Hvordan vet du at det er matforgiftning?

MATFORGIFTNING: Eller omgangssyke? Symptomene er like, men matforgiftning oppleves ofte verre.
MATFORGIFTNING: Eller omgangssyke? Symptomene er like, men matforgiftning oppleves ofte verre. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock

Hva er forskjell på matforgiftning og omgangssyke? En av fem nordmenn blir matforgiftet hvert år.

Det kan være fort gjort å forveksle matforgiftning med vanlig omgangssyke – siden begge deler kjennetegnes av oppkast – gjerne etterfulgt av akutt diare som er typisk tegn på mageinfeksjon.

Matforgiftning er fremkalt av giftstoffer eller toksiner fra sykdomsfremkallende bakterier eller virus som er i maten, mens med omgangssyke er man som oftest ikke blitt smittet gjennom maten. For omgangssyke er det dråpesmitte fra syke og kontaktsmitte- ikke bare fra mennesker, men også fra overflater, de viktigste smittekildene, forklarer Solveig Jore, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet og epidemiolog.

Les også: Derfor får du akutt diaré

EPIDEMIOLOG: Solveig Jore er spesialrådgiver ved avdeling for infeksjonsovervåking hos Folkehelseinstituttet.
EPIDEMIOLOG: Solveig Jore er spesialrådgiver ved avdeling for infeksjonsovervåking hos Folkehelseinstituttet.

Virus gir omgangssyke

Omgangssyke skyldes i de aller fleste tilfellene virus. Det finnes flere ulike virustyper, men den vanligste er norovirus. De fleste utbruddene – som gjerne kommer i barnehager, på skoler, sykehjem eller steder mange er samlet på et lite område, skyldes dette viruset. Det er som regel helt ufarlig – selv om det oppleves som fryktelig ubehagelig, spesielt for voksne. Barn takler gjerne oppkast bedre enn voksne. Viruset angriper tarmene, og stimulerer oppkastsenteret. I tillegg ødelegger det tarmepitelet, noe som medfører diare.

- Symptomene på omgangssyke er oftest oppkast, etterfulgt av diare, men ikke alltid får man begge disse symptomene. Sykdommen avsluttes ofte med en lett feber, sier Jore.

Matforgiftning kommer altså, som navnet tilsier, fra infisert mat, og kan skyldes flere forskjellige bakterier. Det aller vanligste i Norge campylobakter og salmonella. Førstnevnte utgjør stadig flere tilfeller, mens salmonella har minket de siste årene. Andre bakterier og virus som gir matforgiftning kan være listeriabakterien, E-coli og noroviruset – som også kan finnes i mat eller vann. E-coli kan medføre alvorlig sykdom, av og til død, hos barn, eldre og personer med svekket immunforsvar.

PASS PÅ MATEN: Klinisk ernæringsfysiolog Liv Irene Dalby oppfordrer alle til å være bevisst på hva de spiser og hvor maten kommer fra.
PASS PÅ MATEN: Klinisk ernæringsfysiolog Liv Irene Dalby oppfordrer alle til å være bevisst på hva de spiser og hvor maten kommer fra.

- Når folk sier de har hatt omgangssyke eller mageinfluensa henviser de til en tilstand som kalles viral gastroenteritt, forårsaket av en rekke virus som infiserer tarmen. Disse virusene kan føre til disse svært ubehagelige symptomer, som vil holde deg parkert på badet for et par dager. I motsetning til viral gastroenteritt, er matforgiftning som regel forårsaket av bakterier som er forurenset mat som du nylig har spist. Forurensning kan oppstå på ethvert stadium i matlagingen. Når det gjelder kjøtt, kan det ha skjedd så langt tilbake som på slakteriet, og med grønnsaker kan noen ganger spores helt tilbake til feltene hvor grønnsakene ble dyrket. Det kan også oppstå under tilberedning av maten på en restaurant eller hjemme på kjøkkenet, sier klinisk ernæingsfysiolog Liv Irene Dalby.

Hun forklarer at det ikke alltid er like lett å skille mellom omgangssyke, eller viral gastroenteritt, og matforgiftning.

- Det er ikke alltid symptomene på de to forholdene ikan gi svar siden de kan være ganske like, inkludert kvalme, oppkast, diaré, feber, frysninger, og, i noen tilfeller, svimmelhet som følge av dehydrering. Matforgiftning kan noen ganger ha en mer uhyggelig side, og kan medføre komplikasjoner som kan føre til sykehusinnleggelse eller dødsfall, særlig hos barn. Mageinfluensa eller viral gastroenteritt fører sjelden til alvorlige komplikasjoner enn dehydrering, sier Dalby.

Siden symptomene er de samme når det kommer til matforgiftning vs magen influensa, den største hint du kan ha i å finne årsaken er om andre personer som spiste den samme maten som du ble syk. Hvis ja, er årsaken mest sannsynlig å være matforgiftning.

Les legesvar: Omgangssyke og novovirus

DIARE: Følger ofte med både omgangssyke og matforgiftning, fordi tarmen er infisert, og dermed kvitter seg med alt innhold.
DIARE: Følger ofte med både omgangssyke og matforgiftning, fordi tarmen er infisert, og dermed kvitter seg med alt innhold.

Matforgiftning går over av seg selv

Men en “vanlig” matforgiftning, som altså i Norge oftest skyldes campylobakter, er som regel ufarlig. Campylobakter finnes i tarmene hos en lang rekke pattedyr og fugler, og kommer dermed oftest fra kjøtt og fugl.

- Symptomene på matforgiftning vil avhenge av hvilken bakterie, virus eller toksin som er årsaken – så det varierer med type agens (bakterier, virus, parasitter, toksiner etc). Symptomene kan være kvalme, oppkast, magesmerter, diare og av og til feber. Vanligvis går en matforgiftning over i løpet av 1-3 dager, sier Jore.

Hvis man opplever store magesmerter bør man oppsøke lege – eller hvis matforgiftningen varer mer enn tre dager. Det kan uansett være lurt å sjekke hva infeksjonen skyldes – og gi beskjed til restauranten, hvis man har spist ute.

Matforgiftning er altså ikke smittsomt. Mange er raske til å rope på matforgiftning hvis vi opplever kvalme og blir uvel etter et måltid, men det er ikke sikkert det er en infeksjon. Omgangssyke er adskillig vanligere.

Undersøkelser fra Nofima viser at hver andre nordmann i løpet av ett år har hatt oppkast eller diare, mens estimater viser at bare rundt en av fem har blitt matforgiftet, forklarer Jore.

Omgangssyke er som regel helt ufarlig for friske mennesker.

- Hos de fleste vil omgangssyken gå over av seg selv i løpet av et par dager; men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker – jo yngre barnet er jo mindre bør til for å kontakte lege. Små barn under 2 år er mest sårbare for væsketap som følge av oppkast og diare, sier Jore.

Les også: En av disse er dobbelt så smittefarlig som den andre

Vær oppmerksom på maten du spiser

Klinisk ernæringsfysiolog Liv Irene Dalby understreker at det er viktig å være bevisst på hva man spiser og hvordan man behandler maten.

- Forbrukerne bør være bevisst på hvor maten kommer fra, om maten fra produsentens side er ment konsumert rå eller varmebehandlet, og måten maten tilberedes på. Alle kan selv bidra til å redusere risikoen for å bli syke av maten, ved å følge en del generelle råd:

 • Ha god håndhygiene. Vask hender etter toalettbesøk, etter kontakt med dyr og før matlaging og måltider. Dersom du er syk med oppkast og diare bør du unngå å lage mat til andre.
 • Ha god kjøkkenhygiene, spesielt ved utegrilling og tilberedning av fjørfeprodukter. Dette omfatter vask av kniver, skjærefjøler og kjøkkenutstyr som er blitt forurenset av råvarer (for eksempel rått kjøtt), før utstyret brukes til annen mat.
 • Fjørfe, hamburgere, kjøttkaker og annen farsemat bør være godt gjennomstekt eller gjennomkokt. Andre kjøttprodukter bør være godt stekt på overflaten.
 • Grønnsaker som skal spises rå bør skylles godt.
 • Oppbevar maten ved kjøletemperatur (+4°C) – husk kjøleboks i sommervarmen.
 • Rask nedkjøling og oppvarming av varm mat som skal lagres og brukes senere.
 • Unngå upasteurisert melk og produkter laget av upasteurisert melk.

Les også: – Smågodt kan spre smitte

Hva skal man spise?

Når man får magetrøbbel og diaré - enten det er omgangssyke eller matforgiftning, er det viktig å passe på at man får i seg litt næring samtidig.

- I perioder med mye diaré bør du prøve å drikke mye for å erstatte væsketapet. Drikk gjerne drikker som inneholder både salter og sukker ettersom dette tas lettere opp i tarmen, for eksempel eplejuice blandet med farris, buljong, svak te med sukker og litt salt, eller sportsdrikker, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.

Hun anbefaler også Omega-3, som kan bidra til å dempe betennelser i tarmen - hvis man greier å få det i seg.

- Prøv å spis så variert som mulig, og prøv gjerne stivelsesrik mat som kan virke stoppende, slik som pasta, ris, lyst brød, kokt gulrot, banan, og revet eple, sier Borchsenius.

Les også: Barn og omgangssyke

TRENGER NÆRINGSSTOFFER: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius sier det er viktig å få i seg næring selv om man er syk.
TRENGER NÆRINGSSTOFFER: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius sier det er viktig å få i seg næring selv om man er syk.

Botulisme er en alvorlig matforgiftning

Matforgiftning kan være farlig.

- Hvor farlig matforgiftning er vil avhenge av hva en er smittet med; altså hvilken bakterie, toksin eller virus man har blitt smittet med – så det kan man ikke gi et eksakt svar på. Den alvorligste typen matforgiftning er botulisme, som skyldes et toksin som angriper nervesystemet med lammelser som resultat, sier Jore.

Matforgiftning kan også være farlig for visse utsatte grupper.

- Enkelte matbårne infeksjoner og forgiftninger (intoksikasjoner), som vanligvis ikke gir alvorlig sykdom hos friske personer, kan få alvorlige konsekvenser for enkeltindivider og personer med annen underliggende sykdom eller tilstand (inkludert graviditet). Ved valg av riktig mat og enkle forholdsregler kan denne risikoen reduseres, sier Liv Irene Dalby.

Les også: Slik blir du kvitt kvalme

Disse er spesielt utsatt for matforgiftning:

 • Små barn under to år
 • Gravide og deres fostre
 • Eldre
 • Alkoholikere­ og andre rusmisbrukere
 • Organ­ og beinmargstransplanterte pasienter
 • Pasienter med immundefekter eller autoimmune sykdommer
 • Kreftpasienter som blir behandlet med cellegift
 • Hivpasienter med lavt CD4 tall

Kilde: fhi.no

Les også: Slik minsker du risikoen for matforgiftning

Råd dersom du er matforgiftet:

 • Erstatt væsketap. Væsketapet er stort ved oppkast og diaré, og man blir fort slapp om ikke dette erstattes raskt.
 • Syk av vannet? Har du mistanke om at det er vannet du er blitt syk av, er det lurt å koke vannet før du eller andre drikker det.
 • Vær spesielt forsiktig dersom barnet ditt er sykt; barn tåler væsketap dårligere enn voksne.
 • Kontakt lege. Lege kan kontaktes dersom du selv mener det er nødvendig, og dersom sykdommen trekker i langdrag.

Kilde: Matportalen.no

SE OPP FOR: Rå mat, kylling, egg og salater er ofte smittebærere av bakterier som kan gi matforgiftning.
SE OPP FOR: Rå mat, kylling, egg og salater er ofte smittebærere av bakterier som kan gi matforgiftning.


Les legesvar: Mageproblemer etter matforgiftning

Se opp for:

Disse matrettene kan utgjøre en risiko – særlig i utlandet. Da er det ekstra viktig å unngå rå mat så mye som mulig – be om gjennomstekt kjøtt, stekt eller kokt (eller frosset) fisk, og vær veldig nøye med å skylle alt av frukt, grønnsaker og bær. Romtemperatur og varme er matens største fiende – sørg for å oppbevare mat kjølig. Mat skal aldri fryses mer enn en gang.

 • Upasteurisert melk og produkter laget av det
 • Upasteurisert fruktjuice
 • Myke, modnete oster som camembert, brie, blåmuggost
 • Varmebehandlet kjøttpålegg som kokt skinke, servelat o.l. Pass på holdbarhetsdato.
 • Røkelaks og gravlaks – må serveres ferskest mulig, og oppbevares i kjøleskap
 • Rakefisk
 • Rått eller lite stekt kjøtt eller kjøttprodukter.
 • Varmebehandlede produkter som serveres kalde (som fiskekaker, pølser etc.). Skal ikke ligge mer enn to dager i kjøleskap
 • Skjell og skalldyr – bør serveres varmebehandlet
 • Importerte egg gir fare for salmonella
 • Rå egg og eggedosis
 • Rå grønnsaker, salat og frukt som ikke er vasket eller skrelt
 • Spirer (rå)
 • Importert minimais, asparges og sukkererter (bør kokes)
 • Ferske og frosne bær – bør helst varmebehandles (særlig importvarer)

Kilde: FHI

Har du et helsespørsmål? Send inn ditt spørsmål til en av Lommelegens leger her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Italiensk turist på Tenerife smittet av covid-1901:25 Fallet fortsetter på børsen i Japan01:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus
Siste nytt
03:03Norge40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39VerdenSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50VerdenItaliensk turist på Tenerife smittet av covid-1901:25VerdenFallet fortsetter på børsen i Japan01:19NorgeEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43VerdenWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15Helse og livsstilNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus