Meny

Hvordan vet du at det er matforgiftning?

MATFORGIFTNING: Eller omgangssyke? Symptomene er like, men matforgiftning oppleves ofte verre. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock

Hva er forskjell på matforgiftning og omgangssyke? En av fem nordmenn blir matforgiftet hvert år.

Det kan være fort gjort å forveksle matforgiftning med vanlig omgangssyke – siden begge deler kjennetegnes av oppkast – gjerne etterfulgt av akutt diare som er typisk tegn på mageinfeksjon.

Matforgiftning er fremkalt av giftstoffer eller toksiner fra sykdomsfremkallende bakterier eller virus som er i maten, mens med omgangssyke er man som oftest ikke blitt smittet gjennom maten. For omgangssyke er det dråpesmitte fra syke og kontaktsmitte- ikke bare fra mennesker, men også fra overflater, de viktigste smittekildene, forklarer Solveig Jore, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet og epidemiolog.

Les også: Derfor får du akutt diaré

EPIDEMIOLOG: Solveig Jore er spesialrådgiver ved avdeling for infeksjonsovervåking hos Folkehelseinstituttet.

Virus gir omgangssyke

Omgangssyke skyldes i de aller fleste tilfellene virus. Det finnes flere ulike virustyper, men den vanligste er norovirus. De fleste utbruddene – som gjerne kommer i barnehager, på skoler, sykehjem eller steder mange er samlet på et lite område, skyldes dette viruset. Det er som regel helt ufarlig – selv om det oppleves som fryktelig ubehagelig, spesielt for voksne. Barn takler gjerne oppkast bedre enn voksne. Viruset angriper tarmene, og stimulerer oppkastsenteret. I tillegg ødelegger det tarmepitelet, noe som medfører diare.

- Symptomene på omgangssyke er oftest oppkast, etterfulgt av diare, men ikke alltid får man begge disse symptomene. Sykdommen avsluttes ofte med en lett feber, sier Jore.

Matforgiftning kommer altså, som navnet tilsier, fra infisert mat, og kan skyldes flere forskjellige bakterier. Det aller vanligste i Norge campylobakter og salmonella. Førstnevnte utgjør stadig flere tilfeller, mens salmonella har minket de siste årene. Andre bakterier og virus som gir matforgiftning kan være listeriabakterien, E-coli og noroviruset – som også kan finnes i mat eller vann. E-coli kan medføre alvorlig sykdom, av og til død, hos barn, eldre og personer med svekket immunforsvar.

PASS PÅ MATEN: Klinisk ernæringsfysiolog Liv Irene Dalby oppfordrer alle til å være bevisst på hva de spiser og hvor maten kommer fra.

- Når folk sier de har hatt omgangssyke eller mageinfluensa henviser de til en tilstand som kalles viral gastroenteritt, forårsaket av en rekke virus som infiserer tarmen. Disse virusene kan føre til disse svært ubehagelige symptomer, som vil holde deg parkert på badet for et par dager. I motsetning til viral gastroenteritt, er matforgiftning som regel forårsaket av bakterier som er forurenset mat som du nylig har spist. Forurensning kan oppstå på ethvert stadium i matlagingen. Når det gjelder kjøtt, kan det ha skjedd så langt tilbake som på slakteriet, og med grønnsaker kan noen ganger spores helt tilbake til feltene hvor grønnsakene ble dyrket. Det kan også oppstå under tilberedning av maten på en restaurant eller hjemme på kjøkkenet, sier klinisk ernæingsfysiolog Liv Irene Dalby.

Hun forklarer at det ikke alltid er like lett å skille mellom omgangssyke, eller viral gastroenteritt, og matforgiftning.

- Det er ikke alltid symptomene på de to forholdene ikan gi svar siden de kan være ganske like, inkludert kvalme, oppkast, diaré, feber, frysninger, og, i noen tilfeller, svimmelhet som følge av dehydrering. Matforgiftning kan noen ganger ha en mer uhyggelig side, og kan medføre komplikasjoner som kan føre til sykehusinnleggelse eller dødsfall, særlig hos barn. Mageinfluensa eller viral gastroenteritt fører sjelden til alvorlige komplikasjoner enn dehydrering, sier Dalby.

Siden symptomene er de samme når det kommer til matforgiftning vs magen influensa, den største hint du kan ha i å finne årsaken er om andre personer som spiste den samme maten som du ble syk. Hvis ja, er årsaken mest sannsynlig å være matforgiftning.

Les legesvar: Omgangssyke og novovirus

DIARE: Følger ofte med både omgangssyke og matforgiftning, fordi tarmen er infisert, og dermed kvitter seg med alt innhold.

Matforgiftning går over av seg selv

Men en “vanlig” matforgiftning, som altså i Norge oftest skyldes campylobakter, er som regel ufarlig. Campylobakter finnes i tarmene hos en lang rekke pattedyr og fugler, og kommer dermed oftest fra kjøtt og fugl.

- Symptomene på matforgiftning vil avhenge av hvilken bakterie, virus eller toksin som er årsaken – så det varierer med type agens (bakterier, virus, parasitter, toksiner etc). Symptomene kan være kvalme, oppkast, magesmerter, diare og av og til feber. Vanligvis går en matforgiftning over i løpet av 1-3 dager, sier Jore.

Hvis man opplever store magesmerter bør man oppsøke lege – eller hvis matforgiftningen varer mer enn tre dager. Det kan uansett være lurt å sjekke hva infeksjonen skyldes – og gi beskjed til restauranten, hvis man har spist ute.

Matforgiftning er altså ikke smittsomt. Mange er raske til å rope på matforgiftning hvis vi opplever kvalme og blir uvel etter et måltid, men det er ikke sikkert det er en infeksjon. Omgangssyke er adskillig vanligere.

Undersøkelser fra Nofima viser at hver andre nordmann i løpet av ett år har hatt oppkast eller diare, mens estimater viser at bare rundt en av fem har blitt matforgiftet, forklarer Jore.

Omgangssyke er som regel helt ufarlig for friske mennesker.

- Hos de fleste vil omgangssyken gå over av seg selv i løpet av et par dager; men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker – jo yngre barnet er jo mindre bør til for å kontakte lege. Små barn under 2 år er mest sårbare for væsketap som følge av oppkast og diare, sier Jore.

Les også: En av disse er dobbelt så smittefarlig som den andre

Vær oppmerksom på maten du spiser

Klinisk ernæringsfysiolog Liv Irene Dalby understreker at det er viktig å være bevisst på hva man spiser og hvordan man behandler maten.

- Forbrukerne bør være bevisst på hvor maten kommer fra, om maten fra produsentens side er ment konsumert rå eller varmebehandlet, og måten maten tilberedes på. Alle kan selv bidra til å redusere risikoen for å bli syke av maten, ved å følge en del generelle råd:

 • Ha god håndhygiene. Vask hender etter toalettbesøk, etter kontakt med dyr og før matlaging og måltider. Dersom du er syk med oppkast og diare bør du unngå å lage mat til andre.
 • Ha god kjøkkenhygiene, spesielt ved utegrilling og tilberedning av fjørfeprodukter. Dette omfatter vask av kniver, skjærefjøler og kjøkkenutstyr som er blitt forurenset av råvarer (for eksempel rått kjøtt), før utstyret brukes til annen mat.
 • Fjørfe, hamburgere, kjøttkaker og annen farsemat bør være godt gjennomstekt eller gjennomkokt. Andre kjøttprodukter bør være godt stekt på overflaten.
 • Grønnsaker som skal spises rå bør skylles godt.
 • Oppbevar maten ved kjøletemperatur (+4°C) – husk kjøleboks i sommervarmen.
 • Rask nedkjøling og oppvarming av varm mat som skal lagres og brukes senere.
 • Unngå upasteurisert melk og produkter laget av upasteurisert melk.
Les også: – Smågodt kan spre smitte

Hva skal man spise?

Når man får magetrøbbel og diaré - enten det er omgangssyke eller matforgiftning, er det viktig å passe på at man får i seg litt næring samtidig.

- I perioder med mye diaré bør du prøve å drikke mye for å erstatte væsketapet. Drikk gjerne drikker som inneholder både salter og sukker ettersom dette tas lettere opp i tarmen, for eksempel eplejuice blandet med farris, buljong, svak te med sukker og litt salt, eller sportsdrikker, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.

Hun anbefaler også Omega-3, som kan bidra til å dempe betennelser i tarmen - hvis man greier å få det i seg.

- Prøv å spis så variert som mulig, og prøv gjerne stivelsesrik mat som kan virke stoppende, slik som pasta, ris, lyst brød, kokt gulrot, banan, og revet eple, sier Borchsenius.

Les også: Barn og omgangssyke

TRENGER NÆRINGSSTOFFER: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius sier det er viktig å få i seg næring selv om man er syk.

Botulisme er en alvorlig matforgiftning

Matforgiftning kan være farlig.

- Hvor farlig matforgiftning er vil avhenge av hva en er smittet med; altså hvilken bakterie, toksin eller virus man har blitt smittet med – så det kan man ikke gi et eksakt svar på. Den alvorligste typen matforgiftning er botulisme, som skyldes et toksin som angriper nervesystemet med lammelser som resultat, sier Jore.

Matforgiftning kan også være farlig for visse utsatte grupper.

- Enkelte matbårne infeksjoner og forgiftninger (intoksikasjoner), som vanligvis ikke gir alvorlig sykdom hos friske personer, kan få alvorlige konsekvenser for enkeltindivider og personer med annen underliggende sykdom eller tilstand (inkludert graviditet). Ved valg av riktig mat og enkle forholdsregler kan denne risikoen reduseres, sier Liv Irene Dalby.

Les også: Slik blir du kvitt kvalme

Disse er spesielt utsatt for matforgiftning:

 • Små barn under to år
 • Gravide og deres fostre
 • Eldre
 • Alkoholikere­ og andre rusmisbrukere
 • Organ­ og beinmargstransplanterte pasienter
 • Pasienter med immundefekter eller autoimmune sykdommer
 • Kreftpasienter som blir behandlet med cellegift
 • Hivpasienter med lavt CD4 tall

Kilde: fhi.no

Les også: Slik minsker du risikoen for matforgiftning

Råd dersom du er matforgiftet:

 • Erstatt væsketap. Væsketapet er stort ved oppkast og diaré, og man blir fort slapp om ikke dette erstattes raskt.
 • Syk av vannet? Har du mistanke om at det er vannet du er blitt syk av, er det lurt å koke vannet før du eller andre drikker det.
 • Vær spesielt forsiktig dersom barnet ditt er sykt; barn tåler væsketap dårligere enn voksne.
 • Kontakt lege. Lege kan kontaktes dersom du selv mener det er nødvendig, og dersom sykdommen trekker i langdrag.
Kilde: Matportalen.no
SE OPP FOR: Rå mat, kylling, egg og salater er ofte smittebærere av bakterier som kan gi matforgiftning.

Les legesvar: Mageproblemer etter matforgiftning

Se opp for:

Disse matrettene kan utgjøre en risiko – særlig i utlandet. Da er det ekstra viktig å unngå rå mat så mye som mulig – be om gjennomstekt kjøtt, stekt eller kokt (eller frosset) fisk, og vær veldig nøye med å skylle alt av frukt, grønnsaker og bær. Romtemperatur og varme er matens største fiende – sørg for å oppbevare mat kjølig. Mat skal aldri fryses mer enn en gang.

 • Upasteurisert melk og produkter laget av det
 • Upasteurisert fruktjuice
 • Myke, modnete oster som camembert, brie, blåmuggost
 • Varmebehandlet kjøttpålegg som kokt skinke, servelat o.l. Pass på holdbarhetsdato.
 • Røkelaks og gravlaks – må serveres ferskest mulig, og oppbevares i kjøleskap
 • Rakefisk
 • Rått eller lite stekt kjøtt eller kjøttprodukter.
 • Varmebehandlede produkter som serveres kalde (som fiskekaker, pølser etc.). Skal ikke ligge mer enn to dager i kjøleskap
 • Skjell og skalldyr – bør serveres varmebehandlet
 • Importerte egg gir fare for salmonella
 • Rå egg og eggedosis
 • Rå grønnsaker, salat og frukt som ikke er vasket eller skrelt
 • Spirer (rå)
 • Importert minimais, asparges og sukkererter (bør kokes)
 • Ferske og frosne bær – bør helst varmebehandles (særlig importvarer)

Kilde: FHI

Har du et helsespørsmål? Send inn ditt spørsmål til en av Lommelegens leger her.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:31 Saudi-Arabia utnevner kvinnelig ambassadør til USA01:01 Mann slo politibetjent da han ikke fikk tilbringe natten i arresten00:43 Colombia: 285 såret ved grenseoverganger00:22 Boeing 767-lastefly styrtet ved Houston00:10 Gravid Meghan og Harry på Marokko-visitt00:05 Avføring smurt på bygninger i Halden23:23 Kvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden22:52 Minst to drept i sammenstøt på grensa mellom Venezuela og Brasil22:47 Roma jublet for viktig seier etter overtidsscoring22:27 Kausjon på 1 million dollar for R&B-stjernen R. Kelly22:25 Fraktfly styrtet i Texas21:59 Tolletaten: Personvernet ikke godt nok ivaretatt21:18 Kvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden20:50 Maduro bryter med Colombia20:32 Voldtektssak mot tidligere Molde-spiller skal etterforskes mer20:21 Opptellingen i gang etter voldspreget valg i Nigeria20:15 Vipers til sin første kvartfinale i mesterligaen19:32 Spår at halvparten av bilbutikkene blir borte19:30 Lykkelig Johaug: – Det viktigste gullet jeg har tatt19:07 Vil noen redde atom-avtalen?18:36 Hevingen av fregatten Helge Ingstad kan starte mandag18:24 – Du gjør opp status når du får en slik beskjed18:16 Skotrøbbel for Forfang: – Noe bør gjøres18:03 Minst én død i snøskred i Østerrike17:48 Falla får Østberg som VM-makker på lagsprinten17:11 Gulbrandsen åpnet sprint-VM med ny personlig rekord16:56 Åtte siktet: Politiet fant over 100 kilo narkotika16:53 Bronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk16:41 Landslagstrener Nossum tok til tårene16:22 Ap-veteran fra Oppland vil ha Giske som partileder15:52 Ingen norske medaljer i storbakken: – Selvfølgelig kjipt i et VM15:49 Mann alvorlig skadd i klatreulykke i Hordaland15:09 Politiet etterlyser varebil som fraktet cyanid15:02 Mester Røthe skal snakke Iversen til fornuft14:49 Venezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47 Super-G-rennet i Bansko snødde bort14:42 VM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17 Graabak vraket til lagsprinten i VM14:15 Røthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13 Pappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05 Tankene raste gjennom hodet på Therese13:41 Tilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36 Solskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28 Sølv-Østberg brøt med alle råd13:20 Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16 To til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09 McGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06 Kane fra start mot Burnley12:57 Weng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52 Barcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47 Seks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36 Abid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32 Rørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29 Pappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28 Nord-Koreas leder til Vietnam12:26 KrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15 Goggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05 Johaugs manager: – Nå er alt glemt11:59 Skipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54 Kardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44 Riiber har knekt Bergisel-koden11:42 Overlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38 Mann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34 – Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29 NBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14 Mann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09 Johnson leder storturnering i golf i Mexico11:02 Direkterapportering fra skiathlon for menn10:57 Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43 Minst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29 FIFA tok U17-VM fra Peru09:30 Mann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14 Norsk semifinaletap i junior-VM curling09:02 Palace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00 14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27 Bomber ryster Nigeria på valgdagen08:26 Dagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12 Skarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03 Haugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00 Falla kan legge forbildet bak seg06:30 Johaugs rakettfart lager grå hår06:27 Økning i antall tyveri i byggebransjen06:14 Venezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50 Dette skjer i dag05:35 Dette skjedde i natt05:10 VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09 R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09 Norwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28 19 kilo ost per nordmann03:27 USAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05 Tvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30 FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53 Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43 Svensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20 Advarsel om globalt internettangrep01:19 Helse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39 Trump nominerer ny FN-ambassadør00:28 Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11 Mange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36 Ruud utslått i kvartfinalen i Rio
Siste nytt
01:31VerdenSaudi-Arabia utnevner kvinnelig ambassadør til USA01:01NorgeMann slo politibetjent da han ikke fikk tilbringe natten i arresten00:43VerdenColombia: 285 såret ved grenseoverganger00:22VerdenBoeing 767-lastefly styrtet ved Houston00:10VerdenGravid Meghan og Harry på Marokko-visitt00:05NorgeAvføring smurt på bygninger i Halden23:23NorgeKvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden22:52VerdenMinst to drept i sammenstøt på grensa mellom Venezuela og Brasil22:47SportRoma jublet for viktig seier etter overtidsscoring22:27VerdenKausjon på 1 million dollar for R&B-stjernen R. Kelly22:25VerdenFraktfly styrtet i Texas21:59NorgeTolletaten: Personvernet ikke godt nok ivaretatt21:18NorgeKvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden20:50VerdenMaduro bryter med Colombia20:32SportVoldtektssak mot tidligere Molde-spiller skal etterforskes mer20:21VerdenOpptellingen i gang etter voldspreget valg i Nigeria20:15SportVipers til sin første kvartfinale i mesterligaen19:32MotorSpår at halvparten av bilbutikkene blir borte19:30SportLykkelig Johaug: – Det viktigste gullet jeg har tatt19:07StemmerVil noen redde atom-avtalen?18:36NorgeHevingen av fregatten Helge Ingstad kan starte mandag18:24Helse og livsstil– Du gjør opp status når du får en slik beskjed18:16SportSkotrøbbel for Forfang: – Noe bør gjøres18:03VerdenMinst én død i snøskred i Østerrike17:48SportFalla får Østberg som VM-makker på lagsprinten17:11SportGulbrandsen åpnet sprint-VM med ny personlig rekord16:56NorgeÅtte siktet: Politiet fant over 100 kilo narkotika16:53SportBronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk16:41SportLandslagstrener Nossum tok til tårene16:22PolitikkAp-veteran fra Oppland vil ha Giske som partileder15:52SportIngen norske medaljer i storbakken: – Selvfølgelig kjipt i et VM15:49NorgeMann alvorlig skadd i klatreulykke i Hordaland15:09NorgePolitiet etterlyser varebil som fraktet cyanid15:02SportMester Røthe skal snakke Iversen til fornuft14:49VerdenVenezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47SportSuper-G-rennet i Bansko snødde bort14:42SportVM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17SportGraabak vraket til lagsprinten i VM14:15SportRøthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13SportPappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05SportTankene raste gjennom hodet på Therese13:41PolitikkTilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36SportSolskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28SportSølv-Østberg brøt med alle råd13:20SportTarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16NorgeTo til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09SportMcGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06SportKane fra start mot Burnley12:57SportWeng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52SportBarcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47NorgeSeks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36PolitikkAbid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32SportRørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29SportPappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28VerdenNord-Koreas leder til Vietnam12:26NorgeKrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15SportGoggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05SportJohaugs manager: – Nå er alt glemt11:59SportSkipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54VerdenKardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44SportRiiber har knekt Bergisel-koden11:42SportOverlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38NorgeMann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34Penger– Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29SportNBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14NorgeMann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09SportJohnson leder storturnering i golf i Mexico11:02SportDirekterapportering fra skiathlon for menn10:57NorgeKinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43VerdenMinst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29SportFIFA tok U17-VM fra Peru09:30NorgeMann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14SportNorsk semifinaletap i junior-VM curling09:02SportPalace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00Verden14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27VerdenBomber ryster Nigeria på valgdagen08:26NorgeDagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12SportSkarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03NorgeHaugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00SportFalla kan legge forbildet bak seg06:30SportJohaugs rakettfart lager grå hår06:27NorgeØkning i antall tyveri i byggebransjen06:14VerdenVenezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeDette skjedde i natt05:10NorgeVG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09VerdenR. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09NorgeNorwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28Mat og drikke19 kilo ost per nordmann03:27VerdenUSAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05VerdenTvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30VerdenFNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53VerdenGuaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43VerdenSvensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20TeknologiAdvarsel om globalt internettangrep01:19NorgeHelse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39VerdenTrump nominerer ny FN-ambassadør00:28VerdenKongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11NorgeMange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36SportRuud utslått i kvartfinalen i Rio
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus