Brukes av mange nordmenn – saksøkes etter allergiutbrudd

– Vi jobber med å finne alle som har hatt samme reaksjon på leppepomaden, sier advokat Mark Geragos. Se video.

Leppepomaden er å finne i mange norske butikker. Nå saksøkes produsenten etter at en amerikanske kvinne mener hun tok stor skade av produktet.

– 48 timer etter at jeg brukte leppepomaden ble leppene mine svært tørre og irriterte. Det brant, jeg kunne ikke spise eller gjøre noe uten at de sprakk opp, sier Rachael Cronin til ABC News.

Se video øverst i artikkelen.

Cronin er kvinnen som nå saksøker leppepomade-produsenten EOS Evolution of Smooth fordi hun hevder produktet inneholder ingredienser som leppene hennes tok skade av.

Les også: Slik blir du kvitt tørre lepper

– Jeg kunne ikke smile

Utbredt utslett, blødninger, sprekker og tap av pigmenter er bare noen av en rekke skadelige bivirkninger hun hevder produktet er årsaken til.

– Leppene mine sprakk og blødde bare jeg prøvde å smile, forteller hun.

I søksmålet hevder Cronin også at etter hun postet et bilde av sitt eget utbrudd på Facebook, fikk hun uttallige kommentarer tilbake med folk som har opplevd det samme. Flere av disse postet bilder av sine egne såre lepper.

Sammen med advokat Mark Geragos vil Cronin nå lokalisere alle som har opplevd lignende utbrudd med sår og irritert hud, for å stå sterkere i søksmålet mot EOS.

Les også: Fikk ikke se film på flyet – saksøker flyselskapet for 37 millioner

Norges-favoritt

Den karakteristiske runde leppepomaden selges i mange norske butikker som fører kosmetikk, også apotek.

Leppepomaden markedsføres som helt naturlig, og fri for både parabener og gluten, og flere kjendiser har frontet produktet som er én av verdens mest solgte av sitt slag.

Les også: – Personalet ble redde da de hørte at jeg har nøtteallergi - men det gjelder jo mange

Til MinMote forklarer EOS-Managing Partner, Senjiv Mehra, at merket ikke fikk beskjed om søksmålet før etter at nyheten dukket opp i internasjonale medier.

– Vi er overbevist om at dette søksmålet er ubegrunnet. Den første informasjonen vi fikk om søksmålet var når det dukket opp på TMZ og andre nyhetssider, sier han til nettavisen, og fortsetter:

– Våre produkter er laget med ingredienser av beste kvalitet og møter alle internasjonale sikkerhets- og kvalitetsstandarder. Alt er nøye testet av uavhengige laboratorier. Vi har millioner av fornøyde kunder.

Les også: Hevder 14-åring døde av enerigdrikk

EOS Norge henviser til svaret fra hovedkontoret i USA i en post på sine Facebook-sider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus