Legene fikk sjokk da de så Ellen:– Alle sa jeg burde vært død

Legene hadde aldri sett noen med så lave verdier, som fortsatt pustet. Se Ellens kamp mot spiseforstyrrelsen her. NB! Reportasje på engelsk.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Ellen var 17 år gammel hang livet hennes i en tynn tråd. – Plutselig innså jeg at vi var på vei til å miste datteren vår, sier moren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiseforstyrrelsen tok over livet til Ellen Lietzow fra Melbourne i Australia. Som 17-åring nektet hun å få i seg så lite som en vanndråpe og var bare timer fra døden da hun innså at livet hang i en tynn tråd.

– Alle fortalte meg hele tiden at jeg burde vært død, men jeg så det ikke. Jeg ville bli tynnere, sier Ellen i et intervju med Barcroft TV.

Etter én uke uten hverken mat eller vann, kollapset tenåringen. Hun ble kjørt til sykehus i all hast, hvor legene ble sjokkert over å se at jenta fortsatt var i live med så lave blodverdier.

Se også: Rachael holdt på å dø av anoreksi og tryglet om hjelp - nå er hun på bedringens vei

«Feit hval»

Som barn hadde Ellen Lietzow litt ekstra babyfett enn jevnaldrende barn, og ble både fysisk og psykisk mobbet for vekten.

– Jeg husker godt at de alltid kalte meg for en «feit hval», forteller Ellen som nå er blitt 19 år gammel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ekstra kiloene forsvant da hun begynte med svømming på ungdomsskolen, men i en alder av 15 år ga hun opp sporten.

– Med trent og tynn kropp fikk jeg hele tiden komplimenter for utseendet. Jeg trodde jeg måtte fortsette å være like tynn for å beholde vennene mine, sier hun.

Se også: Grusom sykdom gjør Ashley om til en levende statue

Etter en lang periode hvor hun bare spiste fisk og kokte grønnsaker, og trente besatt, havnet Ellen på sykehuset som 16-åring.

– Der ba de meg spise mye og legge på meg, så da ble jeg besatt av å spise usunt og la fort på meg, forteller hun og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var overvektig i ett år før jeg begynte å gå ned i vekt på den sunne måten. Det skulle være et nyttårsforsett å trene og spise sunt.

Men de gode intensjonene slo fort feil.

Se også: Lisas sykdom sulter henne til døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du hører hjemme i en kiste

Før hun visste ordet av det gikk hun uker uten å få så mye som en vanndråpe på leppene. Den da 17 år gamle jenta ble fortalt om og om igjen at hun sultet seg til døde.

– Vennene mine fortalte meg hele tiden hvordan jeg burde vært død, at jeg hørte hjemme i en kiste, men jeg skjønte ikke hva kroppen min prøvde å fortelle meg.

Da hun til slutt havnet på sykehuset igjen, var legene i sjokk. Ut ifra Ellens lave blodverdier konkluderte de med at hun kun var timer fra døden.

– Legene sa de aldri hadde sett så lave verdier på et menneske som fortsatt pustet. Jeg var sikker på hun kom til å dø den kvelden, forteller Ellens mor, Madonna Lietzow.

I dag er Ellen en sunn og frisk 19-åring. Se hvordan hun kjempet seg tilbake i livet i videoreportasjen øverst i artikkelen.

Se også: – Jeg trodde han skulle dø