Europas eldste: – Skal jeg synge for deg?

Emma Morano, en av verdens to 116-åringer, betrakter et gammelt portrett av seg selv. Bildet ble tatt i juni.
Emma Morano, en av verdens to 116-åringer, betrakter et gammelt portrett av seg selv. Bildet ble tatt i juni. Foto: Antonio Calanni / Ap

Slik sluttet Europas eldste kvinne seg til klubben «vi over 116». Emma Morano er Europas eldste menneske og den nest eldste i verden.

Hun markerte 116-årsdagen ved å synge sin favorittsang for besøkende, meldte italienske medier mandag.

Morano er den ene av kun to nålevende kvinner som er bekreftet født på 1800-tallet. Hun feiret bursdagen søndag i sin lille etromsleilighet i Verbania, en liten by i regionen Piedmont, nord i Italia.

I et intervju med New York Times tidligere i år mente Morano at hennes høye alder skyldes at hun forlot en voldelig ektemann i 1938, kort tid etter at hennes eneste barn døde – syv måneder gammel. Hun mente også det var viktig at hun spiste tre egg hver dag store deler av livet.

Vanen med å spise to rå og ett kokt egg hver dag fikk hun råd om da hun ble diagnostisert med blodmangel som 20-åring. Hun holdt seg til dette regimet i 90 år.

Susannah Mushatt Jones, den amerikanske kvinnen som er den eneste andre nålevende 116-åringen, mener også at hennes lange liv skyldes at hun har levd alene i flere tiår. Hun var kun gift i fem år, fra 1928 til 1933.

Jones bor i Brooklyn og spiser også jevnlig egg. Selv om hun foretrekker eggerøre servert med bacon.

AFP Relaxnews - oversatt og tilrettelagt for ABC Nyheter av Ole Peder Giæver.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus