Meny

- Vi to hører sammen, og kjærligheten skal seire over kreften!

ELSKER HVERANDRE: - Vi klarer å være lykkelige midt opp i vissheten om at en dødelig sykdom herjer i kroppen til Kirsten. Jeg tror kreften har gjort oss flinkere til å oppleve de små tingene, sier Knut Johannes. © Gunn Gravdal Elton

Da Knut Johannes møtte Kirsten, var det kjærlighet ved første blikk. Hun var gift, men han fikk henne ikke ut av tankene.

- Jeg har alltid vært en positiv person. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal endre det nå, sier Kirsten Kold Hallingstad (50) og smiler så bredt at øynene nesten ikke synes. Smilet strekker seg omtrent fra øre til øre. Kirsten kniper øynene sammen og kaster hodet bakover mens hun ler høyt mot solen og Knut Johannes Hallingstad (49), som rager noen centimeter høyere enn henne. Livet er så fantastisk. Hun er så innmari lykkelig. Skyene som truer med å oppsluke henne, skal ikke få formørke tilværelsen hennes.

– Livet blir ikke sånn som vi hadde tenkt oss, og jeg har innsett at jeg kanskje kommer til å miste henne mye tidligere enn jeg hadde tenkt, men jeg skal gjøre alt jeg kan for at Kirsten når de målene hun har satt seg, sier Knut Johannes. Han legger ikke skjul på beundringen for Kirsten. Hun er hans store kjærlighet og han er akkurat så romantisk som en amerikansk filmstjerne ville vært på film.

– Vi er litt klissete, sier de to og fniser.

Dama var perfekt

GOD MATCH. – Kirsten er akkurat like gæren, sprek og aktiv som meg. Helt fra første stund visste jeg at hun var perfekt, sier Knut Johannes. © Gunn Gravdal Elton

Karmøy-jenta Kirsten og Knut Johannes fra Tysvær møtte hverandre i 2012. Han var skilt. Hun var gift. Da de møttes under Birkebeinerrittet, i gangen på vandrerhjemmet der de begge to bodde, kom de i prat. Det var ingen personlig prat. De var sammen med mange andre. Men både Knut Johannes og kameraten reagerte på at Kirsten var akkurat like «gæren» som Knut Johannes når det gjaldt trening og konkurranser. Hele dama var perfekt.

Han klarte ikke å få henne ut av hodet og kunne ikke kommet seg raskt nok hjem for å begynne jobben med å spore henne opp.

– Jeg visste jo ikke hvem hun var. Visste fornavnet og at hun hadde deltatt i en konkurranse i Haugesund. Jeg gikk igjennom hele deltagerlisten for å finne henne, sier Knut Johannes som visste at dette var dama han bare måtte ha. Han ante ikke at Kirsten var gift.

ORIGINALT BRYLLUP: Da paret skulle gifte seg, kom de svømmende inn til stranden ved Skeisvannet der gjestene ventet. © Gunn Gravdal Elton

Av og til vil skjebnen finne nye stier i livet vårt. Kirsten og Knut Johannes ble forelsket og fant ut at de var perfekte for hverandre. Begge var lidenskapelig opptatt av trening, og nå hadde de en felles hobby som gjorde forholdet mellom dem tett og ubrytelig. I 2013 var de to overbevist om at de skulle leve livet sammen. Og de var ikke i tvil om at livet ville bli langt og godt. Begge var friske og uvanlig spreke. Sammen kjøpte de et hus i Bergen som trengte rehabilitering. Knut Johannes er utdannet snekker og var tålmodig opptatt av at de to skulle gjøre jobben sammen.

– Han var kjempeflink til å dra meg med og vise meg hva jeg skulle gjøre, sier Kirsten — fremdeles like smilende. Hun og Knut Johannes har bedt meg om å møte dem ved Skeisvannet i Haugesund. Et nydelig turområde, og stedet der Knut Johannes fridde til Kirsten for ett år siden, og hvor de to giftet seg i sommer.

Uhelbredelig

Samler inn penger

Kirsten og Knut Johannes ønsket ikke gaver til seg selv da de giftet seg. I stedet ba de bryllupsgjestene om å donere penger til forskning på kreftsykdommen som Kirsten er rammet av, bløtvevssarkom. Til sammen fikk paret inn 91 100 kroner som alle ble overrakt kreftavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen. De har fortsatt innsamlingen og håper folk vil støtte arbeidet for å bekjempe kreft. Parets kontonummer er: 1207.63.03396. (Sjekk også Haukeland Universitetssykehus på Facebook.)

Det kunne ha vært en lykkelig kjærlighetshistorie. Og det er jo også det. Men lykken er ikke alltid gratis. Av og til får vi mennesker påminnelser om at livet handler om å overleve. Og at vi på et eller annet tidspunkt må gi tapt. Halvannet år etter at de møttes, begynte Kirsten å kjenne smerter i kroppen. Hele våren slet hun med uforklarlige smerter og til slutt måtte Knut Johannes bestemt geleide den tøffe kjæresten sin til legevakten.

– De fant ingenting. Men jeg ble ikke noe bedre, sier Kirsten, som er statsautorisert revisor. Til slutt klarte hun ikke å jobbe mer enn ti minutter sammenhengende før hun måtte hvile på en sofa. Stadig nye leger og stadig flere bortforklaringer på smertene, gjorde at Kirsten gikk i to måneder før hun fikk en diagnose. Bløtvevssarkom. En krefttype som rammer ca. 250 nordmenn hvert år.

– Vi tenkte jo aldri at det kunne være så alvorlig. Men da legene begynte å snakke om flekkene de hadde funnet på lungene mine, da gråt jeg og forsto at dette ville bli tøft, sier Kirsten, som hadde begge døtrene sine hos seg da legen kom med den brutale beskjeden. Kreften var uhelbredelig.

– Jeg husker at jeg løp ut av værelset og lot Kirsten være med døtrene sine alene en stund. Da jeg kom hjem senere den kvelden, sto jeg på plenen utenfor huset vårt og skrek og skrek. Jeg var frustrert, forbannet og fortvilet. Det var et mareritt, sier Knut Johannes, som ikke ett sekund vurderte å forlate Kirsten. Tvert imot tok han en beslutning. Dersom Kirsten ønsket noe, ville han gjøre alt som var mulig for at hun skulle få oppnå målene sine.

– Han bærer meg på sine hender, sier Kirsten, som også fikk et sjokk den dagen. For tanken hadde aldri slått henne. At hun aldri mer skulle bli frisk.

– Men legene sier at jeg kan leve i mange år med sykdommen, og det satser jeg på.

Bryllup på stranden

Stadig nye cellegiftkurer gjør at Kirsten i dag er noe svekket. Men viljen og humøret gjør at hun fremdeles har mål om å bli med Knut Johannes på store idrettskonkurranser og på opplevelsesturer. En cellegiftkur ender gjerne med en tur til Australia og New Zealand for å rafte eller hoppe i strikk. Tre dager etter cellegiftkur nummer to gikk de til Gaustatoppen. En tur som krevde absolutt alt Kirsten kunne oppvise av krefter.

Og da Knut Johannes deltok i Ironman i Haugesund i fjor, gikk han ned på kne og fridde til Kirsten mellom svømme-etappen og sykkel-etappen. Kirsten var for svak til å delta, men hun hadde mer enn nok krefter til å svare ja.

LYKKE: Knut Johannes visste at Kirsten var syk da han fridde, men han var aldri i tvil om at hun skulle bli hans kone. © Gunn Gravdal Elton

26. juni i år giftet Kirsten og Knut Johannes seg. De kom svømmende inn til stranden ved Skeisvannet der gjestene ventet. Der var også dommeren som hadde sagt ja til å vie dem helt nede ved vannet. Etter vielsen syklet de to videre til sitt eget selskap.

Lykkelige

– Jeg ville gått i døden for Kirsten, sier Knut Johannes og legger en beskyttende arm rundt sin kone.

– Sykdommen skal ikke få påvirke oss mer enn den må. Kirsten kan ikke trene like mye som før og ting tar lengre tid, men vi klarer å være lykkelige midt opp i vissheten om at en dødelig sykdom herjer i kroppen hennes. Jeg tror kreften har gjort oss flinkere til å oppleve de små tingene. Vi nøyer oss ikke med å planlegge ting lenger. Når vi har lyst til noe — så gjør vi det. Vi har rett og slett blitt flinkere til å leve.

LYKKELIG. – Jeg har alltid vært positiv og ser ingen grunn til å endre det nå selv om jeg er syk, sier Kirsten. © Gunn Gravdal Elton

– Det er klart det kan komme tunge stunder innimellom, men jeg skal være lykkelig den tiden jeg har igjen. Og jo lenger jeg lever, dess større sjanser har jeg for å bli frisk, sier Kirsten, som innrømmer at forelskelsen nok gjør situasjonen lettere.

– Den gir så mange positive endorfiner, ler hun.

Kirsten smiler fremdeles. Men nå er smilet litt mindre. Øynene ser slitne ut. Timene har gått og kroppen har mye å ta igjen etter cellegiften. Det er på tide på la de to få samle krefter igjen. Både lykke og sorg krever sitt.

– Vi er tross alt heldige, og har det så godt. Uansett hvor gammel du er, så finnes kjærligheten.

Les også:

Reddet pappas liv fem ganger

Fredrikke valgte å fjerne brystene

Posen på magen gjør meg lykkelig

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:37 Snøskred i Ørsta14:08 Ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59 Forskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59 Omstridt IT-løsning innføres i Norge13:48 Tidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25 Bjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08 Biskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52 Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35 Høyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26 Odds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12 Kraftig jordskjelv i Ecuador12:05 Norden vil ha fotball-VM i 202711:59 Halve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30 VM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27 Snø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16 Valgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00 Chelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59 3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30 Laveste ekteskapstall på 25 år10:29 India vil hindre at vann går til Pakistan10:24 Nå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14 Dette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04 Solskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48 Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47 Belgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46 Færre innvandrer til Norge09:45 Johaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42 Sundby håper han går under radaren08:17 Storfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55 Israelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49 Giske krever unnskyldning07:46 Nike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45 Mann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44 Japansk sonde landet på asteroide07:36 Israelsk romfartøy på vei mot månen07:23 Vanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19 OL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13 Zuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55 Skar: – Ingen har vært i nærheten06:39 Glatte veier flere steder i landet06:30 Suksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29 Amerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19 Undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05 Dopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00 Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Strømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09 Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44 Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41 Krisemåling for Frp03:42 Ruud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34 To av El Chapos sønner siktet i USA03:33 17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11 HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08 Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07 Aktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39 200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43 Kvinne avdramatiserer Giske-video00:24 Boasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13 4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54 Arsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51 Chelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19 Ulset utenfor pallen på normaldistansen23:06 Guaido på vei mot grensa til Colombia22:41 Alle insektene i Norge skal telles22:17 Vitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05 Høgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03 USA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39 IS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09 Fikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56 – Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31 Ikea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11 Kvinnen i Giske-videoen: – Dette var ikke noe mer enn en dans19:57 Iversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39 Knust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24 The Monkees-bassist Peter Tork er død19:20 Bronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04 Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56 Klopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45 To til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28 Falla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11 Skulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06 Salmonellasmitte påvist i fem fylker18:06 Klæbo og Iversen går lagsprinten18:01 Monsen: – Johannes brydde seg ikke17:56 Video frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28 Verdens største bie var ikke utryddet16:55 Veltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08 Klæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54 Gull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42 Falla til finale da Skistad falt i semifinale15:39 Skuespiller Henrik Scheele er død15:25 Undersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23 Ustjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47 Adam gruer seg til jobb hver dag: «Driftsleder for negerarbeid»14:27 – Doping er ikke forbeholdt russerne13:59 Beboere på eldrehjem får senere middag13:56 USAs finanstilsyn gransker Danske Bank
Siste nytt
14:37NorgeSnøskred i Ørsta14:08PolitikkBle «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59VerdenForskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59NorgeOmstridt IT-løsning innføres i Norge13:48NorgeTidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25PengerBjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08NorgeBiskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52SportKlopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35NorgeHøyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26PengerOdds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12VerdenKraftig jordskjelv i Ecuador12:05SportNorden vil ha fotball-VM i 202711:59NorgeHalve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30SportVM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27VerdenSnø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16PolitikkValgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00SportChelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59Verden3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30Helse og livsstilLaveste ekteskapstall på 25 år10:29VerdenIndia vil hindre at vann går til Pakistan10:24NorgeNå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14NorgeDette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04SportSolskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48SportSpent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47VerdenBelgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46NorgeFærre innvandrer til Norge09:45SportJohaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42SportSundby håper han går under radaren08:17SportStorfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55VerdenIsraelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49PolitikkGiske krever unnskyldning07:46PengerNike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45NorgeMann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44VerdenJapansk sonde landet på asteroide07:36VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen07:23MotorVanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19SportOL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13SportZuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55SportSkar: – Ingen har vært i nærheten06:39NorgeGlatte veier flere steder i landet06:30SportSuksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29KulturAmerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19Helse og livsstilUndersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05SportDopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00MotorMoxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23NorgeStrømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09VerdenDømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44VerdenNicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41PolitikkKrisemåling for Frp03:42SportRuud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34VerdenTo av El Chapos sønner siktet i USA03:33Norge17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11KulturHBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08VerdenTidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07PengerAktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39Verden200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43NorgeKvinne avdramatiserer Giske-video00:24SportBoasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13Helse og livsstil4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54SportArsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51SportChelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19SportUlset utenfor pallen på normaldistansen23:06VerdenGuaido på vei mot grensa til Colombia22:41NorgeAlle insektene i Norge skal telles22:17NorgeVitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05PolitikkHøgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03VerdenUSA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39VerdenIS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09MotorFikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56Norge– Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31NorgeIkea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11PolitikkKvinnen i Giske-videoen: – Dette var ikke noe mer enn en dans19:57SportIversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39SportKnust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24KulturThe Monkees-bassist Peter Tork er død19:20SportBronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04VerdenNorsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56SportKlopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45NorgeTo til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28SportFalla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11MotorSkulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06NorgeSalmonellasmitte påvist i fem fylker18:06SportKlæbo og Iversen går lagsprinten18:01SportMonsen: – Johannes brydde seg ikke17:56VerdenVideo frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28VerdenVerdens største bie var ikke utryddet16:55VerdenVeltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08SportKlæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54SportGull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42SportFalla til finale da Skistad falt i semifinale15:39NorgeSkuespiller Henrik Scheele er død15:25NorgeUndersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23SportUstjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47Helse og livsstilAdam gruer seg til jobb hver dag: «Driftsleder for negerarbeid»14:27Sport– Doping er ikke forbeholdt russerne13:59Helse og livsstilBeboere på eldrehjem får senere middag13:56PengerUSAs finanstilsyn gransker Danske Bank
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus