Selfie-intervjuet – våre digitale vaner:

– Vi tenker ofte på problemene med tilgjengelighet, men det må vi lære oss å styre

<p></p>
<p>PRESIDENT-SELFIE: – Selfie tatt på ferie, foran et presidentpalass - til inspirasjon for høsten, forklarer påtroppende legepresident Marit Hermansen.</p>
PRESIDENT-SELFIE: – Selfie tatt på ferie, foran et presidentpalass - til inspirasjon for høsten, forklarer påtroppende legepresident Marit Hermansen. Foto: Marit Hermansen

Påtroppende legepresident Marit Hermansen er værnerd og har stor glede av Snapchat. På ønskelisten er en app for hageentusiaster.

Lege Marit Hermansen (51) overtar presidentvervet i Den norske legeforening 1. september etter å ha sittet fire år som leder for Norsk forening for allmennmedisin.

Hjemmeside: www.legeforeningen.no

Dette gjør jeg nå: Jeg sitter og drikker den beste kaffen; morgenkaffekoppen i ferien.

Dagens første knapp: Klokkeradioen. Alarm av.

Dagens første nyheter får jeg fra … NRK P2. Jeg er veldig glad i radio.

Mitt favorittnyhetssted på nett: Ap.no , men oftest via Aftenpostens app.

Jeg foretrekker å bruke: lesebrett fordi det er lett å bære, kjapt å bruke, større skjerm enn mobil, og med tastatur kan det brukes til det meste. Jeg bruker nesten ikke laptop lenger. Lesebrettet er blitt min faste følgesvenn.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi ... Google.com. Fantastisk søkemotor.

Mitt tips til reise-app eller reise-nettsted: Hvis man reiser flere er mobilappen Delregning utrolig smart for å slippe mye styr hver gang en skal betale.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden: Yr.no ...

Min favoritt-app: Snapchat. Fordi den gir meg mye glede. Utrolig lekent. Jeg er ikke så aktiv selv, men gleder meg som tilskuer.

Hvilken app skulle du ønske fantes? En god app for hageentusiasten. Hva plantet du når, muligheter for å registrere underveis og resultat. Mulige forbedringer til neste vekstsesong etc.

Min favorittblogger: Jeg er en sporadisk blogglesere, ofte via en delt lenke, og følger ingen fast. Jeg er nok mest interessert i politiske blogginnlegg.

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: Mobil eller PC vil være underordnet. Det er informasjonstilgang og deling som er viktig, mens PC og mobil vil være mer et verktøy for tilgang til teknologi og informasjon. Men vi vil alltid like å snakke med hverandre.

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er ... Det gir lett og demokratisk tilgang til informasjon. Vi tenker ofte på problemene med tilgjengelighet, men det må vi lære oss å styre. Tenk hvilken betydning det har for eksempel for å spre utdanning, kunnskap og informasjon i hele verden.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Netatmo. For oss værnerder med digitale værmålere.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Jeg tror de vil ha mer tilpasset stoff til den enkelte bruker, både etter egne preferanser og etter leservaner som nettavisene registrerer.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Netflix

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Nyheter som betyr noe.

Les flere selfie-intervjuer i ABC Nyheter.

Personvernpolicy