BIPOLAR LIDELSE

- Innimellom blir jeg utslitt av meg selv

STØTTE: Samboeren Raymond Sandnes har vært en stor støtte for Frøydis. - Det er en utfordring å leve sammen med en manisk person og jeg beundrer Raymond for måten han har taklet det på, sier hun. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMET
STØTTE: Samboeren Raymond Sandnes har vært en stor støtte for Frøydis. - Det er en utfordring å leve sammen med en manisk person og jeg beundrer Raymond for måten han har taklet det på, sier hun. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMET

Frøydis er bipolar.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en sykdom som har to sykdomsfaser hvor stemningen og aktiviteten enten svinger oppover (mani) eller nedover (depresjon).

Depresjoner som ikke er ledd i en bipolar lidelse kalles ofte unipolare depresjoner. Personer som har disse lidelsene svinger kun nedover når de blir syke.

Unipolar depresjon er den hyppigste av alle psykiske lidelser. Omtrent fem prosent av den voksne befolkningen har til enhver tid en slik depresjon.

Kilde: Helseleksikonet på Doktor Online

Da Frøydis Engebretsen (27) var 19 år ble hun manisk; var stinn av energi, mistet alle hemninger, hadde ingen grenser.

Så kom nedturen. I et halvt år sperret hun seg inne, orket ingen ting.

I dag er Frøydis takknemlig for sin bipolare lidelse. Selv tror hun det var stress som utløste sykdommen.

- Skremmende

- Jeg var 19 år og jobbet som au pair hos en familie i Seattle. I utgangspunktet skulle jeg passe to små barn, men i løpet av året kom det tredje, og plutselig var jeg ikke bare «nanny» lenger, jeg fikk også ansvar for husarbeidet, sier Frøydis til ukebladet Hjemmet.

60 timers uker var mer vanlig enn uvanlig.

- At faren i huset hadde et stort alkoholproblem, gjorde det ikke enklere for meg. Og verre skulle det bli. For brått forandret jeg personlighet. Jeg ble stinn av selvtillit, mistet alle hemninger, og sa og gjorde ting jeg aldri ville gjort om jeg hadde vært frisk. Utagerende oppførsel er trolig et dekkende ord. Vertsmoren min reagerte selvsagt, og hun nevnte faktisk ordet «bipolar». Jeg ante ikke hva det innebar, men gikk på nettet og leste.

Det var ganske skremmende for Frøydis.

- For der satt jeg i USA, bare 19 år gammel og med en mulig diagnose jeg skjønte ville forandre livet mitt.

Har fått til mye

BIPOLAR LIDELSE: Frøydis Engebretsen (27) var 19 år og au-pair i USA da hun ble manisk for første gang. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMETBIPOLAR LIDELSE: Frøydis Engebretsen (27) var 19 år og au-pair i USA da hun ble manisk for første gang. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMET

Åtte år senere sitter Frøydis Engebretsen trygt tilbakelent i en grå sofa i en lys og trivelig leilighet i Kongsberg.

Den deler hun med sin samboer Raymond Sandnes og katten Janis. Den er også en hyggelig ramme rundt et innholdsrikt og stort sett godt liv.

- Sykdommen blir jeg aldri kvitt, men ved hjelp av medisiner og et sunt levesett klarer jeg å holde den sånn noenlunde i sjakk. Etter den første perioden, som var helt fryktelig, og som førte meg ned i den dypeste dalbunnen, har jeg hele tiden tatt skritt i riktig retning og fått til mye jeg er stolt av. Jeg har tatt en bachelor i statsvitenskap. Jeg har redusert vekten med 65 kilo. Jeg har gjennomført en maraton. Jeg er kreativ og holder på med en litt humoristisk selvhjelpsbok for andre bipolare. Og jeg har tort å stå frem og gi et ansikt til det å være bipolar.

- Jeg brenner for mer åpenhet, for å fjerne den siste rest av det tabubelagte ved det å være psykisk syk. Så det å være bipolar har slett ikke bare vært noe negativt i livet mitt. På mange måter er jeg litt takknemlig også, sier Frøydis.

Ingen varselklokker

Det finnes to hovedtyper bipolar lidelse.

Frøydis har den som kalles bipolar 1. Har du denne, er du ravende manisk, men ikke fullt så deprimert som de som er bipolar 2, kan bli. Uten behandling kan bipolar 1-rammede danse på bordet og gjerne strippe for den del, bruke opp en månedslønn på en ettermiddag, synge arier på bussen og ta med seg vilt fremmede hjem.

Frøydis har gjort det meste, mye mer enn det hun ønsker å ha på trykk.

- Du har ingen forstyrrende samvittighet når du er manisk, ingen varselklokker som ringer. At jeg sitter her uten skader hverken på kropp eller sjel, er derfor utrolig. Jeg må ha hatt en engel som har passet på meg, sier hun.

Turnshow på røykerommet

- En historie som er søt, og likevel beskrivende for hvordan det er å være så manisk, er historien om da jeg inviterte til turnoppvisning mens jeg var tvangsinnlagt på Lier psykiatriske sykehus like etter at jeg kom hjem fra USA, fortsetter hun.

- Det var ingenting som skjedde der. Og så mange deprimerte folk! Jeg så det derfor som min oppgave å muntre dem opp. Plakater ble laget og hengt opp. Her skulle det bli underholdning. Turnshow på røykerommet.

- Jeg hadde aldri turnet, men man blir som Pippi: Det du ikke har gjort før, det klarer du helt sikkert. Og visst ble det både baklengs hodekråke og et par andre øvelser. Jeg var fornøyd og publikum fikk et lite avbrekk fra det triste. Så manien har absolutt sine lyse sider, sier Frøydis.

- Problemet er at den ikke gir deg et øyeblikks hvile. Tanker og ideer flakser rundt i hodet ditt hele tiden. Du er så gira at det er umulig å slappe av. Søvn kan du bare glemme. Så man blir fryktelig sliten av seg selv, sier hun.

Irritert av fuglekvitter

VIL BLI PT: Da hun begynte å trene som en del av livsstilsomleggingen, opplevde Frøydis at dette var noe hun kunne tenke seg å jobbe med. Nå utdanner hun seg derfor til personlig trener og håper å kunne hjelpe andre som sliter. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMETVIL BLI PT: Da hun begynte å trene som en del av livsstilsomleggingen, opplevde Frøydis at dette var noe hun kunne tenke seg å jobbe med. Nå utdanner hun seg derfor til personlig trener og håper å kunne hjelpe andre som sliter. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMET

Etter et kort opphold på Lier, dit hun ble sendt fordi hun var så manisk at legen mente hun kunne være til fare for seg selv, ble hun sendt hjem. Derfra gikk turen videre til Trondheim og studier i sosiologi.

Hun hadde ennå ikke fått noen klar diagnose, men tok medisin for å dempe det maniske.

- Det gikk ikke bra i det hele tatt. Jeg hang med sosialt, men klarte ikke å konsentrere meg om studiene. Så kom depresjonen. Det var som å gå fra himmel til helvete. Jeg fikk angst for det meste, også for å gå ut. Så jeg sperret meg inne og ville ikke ha kontakt med noen.

Frøydis hoppet av studiene. Hun flyttet hjem til foreldrene. De sto på for henne, ga henne masse omsorg og støtte.

Men likevel — ingenting ble bedre. Hun følte seg totalt mislykket, helt verdiløs, klarte ingenting, orket ikke å snakke en gang.

- Du vet du er deprimert når du blir irritert fordi fuglene kvitrer, sier hun.

Ble overvektig

I syv måneder varte depresjonen.

I løpet av denne perioden kom diagnosen på plass, og etter hvert fikk hun også medisiner som skulle holde sykdommen i sjakk.

- Og så kunne jeg ta fatt på livet igjen, sier Frøydis.

De neste fire årene hadde hun det bra. Og det utnyttet hun til fulle.

- Jeg gjøv løs på studiene igjen og fikk med meg en bachelor i statsvitenskap. Jeg har lett for å lære, så det var ikke noe problem, sier hun.

Samtidig tok hun også grep om livsstilen sin. Depresjonen og medisinene hun etter hvert fikk, hadde ført til en voldsom appetitt. Da vekten viste 138 kilo og formen var så elendig at hun knapt orket å gå opp en trapp, sa hun stopp. Sånn skulle ikke en 23-åring ha det.

La om livsstilen

- Jeg var sykelig overvektig. Fastlegen var redd jeg ikke ville klare å gjøre noe med vekten på egen hånd, og ymtet frempå om fedmekirurgi. Men aldri i livet! Jeg skulle vise både henne og alle som sendte meg fordomsfulle blikk, at jeg klarte dette selv, sier Frøydis.

Og som tenkt så gjort. Hun ryddet kjøkkenskapet for brød, poteter, ris, pasta og godteri, og handlet inn alt et lavkarbokosthold tillater. Samtidig med kostholdsomleggingen begynte hun å røre på seg.

- Min første treningsøkt var en tre kilometer lang tur rundt et vann i nærheten. Jeg ble totalt utslitt. Men gi opp? Ikke denne jenta!

I løpet av de neste 15 månedene halverte Frøydis vekten sin, og trente så iherdig at hun klarte å gjennomføre midnattmaraton i Tromsø.

- Foreldrene mine forsøkte å få meg til å satse på halvmaraton i stedet, men jeg gjør ingenting halvveis, sier Frøydis og gliser.

AKTIV: Som 23 åring veide Frøydis 138 kilo. Da tok hun grep. I dag veier hun 65 kilo mindre, lever aktivt og er sprekere enn de fleste. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMETAKTIV: Som 23 åring veide Frøydis 138 kilo. Da tok hun grep. I dag veier hun 65 kilo mindre, lever aktivt og er sprekere enn de fleste. FOTO: JØRN GRØNLUND, HJEMMET

Vil bli personlig trener

Hun var stoltere enn noen gang da hun passerte målstreken etter å ha tilbakelagt 42 kilometer. Det frister likevel ikke til gjentagelse.

Det viktigste er at hun har bevist at hun kan. Men erfaringene hun har opparbeidet når det gjelder kosthold og trening, har fått henne til å forandre retning fullstendig om hva hun ønsker å jobbe med.

- Jeg vil bli personlig trener. Jeg er i gang med utdannelsen nå, og satser på å etablere mitt eget firma om kort tid. Og jeg blir gjerne en sånn personlig trener som kommer hjem til folk for å hjelpe dem i gang med en bedre livsstil. Det betyr så uendelig mye, både fysisk og psykisk. Det vet jeg alt om, sier Frøydis.

Ny nedtur

Etter at Frøydis hadde levd et normalt liv i en lang periode, slo sykdommen ut i full blomst igjen sist vår.

- Jeg turte akkurat å tenke at jeg er forholdsvis frisk, så smalt det. Jeg ville bare være alene, forteller hun.

Etter depresjonen fulgte manien, en lang periode hvor Frøydis gikk på høygir og var blottet for impulskontroll, mens de storslagne ideene blomstret.

- Det er et tankekjør, jeg får aldri roet meg ned. Jeg trenger hjelp til å sove, og andre som ikke vet om sykdommen min, tror jeg er på rus. Jeg skjønner selv at jeg snakker for mye, og gjør mye rart, men jeg står utenfor kroppen min og klarer ikke styre det, sier hun, og legger til;

- Det var slitsomt for meg og for alle rundt meg, ikke minst for samboeren min. Jeg beundrer ham for tålmodigheten og forståelsen hans, sier Frøydis.

Ny medisin

- Å være bipolar kan være en god unnskyldning for mange impulsive og kanskje dumme handlinger. Men vi må likevel ta ansvar, vi også, sier hun.

Hun fikk ny medisin, og etter en litt trøblete innkjøringsperiode hjalp den henne å slappe av igjen så tankene sluttet å kverne, og hun fikk sove.

- Det var himmelsk. Det er himmelsk. Nå håper jeg det blir veldig lenge til neste anfall, og at det blir svakere. Men slippe helt unna gjør jeg ikke. Å være bipolar er en kronisk lidelse. Men det er ikke sånn at jeg går rundt og gruer meg. Det har ingen hensikt. Livet er her og nå, og alle opplever opp og nedturer. Mine er bare så mye sterkere.

Men ved hjelp av medisiner, god mat, mosjon og faste rutiner har Frøydis håp om å kunne leve like godt som de fleste.

Tror på åpenhet

- Dessuten har jeg fått stor tro på åpenhet. Jeg hadde ikke gått åpent ut med lidelsen min før jeg ble syk igjen i sommer. Da fortalte jeg det til arbeidsgiveren min. Da responsen derfra var at «Det har jeg skjønt for lenge siden », våget jeg også å fortelle om det på Facebook.

Også der var responsen udelt positiv.

- Det gjorde meg glad. Nå er målet mitt å bidra til at det å være bipolar blir like akseptert som at man har diabetes. Alle har en psykisk helse, og det er flere enn man tror som sliter med den. Dessverre er det fortsatt mange fordommer, sier Frøydis.

- Men gjennom åpenhet kan vi hjelpe hverandre.

Slik stilles diagnosen

Diagnosen bipolar lidelse stilles basert på kliniske symptomer. Pasienten må ha visse symptomer av en viss alvorlighet og varighet for å få diagnosen en bipolar diagnose.

- Symptomene må ikke kunne forklares av andre forhold som for eksempel rusmisbruk eller hormonelle lidelser, men det er fullt mulig å ha slike lidelser i tillegg, forklarer Dag V. Skjelstad, psykologspesialist og forsker ved Forsknings- og utviklingsavdelingen (FOU) i Klinikk for psykisk helse og rus i Vestre Viken HF i en tidligere artikkel på Klikk Helse.

Skjelstad forteller i samme artikkel at noen ganger er det enkelt å sette en diagnose for bipolar lidelse, men hos personer med mye samsykelighet kan det være vanskelig å vite hva som er hva og da vil man gjerne se det an over tid.

Skjelstad forteller videre at mange har bipolar lidelse i fem til ti år før det blir satt en diagnose, og varigheten er gjerne enda lenger dersom man ser bipolare tendenser i barndom og tenår.

Arvelig

Studier tilsier at bipolar lidelse er den mest arvelige psykiske lidelsen som finnes, etterfulgt av schizofreni.

- Men her er det mange forhold som spiller inn, som man per i dag vet for lite om. Trolig er det et samspill mellom en genetisk disposisjon og miljøfaktorer som utløser lidelsen. Barn av foreldre med bipolar 1- eller 2-lidelse har statistisk sett rundt 10 ganger større risiko for å utvikle lidelsen enn barn av friske foreldre, det vil si 10 til 20 prosent sannsynlighet. Imidlertid klarer man ikke å identifisere bipolar lidelse hos nære familiemedlemmer hos flertallet av de med bipolar lidelse, sier Skjelstad til Klikk Helse.

Les også:

Seks gode råd mot angst

10 råd for deg som er høysensitiv

Derfor måtte hun lære alfabetet på nytt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:32 Evo Morales nektes å stille til valg02:08 Datatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51 Dødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31 Fire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15 USAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08 Brann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51 Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32 Irlands statsminister går av00:25 31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10 VAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08 Mann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59 Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51 Skadd person funnet i Trondheim23:49 Thelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38 Hovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23 Høyre fortsetter fallet på ny måling22:41 Ukrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19 Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17 Brann i leilighet i Kristiansund21:01 Martial reddet uavgjort for Manchester United20:27 Eldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24 Mineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03 Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25 Her lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24 Statlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39 Roger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25 Mann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16 To menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42 «Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22 Mann knivstukket i moské i London17:11 Martin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56 FN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55 Roger Stone får sin straff16:43 Vitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39 130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23 Salmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51 Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24 Bekreftet: Barcelona henter danske15:23 Federer operert, mister Roland-Garros15:11 To personer omkom i skred på Svalbard15:09 Økonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09 Morgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00 Bolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44 Israel planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41 Trussel sendt til moské i Bremen13:45 Øker kapasiteten på passkontorene13:41 Tre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30 Redaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27 PSG-president siktet i korrupsjonssak13:20 Merkel: – Rasisme er en gift13:19 Nortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00 – Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36 Sanders favoritt før Nevada-valget12:32 Sjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31 Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04 Trine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04 Hassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43 Kvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37 Søket etter savnet 92-åring fortsetter11:06 Virus-utspill: London kan overta OL11:02 Passasjertog sporet av i Australia10:56 Personlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29 Norge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28 To menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03 Aktiv konge fyller 8310:00 EUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45 Ski Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42 Full klimakrig på Facebook09:35 Jeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06 Guardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05 SSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03 Skytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37 Tallet på positive influensaprøver har steget08:08 Regjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02 Treneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52 Kina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26 Familien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15 – Hvilken side er Bloomberg på?07:06 Person slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52 Nekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50 Kineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31 Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24 Ni drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15 Store skader etter brannen i Dombås kirke06:15 «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09 Dette skjer i dag06:00 Ap: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00 Tøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43 Dette skjedde i natt05:35 Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34 Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30 Reformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01 Senator i Brasil skutt i brystet under streik04:49 Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17 President Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41 Enda flere virussmittede i Sør-Korea02:30 Sanders mest populær på Stortinget01:31 Virus fører til høy laksedødelighet00:49 A-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22 Leipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale
Siste nytt
02:32VerdenEvo Morales nektes å stille til valg02:08NorgeDatatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51VerdenDødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31NorgeFire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15VerdenUSAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08NorgeBrann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51NorgeHele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32VerdenIrlands statsminister går av00:25Norge31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10SportVAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08NorgeMann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59SportLacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51NorgeSkadd person funnet i Trondheim23:49SportThelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38SportHovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23NorgeHøyre fortsetter fallet på ny måling22:41VerdenUkrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19PolitikkRotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17NorgeBrann i leilighet i Kristiansund21:01SportMartial reddet uavgjort for Manchester United20:27VerdenEldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24NorgeMineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03PolitikkGiske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25NorgeHer lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24NorgeStatlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39VerdenRoger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25NorgeMann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16NorgeTo menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42Helse og livsstil«Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22VerdenMann knivstukket i moské i London17:11SportMartin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56VerdenFN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55VerdenRoger Stone får sin straff16:43NorgeVitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39Verden130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23NorgeSalmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51SportMarte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24SportBekreftet: Barcelona henter danske15:23SportFederer operert, mister Roland-Garros15:11NorgeTo personer omkom i skred på Svalbard15:09PengerØkonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09PengerMorgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00SportBolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44VerdenIsrael planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41VerdenTrussel sendt til moské i Bremen13:45ReiseØker kapasiteten på passkontorene13:41VerdenTre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30PolitikkRedaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27SportPSG-president siktet i korrupsjonssak13:20PolitikkMerkel: – Rasisme er en gift13:19NorgeNortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00Verden– Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36PolitikkSanders favoritt før Nevada-valget12:32SportSjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31PengerArbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04PolitikkTrine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04KulturHassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43NorgeKvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37NorgeSøket etter savnet 92-åring fortsetter11:06SportVirus-utspill: London kan overta OL11:02VerdenPassasjertog sporet av i Australia10:56ReisePersonlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29SportNorge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28NorgeTo menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03KulturAktiv konge fyller 8310:00VerdenEUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45SportSki Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42NorgeFull klimakrig på Facebook09:35PolitikkJeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06SportGuardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05PengerSSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03VerdenSkytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37Helse og livsstilTallet på positive influensaprøver har steget08:08NorgeRegjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02SportTreneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52Helse og livsstilKina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26Helse og livsstilFamilien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15Politikk– Hvilken side er Bloomberg på?07:06NorgePerson slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52PolitikkNekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50SportKineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31PolitikkTrump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24VerdenNi drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15NorgeStore skader etter brannen i Dombås kirke06:15Sport«Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09NorgeDette skjer i dag06:00NorgeAp: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00VerdenTøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43NorgeDette skjedde i natt05:35PengerOljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34NorgeBergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30PolitikkReformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01PolitikkSenator i Brasil skutt i brystet under streik04:49Helse og livsstilCovid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17VerdenPresident Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41VerdenEnda flere virussmittede i Sør-Korea02:30PolitikkSanders mest populær på Stortinget01:31PengerVirus fører til høy laksedødelighet00:49KulturA-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22SportLeipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale