Dette har aldri før gått bra – nå er de siamesiske tvillingene skilt

Å skille siamesiske tvillinger som er festet i brystet og magen har aldri tidligere blitt vellykket. Men for Knatalye Hope og Adeline Faith gikk det.

Jentene ble født i Texas april 2014. Tvillingene delte lunger, deler av hjertet, lever, deler av tarmene og bekkenet. Å skille disse innebar svært stor risiko, og sjansen for at én eller begge ikke ville overleve var stor. Aldri før har begge tvillingene som har vært festet sammen i brystet og magen, overlevd en operasjon for å skille dem.

12 kirurger, seks anestesileger og åtte sykepleiere tok del i den 26 timer lange operasjonen for å skille de 10-måneder gamle siamesiske tvillingene Knatalye Hope og Adeline Faith. Operasjonen var vellykket, og jentene kommer seg nå på sykehuset.

Se foreldrenes reaksjon, da de får vite at operasjonen var vellykket i videoen øverst i artikkelen.

– Teamet vårt har planlagt operasjonen i flere måneder. Vi har blant annet laget en 3D-modell av organene deres slik at vi kunne øve på seperasjonsoperasjonen, sier kirurg Darrell Cass.

Jentene må antagelig gjennom flere operasjoner i årene som kommer, men alt tyder på at begge får vokse opp – i hver sin kropp.

Personvernpolicy