Meny

Slapp av, det er ikke så mye som skal til

SYKLE TIL JOBBEN: Jo da, det er vel og bra med spinning og PT, men selv det å bytte ut bilen med sykkel når du skal til og fra jobben vil ha stor effekt på helsen din. FOTO: Colourbox

Visste du at små grep er minst like bra som store når det gjelder å bli sunn?

Januar er over. Måneden da de aller fleste av oss kaster oss ivrige over alt vi har hørt om sunne nye trender, dietter og treningsfenomener. Vi presser rødbetejuice på oppskrift fra Pinterest og instagrammer «fit is the new skinny»-bilder til vi kjenner blodsmaken i munnen.

Grønnkål-chips skal redde fredagskosen og vi skal finne oss selv med både yoga-ferier og meditasjon ved morgengry.

Men hva skjer når de første ukene av din nye livstil er over, når rødbetejuicen begynner å bli tyngre og tyngre å helle i deg, og du vil grine ved tanken på en rykende varm latte?

Når den yoga-timen før jobben ikke frister halvparten så mye som en time ekstra under dyna? Og når du egentlig kjenner at grønnkål aldri kommer til å bli en verdig motstander til smågodt og potetgull?

Små grep, stor effekt

Det er fort gjort å bli overivrig på denne tiden av året når det kommer til sunnhet og gode sunnhetsfortsetter, men problemet er ofte at jo mer drastisk man går til verks, dess raskere faller man av - noe de fleste av oss smertelig har erfart.

Men visste du at det faktisk ofte ikke er slik at å bli sunnere krever en total overhaling av livsstilen din? Noen ganger er selv små endringer nok til å gi en stor effekt.

RO NED: Det er klart det er flott å lage ferske juier, men bare det å huske å spise frukt og grønt til måltider vil også ha stor effekt på helsen din. FOTO: Colourbox

Ikke vent til i morgen

Ekspertene er enige om at det er mye bedre med små varige forandringer, enn de helt store innsatsene som ikke kommer til å vare når det gjelder å legge om til en sunn livvstil.

- Det viktigste du kan gjøre når det gjelder å bli sunnere, også med små grep, er å bare begynne, forklarer personlig trener og rehab trener ved Fitness Xpress, Ina Døhlen Lorentzen, til Kvinneguiden.

- Ikke vent til i morgen. Veldig mange sier til seg selv at «på mandag skal jeg begynne å trene» eller «neste uke skal jeg gå i stedet for å ta buss til jobben», men når morgendagen kommer er det lett å utsette det enda en gang. Så begynn i dag - alt er bedre enn ingenting.

GÅ TIL JOBB: Du kan forbrenne mange kalorier bare ved å sette bilen hjemme eller hoppe av bussen et par stopp før jobben og gå resten. FOTO: Colourbox

Lorentzen tror det er en god idé å melde seg inn på et treningssenter, om så bare for å få en rutine på når du trener.

- Sett deg et tydelig mål, og skriv det ned, forklarer eksperten.

- Fortell det gjerne til en venn i tillegg, da føles det mer bindende. Tren sammen med andre, det vil hjelpe deg å holde motivasjonen oppe når det butter i mot.

Små ting er supre mener også Lorenzen.

- Ta alltid trappa i stedet for heisen - du har sikkert hørt det før, men det har faktisk noe å si, forklarer treneren.

- Og synes du det er for langt å gå eller sykle til jobb? Gå av et eller to stopp for tidlig av bussen eller toget, eller parker bilen et passe stykke unna. Det finnes alltid mulighet til å klemme inn litt ekstra aktivitet, og det er veldig få unnskyldninger som er gode nok for å la være.

Ikke sitt stille

Selv på kontoret kan du legge inn litt trening om du vil.

- Du kan fint ha en kontorjobb uten å sitte hele dagen, ikke vær passiv, råder eksperten.

- Reis deg opp og beveg deg litt rundt en gang i timen. Dette øker blodsirkulasjonen og holder deg mer opplagt - på slutten av dagen får du kanskje lyst til å trene.

LØFT VEKTER: Her er ekspertene enige: Selv litt vektløfting vil ha kjempeuttelling på muskler og skjelett. FOTO: Colourbox

Fysioterapeut Tor Holm ved Hit the Gym i Oslo er enig.

- Beveg deg mer i hverdagen. Gå til butikken, gå til jobb, gå trapper. Hold god fart slik at du blir svett og lett andpusten. Enkle ting som dette kan gi store helsegevinster.

Holm anbefaler litt trening hver dag.

- Rask gange eller å løpe rolig hjem fra jobb kan være nok kondisjonstrening.

Men Holm understreker at det også er viktig å trene styrke, gjerne flere ganger i uken.

- Prioriter å trene de store muskelgruppene som bein, sete og rygg. Knebøy, markløft og lignende er de beste øvelsene. Gjør du disse hver dag - og det trenger ikke å ta mange minuttene - så vil du garantert se rask og stor effekt.

Overkommelige grep gir varige forandringer

Og så når det kommer til mat og kosthold holder ekspertene fast ved at det vil lønne seg å gjøre forandringer som er så lite dramatiske at du faktisk vil klare å holde fast ved dem.

- Det er de små, men oppnåelige grepene som faktisk kan lede til permanent endring og varig resultat, forklarer ernæringsfysiolog og forfatter Gunn Helene Arsky til Kvinneguiden.

- Nettopp fordi de ikke revolusjonerer, men lirker sunnhet inn i hverdagen.

Arsky forklarer at selv det å legge en frukt til frokosten hver dag vil ha betydning for og forbedre helsen din.

- Eple, pære, appelsin er flott, eller en skive frisk ananas, melon eller en skål bær. Alle disse gir deg en dose antioksidanter, vitaminer, mineraler og kostfiber - noe som betyr en kropp som har styrket immunforsvar, bedre fordøyelse og mer motstand mot «småspising» før lunsj.

Ikke dropp, bytt heller ut

Et annet grep du kan gjøre er å bytte til ekstra grovt brød.

- Mer fiber, vitaminer og mineraler, noe som gir bedre blodsukker og mer metthet.

Ernæringsfysiologen mener det er mange steder vi kan ha godt av å bedrive bytt-ut leken:

- Bytt salami med skinke, fet leverpostei med mager, helfete oster med lettere - du sparer kalorier og mettet fett, samtidig som du får mer proteiner og mer næringsstoffer.

Det samme gjelder middagen:

- Bytt vekk en kjøttmiddag i uken med en fiskemiddag. Velg fet fisk og du vil få mer omega 3, vitamin A og D - som er kjempeviktig for oss. En kjøttmiddag i uken kan også med fordel byttes ut med en vegetar-variant. Det vil være udelt positivt - for vekten, for den indre helsen som kolesterol, blodtrykk og blodsukker, for fordøyelsen og så videre.

Og når det kommer til kosematen er vi også tjent med med å gjøre små grep - og slapp av, det er fortsatt lov å kose seg på lørdag.

- Kos deg med te foran tv-en på kvelden, heller enn chips og sjokolade. Særlig på hverdagene. Du sparer kalorier og tjener antioksidanter som holder cellene sunne.

SPIS SUNT: Glem detox og harde dietter, bare legg til mer frukt og grønt i kosten. FOTO: Colourbox

Spis bevisst

Klinisk ernæringsfysiolog Tina Hamelten tror det viktigste man kan gjøre i forhold til mat og sitt eget kosthold - og som vil ha en stor effekt - er å være mer bevisst når man spiser.

- Man må for eksempel lære å føle på sin egen kropp når man faktisk ikke er sulten lenger, og når man sitter og overstyrer kroppens signaler om at den faktisk har fått nok.

Hamelten forklarer at det midt i måltidet kan være lurt å ta en prat med seg selv.

- Spør deg selv om hvorfor du spiser enda, forklarer ernæringsfysiologen.

- Er det fordi jeg faktisk er sulten, fordi jeg synes det er godt og ønsker å nyte mer, eller er det fordi alle andre spiser så da gjør jeg det også.

Hamelten mener man skal glemme alt man har lært om at man MÅ spise opp maten sin.

- Jeg tror mange gjør feil når de spiser opp det som er på tallerkenen sin kun fordi DET SKAL MAN. I en overgangsfase synes jeg det er greit å etterlate seg mat på tallerkenen fordi man har klart å bli bevisst på at man faktisk ikke har behov for resten av maten som ligger der. Resten av maten vil faktisk ikke være til hjelp, det vil øke sannsynligheten for at du legger på deg eller at du vanskeligere går ned i vekt.

Å lære seg å si «nei» vil ha store helsemessige gevinster mener eksperten.

- Vi har ikke matmangel i Norge og vesten og vi må ikke spise som om mat var en ressurs det er vanskelig å få tak i. Det er faktisk greit å si at «nei, nå er det faktisk nok - selv om dette er kjempegodt er det ikke bra for kroppen min om jeg fortsetter å spise». Du får tross alt mange muligheter til å spise dagen etter og dagen etter og dagen etter og dagen etter - og så videre.

Og ikke tro at dette bare gjelder om du overspiser mat som er usunn.

- Man legger på seg akkurat like mye om man overspiser sunn mat som annen mat. For mye er for mye, uansett.

TIPS: Kjøp mindre tallerkener - de rommer mindre mat.

- Dette vil ubevisst redusere matinntaket, forklarer Hamleten.

- I alle fall til de som ikke vet at tallerkenen er blitt mindre. Vi er ikke så veljusterte som vi tror, at vi klarer å stoppe når kroppen har fått nok. Vi overstyrer nemlig lett vår egen kropp og dens signaler.

Ha fokus på det gode og glade

Noe av det viktigste du kan gjøre for å bli sunnere er ikke bare å trene mer og spise mindre, men også å ta tak i hvordan du behandler deg selv og det du klarer og gjør.

Å være for streng med deg selv om du dropper den treningstimen fordi du kjenner deg sliten eller droppet hjemmelaget for posesuppe den dagen timeplanen bare ikke gikk opp er ikke verdens undergang, og det er mer skadelige enn godt å ha skyldfølelse for at du ikke er et supermenneske.

- Anerkjenn det du gjør, selv de små tingene, mener partner og DNCF sertifisert coach i CoachTeam AS - House of Leadership, Lene Fjellheim.

- Det å vaske huset, skifte på sengen gå tur med hunden, leke med barna, ha sex - alt dette teller også som aktivitet.

Fjellheim mener vi ikke er flinke nok til å ha fokus på det som er bra.

- Let etter det gode, råder eksperten.

- Bestem deg for å kun ha fokus på det du får til og det andre får til. Det er mye lettere å kritisere enn å komme med gode ord. Men vær raus med ros, både til deg selv og andre.

Omfavn feil og lær av det

Og ikke fortvil om du gjør feil eller faller av lasset.

- Feire deg selv når du er «feiltastisk». For husk; uten å gjøre feil vokser du heller ikke. Lær av dine feil og være glad for at du hopper i det og tar hverdagsutfordringene selv om du noen ganger tråkker i salaten.

Og ikke si ja til alt.

- Gjør mer av det som gir deg mening, forklarer Fjellheim.

- Legg merke til hva som gir deg energi og hva som tapper, og still deg selv spørsmål om «hvorfor gjør jeg egentlig dette» slik at du enten dropper det eller finner god motivasjon for å gjøre det enda mer.

Begynn å gjøre forandringer allerede i det du står opp. Da er dagen ny og du starter med blanke ark.

- DU skal jo designe din egen dag. Før du står opp, tenk igjennom hva du skal gjøre den dagen. Lag det som en film og gjør den attraktiv for deg, slik at når du står opp, gleder du deg til å starte på dagen.

Og i en travel hverdag minner Fjellheim om at man MÅ stoppe opp og bare nyte - en liten ting som eksperten garanterer vil gi både mer energi og større lykkefølelse.

- Finn din hverdagslykke, og nyt de øyeblikkene som er. Kjenn på lukter og smaker. Se deg rundt, lytt og kjenn etter. Lykken er i de små øyeblikkene i hverdagen. Legg bort telefonen og bare vær tilstede.

VÆR POSITIV: Det har utrolig mye å si for helse og livsglede at du er flink på å finne det positive i ting som skjer. FOTO: Colourbox

Les også:

Er supermat virkelig så supert?

Syv ting suksessfulle mennesker har til felles

Sitter du slik på jobb?

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:25 Kvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50 Vålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52 Snøskred i Tromsø09:52 Russ falt ut av russebil i fart08:56 Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11 Krisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01 Indonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse
Siste nytt
04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:25VerdenKvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54MotorPolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12PengerNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51PengerSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50NorgeVålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52NorgeSnøskred i Tromsø09:52NorgeRuss falt ut av russebil i fart08:56NorgePolitiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11VerdenKrisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01VerdenIndonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse
Populært