Sexy sykepleier sjekket «familiejuvelene» på åpen gate

Tilbød gratis undersøkelse i kampen mot testikkelkreft.

Over hele verden er mannens helse i søkelyset i november. Mange menn lar barten gro for å skape oppmerksomhet om menns helse og prostatakreft.

I USA har tre personer gått sammen om å lage en video for å sette fokus på testikkelkreft. I videoen lagt ut på YouTube stopper de tilfeldig utvalgte menn og spør om de vil la seg undersøke med en enkel metode.

Øverst i saken kan du se hvordan undersøkelsen ble gjennomført.

Les også: Kreftrammede kvinner gjenskapte sexy musikkvideo

For hver person som lot seg sjekke, ble 100 dollar donert til arbeid mot testikkelkreft.

Testikkelkreft opptrer oftest i 20–40-årsalderen og tilstanden debuterer vanligvis med en kul i testikkelen eller ubehag i testikkelen. Selv om nesten alle menn med krefttypen kan regne med helbredelse uten større mén, oppfordres menn til å sjekke seg.

På verdensbasis er antallet økende og fordoblet i løpet av de siste 40 årene. Høyeste forekomst ses i Nord-Europa, der Norge og Danmark har den høyeste forekomsten i verden med cirka 12 nye tilfeller per 100.000 per år.

Les også: Årets mest hårete måned er her igjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus