Se hva det koster deg å røyke eller snuse

TUSENVIS: Røyker eller snuser du daglig, bruker du flere tusen kroner årlig på tobakksforbruket. Foto: Per Ervland
TUSENVIS: Røyker eller snuser du daglig, bruker du flere tusen kroner årlig på tobakksforbruket. Foto: Per Ervland

Du kan bli overrasket over hvor mye du bruker i året

Trenger du litt ekstra motivasjon for å slutte med tobakken? Da kan det kanskje være greit å se, svart på hvitt, hva nikotinen faktisk koster deg i året.

I dag gjennomfører nemlig Helsedirektoratet den store sluttedagen, hvor målet er få dagligrøykere og snusere til å gjøre et slutteforsøk.

Så mye bruker du i året

Ifølge SSBs levekårsundersøkelse for 2012 røyker dagligrøykende nordmenn i snitt 12 sigaretter per dag. Dette utgjør 84 sigaretter i uka, i overkant av fire tyvepakninger.

Eller 4.380 sigaretter årlig. Her snakker vi noen sigaretter til sammen, men har du noen gang regnet på hva dette faktisk koster deg i kroner og øre?

Vi har regnet det ut for deg. Røyker du som gjennomsnittet, koster det deg hele 19.170 kroner i året.

RØYKESLUTT? Du kan spare flere tusen kroner årlig ved å stumpe røyken. Foto: Colourbox.comRØYKESLUTT? Du kan spare flere tusen kroner årlig ved å stumpe røyken. Foto: Colourbox.com

Er det derimot snakk om en tyvepakning om dagen, kommer du opp i 32.850 kroner i året.

Røyker du mer eller mindre enn tallene over, anbefaler vi at du prøver Dinsides sløsekalkulator, for å se hva ditt sigarettforbruk koster deg i året.

Sløsekalkulatoren forteller også deg som snuser hva ditt årlige snusforbruk kommer på totalt. Her kan du se hvordan du kan fylle BSU-kontoen om du slutter å bruke snus.

Hjelp å få

Trenger du mer enn tall for å stumpe røyken, tilbyr Helsedirektoratet blant annet en egen app for å gjøre det enklere å slutte, nærmere bestemt Slutta-appen.

Helsedirektoratet har også en egen røyketelefon hvor de gir gratis oppfølging. På Facebook-sida Slutta - din røyeslutt, kan du dessuten dele erfaringer med andre som også er i gang med røykeslutt.

Les også: Hva er egentlig e-sigaretter? Her får du svar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus