Meny

Hvordan unngå rynker:

Du trenger ikke Botox for å fjerne rynker

SLIK UNNGÅR DU RYNKER: I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av ansikstmassasje for å fjerne rynker og tretthetstegn. Foto: Colourbox.com

I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av en teknikk som skal fjerne rynker og tretthetstegn i ansiktet.

Fordeler ved ansiktsmassasje:

Fordelene med ansiktsmassasje er mange og varierte. Blant annet kan teknikken med trykkpunktsmassasje hjelpe deg med følgende:

  • Økt blodtilstrømming i de små kapillærårene
  • Stimulere hormoner som har en betennelsesdempende effekt
  • Styrke immunforsvaret
  • Forbedre muskeltonen
  • Gi deg penere hudfarge og jevnere hudtone
  • Stramme opp huden
  • Gi deg mer glød i huden
  • Forbedre og lindre utbrudd eksem og psoriasis
  • Fjerne kviser

(Kilde: Scintific)

De aller fleste av oss er rimelig opplyste om viktigheten av hudkremer når det gjelder å holde huden ung, myk og smidig.

Vi vet at dagkremer skal inneholde solfaktor for å beskytte huden mot skadelig solstråler, og at nattkremen skal tilføre fukt og aktive virkestoffer til huden mens vi sover.

Vi har til og med fått med oss at serumer og oljer er det hotteste når det kommer til hudpleie for øyeblikket.

Men visste du at hvordan du påfører ansiktskremen har stor innvirkning på huden din?

Les også: Gjett hvilken som gir deg finest hud

Asiatiske kvinners best bevarte hemmelighet

Ifølge kanadiske Elle, har ansiktsmassasje vært praktisert i over 1000 år, og er en stor del av asiatiske kvinners skjønnhetsrutine.

Men det er først i de senere år at vi i Vesten har begynt å få øynene opp for denne metoden for å holde ansiktet ungt og rynkefritt.

Dr. Mary Xiumei Wu, som praktiserer tradisjonell kinesisk medisin, forteller til bladet at når teknikken utføres regelmessig, kan den hjelpe til med å få ansiktet til å slappe av og fjerne tegn på tretthet, sagging og til og med rynker.

At massasje har sin gode funksjon på hud og kropp, er det ingen tvil om, det er også norske eksperter enige om.

– Massasje er noe vi i større og større grad får øynene opp for når det gjelder effekten det har på både helse og utseendet, forklarer Ann Kristin Stokke hudpleier og fagsjef hos Scintific.

Les også: Testen skal fortelle deg hvordan huden din vil se ut om noen år

Hvordan unngå rynkerVANLIG I ASIA: I asiatiske land har man i årevis visst om effekten massasje kan ha, både direkte på ansiktet og også i kombinasjon med hudpleiekremene dine. Foto: Colourbox.com

Mange fordeler ved massasje

Hun forteller at effekten man oppnår avhenger veldig av teknikken man bruker.

– Men generelt sett kan man oppnå både en oppstrammende og drenerende effekt, det kan motvirke hodepine, og lindre ubehag i bihuler og allergiplager.

Stokke forteller blant annet at akupressurmassasje man gjør hjemme kan være fantastisk sammen med oljer man smører på huden til natten.

Ifølge den kinesiske teorien eksisterer det 365 aktive «Tsubo»-punkter på menneskekroppen.

Les også: Hendene fortjener også riktig pleie

Stokke forklarer at ved å stimulere disse punktene kan man få energien til å «flyte» bedre langs den belastede meridianen.

– Disse punktene finner man på steder som er fysisk svake, som for eksempel der hvor muskler er festet sammen eller under huden hvor nerveender kommer ut fra musklene, forteller eksperten.

– Effekten når man benytter denne teknikken på huden i ansiktet er ofte umiddelbar og svært god, legger hun til.

Les også: Hudekspert: Du kan selv motvirke 90 prosent av årsaken til aldring

Samme effekt som Botox

Abigail James, som gir ansiktsbehandlinger til de rike og berømte I London, forteller til The Wall Street Journal at ved å massere ansiktet får du både musklene og bindevevet til å slappe av.

Ifølge henne reduserer dette linjer rundt øyne, lepper og bryn, i tillegg til at det fordriver giftstoffene som forårsaker akne fra huden og fjerner hevelser under øynene.

Les også: Slik ser huden din egentlig ut

Den New York baserte dermatologen Dr. Jody Alpert Levine har også stor tro på ansiktsmassasje i bekjempelsen av rynker.

– Hele ideen bak dynamiske rynker – de som dannes av bevegelser i ansiktet ditt – går ut på at når musklene i fjeset ditt hele tiden trekker seg sammen i samme retning, så får du rynker, forklarer Alpert Levine til Elle.

Botox blir gjerne brukt til å fjerne eksisterende rynker og unngå at flere nye oppstår, fordi dette får musklene til å slappe av.

– Massasje får også musklene til å slappe av, selv om effekten er mer subtil enn ved bruk av Botox, sier dermatologen.

Les også: Derfor er hans hud penere enn din

Øker blodsirkulasjonen

Hud- og kroppsterapeut hos Artesia Spa AS, Tine Wiulsrød, forteller at ved å massere inn serum og kremer, øker du også blodsirkulasjonen.

– Kjenner man at huden blir litt varmere, er det et sikkert tegn på at blodsirkulasjonen er satt godt i gang, sier hun.

Det å øke blodsirkulasjon i huden er utelukkende positivt.

– Det øker oksygentilførselen i blodet, og fremmer tilstedeværelsen av friske, legende røde blodceller, sier James.

Wiulsrød forteller i tillegg at økt blodsirkulasjon vil føre til at opptaket av ingrediensene i serumet eller kremen blir bedre.

Les også: Anti-rynkekremer kan ikke fjerne rynker

Ikke alle kremer skal masseres inn

Selv om massasje har positive effekter, advarer Wiulsrød om at dette ikke gjelder i alle tilfelle.

Det er nemlig ikke alle kremer man skal massere inn i huden når de påføres.

– Noen kremer er ikke laget for å bli massert inn, spesielt gjelder dette dagkremer med SPF, som vil bli kladdete og begynne å «rulle» på huden på grunn av filteret, forklarer Wiulsrød.

Les også: Professor: – Deilig, men også dum av Botox

– Enkelte serumer igjen er ment for å tas lett på, og så klappes forsiktig inn for å aktivisere anti-age ingrediensene. Gjør man dette riktig kan man ofte merke en umiddelbar oppstrammende effekt.

Men hun understreker at du ikke skal massere serumet inn når du først har påført det.

– Hvis man da masserer utenpå dette igjen kan man ødelegge effekten på liften ved å massere feil. Kanskje man drar huden nedover, og det ønsker man jo primært ikke.

Les også: Silje måtte sove sittende i ett år

Hvordan unngå rynkerØKER BLODSIRKULASJONEN: Massasje øker blodsirkulasjonen i huden, noe som øker oksygentilførselen og gjør at opptaket av ingrediensene i kremen eller serumet blir bedre. Foto: Colourbox.com

Slik masserer du huden hjemme

Ønsker du å gjøre litt for huden din hjemme, anbefaler Wiulsrød å bruke en mild kornpeeling som du masserer inn.

– Da får man satt i gang sirkulasjonen, slik at da å påføre en maske i etterkant gjør at opptaket av masken blir maksimalt.

Wiulsrød tipser også om at det ofte er lettere å massere inn nattkremer enn de man bruker på dagtid.

– Disse inneholder ikke SPF og er dermed lettere å få «trykket» inn i huden, sier hun.

Les også: – For dårlig info om Botox-risiko

James har utviklet en egen måte å massere ansiktet til sine klienter på, og denne teknikken kan du også bruke hjemme når du påfører kremen din.

Slik går du frem:

1. Begynn ved kinnene. Beveg fingertuppene eller knokene i oppadgående sirkler.

2. På en side av fjeset om gangen, massér fra midten av kjevebenet og opp mot kinnbenet med lange strøk, og trykk et lite øyeblikk hardt på toppen.

3. Jobb med smilelinjene med oppadgående strøk, fra munnviken til nesevingen.

4. Bruk fingrene, og løft og hold øyenbrynene for å åpne øyeområdet. Massér i sirkler rundt øyehulen og ut mot tinningen, før du etter hvert også inkluder pannen.

Les også:

Du kan faktisk sove deg penere

Har du hørt om tre-minutters regelen?

Derfor kan parfymefri gi deg allergiske reaksjoner

Saken er opprinnelig skrevet for Kamille og publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan05:12 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41 Brannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01 Nordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending
Siste nytt
08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan05:12NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41NorgeBrannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01VerdenNordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus