Meny

Hvordan unngå rynker:

Du trenger ikke Botox for å fjerne rynker

SLIK UNNGÅR DU RYNKER: I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av ansikstmassasje for å fjerne rynker og tretthetstegn. Foto: Colourbox.com

I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av en teknikk som skal fjerne rynker og tretthetstegn i ansiktet.

Fordeler ved ansiktsmassasje:

Fordelene med ansiktsmassasje er mange og varierte. Blant annet kan teknikken med trykkpunktsmassasje hjelpe deg med følgende:

  • Økt blodtilstrømming i de små kapillærårene
  • Stimulere hormoner som har en betennelsesdempende effekt
  • Styrke immunforsvaret
  • Forbedre muskeltonen
  • Gi deg penere hudfarge og jevnere hudtone
  • Stramme opp huden
  • Gi deg mer glød i huden
  • Forbedre og lindre utbrudd eksem og psoriasis
  • Fjerne kviser

(Kilde: Scintific)

De aller fleste av oss er rimelig opplyste om viktigheten av hudkremer når det gjelder å holde huden ung, myk og smidig.

Vi vet at dagkremer skal inneholde solfaktor for å beskytte huden mot skadelig solstråler, og at nattkremen skal tilføre fukt og aktive virkestoffer til huden mens vi sover.

Vi har til og med fått med oss at serumer og oljer er det hotteste når det kommer til hudpleie for øyeblikket.

Men visste du at hvordan du påfører ansiktskremen har stor innvirkning på huden din?

Les også: Gjett hvilken som gir deg finest hud

Asiatiske kvinners best bevarte hemmelighet

Ifølge kanadiske Elle, har ansiktsmassasje vært praktisert i over 1000 år, og er en stor del av asiatiske kvinners skjønnhetsrutine.

Men det er først i de senere år at vi i Vesten har begynt å få øynene opp for denne metoden for å holde ansiktet ungt og rynkefritt.

Dr. Mary Xiumei Wu, som praktiserer tradisjonell kinesisk medisin, forteller til bladet at når teknikken utføres regelmessig, kan den hjelpe til med å få ansiktet til å slappe av og fjerne tegn på tretthet, sagging og til og med rynker.

At massasje har sin gode funksjon på hud og kropp, er det ingen tvil om, det er også norske eksperter enige om.

– Massasje er noe vi i større og større grad får øynene opp for når det gjelder effekten det har på både helse og utseendet, forklarer Ann Kristin Stokke hudpleier og fagsjef hos Scintific.

Les også: Testen skal fortelle deg hvordan huden din vil se ut om noen år

Hvordan unngå rynkerVANLIG I ASIA: I asiatiske land har man i årevis visst om effekten massasje kan ha, både direkte på ansiktet og også i kombinasjon med hudpleiekremene dine. Foto: Colourbox.com

Mange fordeler ved massasje

Hun forteller at effekten man oppnår avhenger veldig av teknikken man bruker.

– Men generelt sett kan man oppnå både en oppstrammende og drenerende effekt, det kan motvirke hodepine, og lindre ubehag i bihuler og allergiplager.

Stokke forteller blant annet at akupressurmassasje man gjør hjemme kan være fantastisk sammen med oljer man smører på huden til natten.

Ifølge den kinesiske teorien eksisterer det 365 aktive «Tsubo»-punkter på menneskekroppen.

Les også: Hendene fortjener også riktig pleie

Stokke forklarer at ved å stimulere disse punktene kan man få energien til å «flyte» bedre langs den belastede meridianen.

– Disse punktene finner man på steder som er fysisk svake, som for eksempel der hvor muskler er festet sammen eller under huden hvor nerveender kommer ut fra musklene, forteller eksperten.

– Effekten når man benytter denne teknikken på huden i ansiktet er ofte umiddelbar og svært god, legger hun til.

Les også: Hudekspert: Du kan selv motvirke 90 prosent av årsaken til aldring

Samme effekt som Botox

Abigail James, som gir ansiktsbehandlinger til de rike og berømte I London, forteller til The Wall Street Journal at ved å massere ansiktet får du både musklene og bindevevet til å slappe av.

Ifølge henne reduserer dette linjer rundt øyne, lepper og bryn, i tillegg til at det fordriver giftstoffene som forårsaker akne fra huden og fjerner hevelser under øynene.

Les også: Slik ser huden din egentlig ut

Den New York baserte dermatologen Dr. Jody Alpert Levine har også stor tro på ansiktsmassasje i bekjempelsen av rynker.

– Hele ideen bak dynamiske rynker – de som dannes av bevegelser i ansiktet ditt – går ut på at når musklene i fjeset ditt hele tiden trekker seg sammen i samme retning, så får du rynker, forklarer Alpert Levine til Elle.

Botox blir gjerne brukt til å fjerne eksisterende rynker og unngå at flere nye oppstår, fordi dette får musklene til å slappe av.

– Massasje får også musklene til å slappe av, selv om effekten er mer subtil enn ved bruk av Botox, sier dermatologen.

Les også: Derfor er hans hud penere enn din

Øker blodsirkulasjonen

Hud- og kroppsterapeut hos Artesia Spa AS, Tine Wiulsrød, forteller at ved å massere inn serum og kremer, øker du også blodsirkulasjonen.

– Kjenner man at huden blir litt varmere, er det et sikkert tegn på at blodsirkulasjonen er satt godt i gang, sier hun.

Det å øke blodsirkulasjon i huden er utelukkende positivt.

– Det øker oksygentilførselen i blodet, og fremmer tilstedeværelsen av friske, legende røde blodceller, sier James.

Wiulsrød forteller i tillegg at økt blodsirkulasjon vil føre til at opptaket av ingrediensene i serumet eller kremen blir bedre.

Les også: Anti-rynkekremer kan ikke fjerne rynker

Ikke alle kremer skal masseres inn

Selv om massasje har positive effekter, advarer Wiulsrød om at dette ikke gjelder i alle tilfelle.

Det er nemlig ikke alle kremer man skal massere inn i huden når de påføres.

– Noen kremer er ikke laget for å bli massert inn, spesielt gjelder dette dagkremer med SPF, som vil bli kladdete og begynne å «rulle» på huden på grunn av filteret, forklarer Wiulsrød.

Les også: Professor: – Deilig, men også dum av Botox

– Enkelte serumer igjen er ment for å tas lett på, og så klappes forsiktig inn for å aktivisere anti-age ingrediensene. Gjør man dette riktig kan man ofte merke en umiddelbar oppstrammende effekt.

Men hun understreker at du ikke skal massere serumet inn når du først har påført det.

– Hvis man da masserer utenpå dette igjen kan man ødelegge effekten på liften ved å massere feil. Kanskje man drar huden nedover, og det ønsker man jo primært ikke.

Les også: Silje måtte sove sittende i ett år

Hvordan unngå rynkerØKER BLODSIRKULASJONEN: Massasje øker blodsirkulasjonen i huden, noe som øker oksygentilførselen og gjør at opptaket av ingrediensene i kremen eller serumet blir bedre. Foto: Colourbox.com

Slik masserer du huden hjemme

Ønsker du å gjøre litt for huden din hjemme, anbefaler Wiulsrød å bruke en mild kornpeeling som du masserer inn.

– Da får man satt i gang sirkulasjonen, slik at da å påføre en maske i etterkant gjør at opptaket av masken blir maksimalt.

Wiulsrød tipser også om at det ofte er lettere å massere inn nattkremer enn de man bruker på dagtid.

– Disse inneholder ikke SPF og er dermed lettere å få «trykket» inn i huden, sier hun.

Les også: – For dårlig info om Botox-risiko

James har utviklet en egen måte å massere ansiktet til sine klienter på, og denne teknikken kan du også bruke hjemme når du påfører kremen din.

Slik går du frem:

1. Begynn ved kinnene. Beveg fingertuppene eller knokene i oppadgående sirkler.

2. På en side av fjeset om gangen, massér fra midten av kjevebenet og opp mot kinnbenet med lange strøk, og trykk et lite øyeblikk hardt på toppen.

3. Jobb med smilelinjene med oppadgående strøk, fra munnviken til nesevingen.

4. Bruk fingrene, og løft og hold øyenbrynene for å åpne øyeområdet. Massér i sirkler rundt øyehulen og ut mot tinningen, før du etter hvert også inkluder pannen.

Les også:

Du kan faktisk sove deg penere

Har du hørt om tre-minutters regelen?

Derfor kan parfymefri gi deg allergiske reaksjoner

Saken er opprinnelig skrevet for Kamille og publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:06 Mistanken mot Trump lever videre10:51 Amerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt på Sem i Vestfold07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu avkorter USA-besøk etter rakettangrep i Israel06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57 Østberg vant verdenscupen sammenlagt14:52 Solberg takker redningsmannskapene14:46 Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44 Forsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28 Eckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13 Måling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56 Senterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av08:54 Risiko for demningsbrist i Brasil08:47 Skipet slepes mot land - 479 evakuert08:40 SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33 Danmark sender redningshelikopter til Norge07:07 Første valg i Thailand siden kuppet i 201406:37 Mann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37 Kraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50 Dette skjer i dag05:24 Dette skjedde i natt05:05 Cruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56 En av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49 Over 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34 Evakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid
Siste nytt
11:06StemmerMistanken mot Trump lever videre10:51ReiseAmerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt på Sem i Vestfold07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu avkorter USA-besøk etter rakettangrep i Israel06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57SportØstberg vant verdenscupen sammenlagt14:52PolitikkSolberg takker redningsmannskapene14:46SportYngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44NorgeForsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28SportEckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13VerdenMåling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56PolitikkSenterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av08:54VerdenRisiko for demningsbrist i Brasil08:47NorgeSkipet slepes mot land - 479 evakuert08:40PengerSV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33NorgeDanmark sender redningshelikopter til Norge07:07VerdenFørste valg i Thailand siden kuppet i 201406:37NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37VerdenKraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50NorgeDette skjer i dag05:24NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeCruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56VerdenEn av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49VerdenOver 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34NorgeEvakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus