Hvordan unngå rynker:

Du trenger ikke Botox for å fjerne rynker

SLIK UNNGÅR DU RYNKER: I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av ansikstmassasje for å fjerne rynker og tretthetstegn. Foto: Colourbox.com
SLIK UNNGÅR DU RYNKER: I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av ansikstmassasje for å fjerne rynker og tretthetstegn. Foto: Colourbox.com

I Asia har de i over 1000 år benyttet seg av en teknikk som skal fjerne rynker og tretthetstegn i ansiktet.

Fordeler ved ansiktsmassasje:

Fordelene med ansiktsmassasje er mange og varierte. Blant annet kan teknikken med trykkpunktsmassasje hjelpe deg med følgende:

  • Økt blodtilstrømming i de små kapillærårene
  • Stimulere hormoner som har en betennelsesdempende effekt
  • Styrke immunforsvaret
  • Forbedre muskeltonen
  • Gi deg penere hudfarge og jevnere hudtone
  • Stramme opp huden
  • Gi deg mer glød i huden
  • Forbedre og lindre utbrudd eksem og psoriasis
  • Fjerne kviser

(Kilde: Scintific)

De aller fleste av oss er rimelig opplyste om viktigheten av hudkremer når det gjelder å holde huden ung, myk og smidig.

Vi vet at dagkremer skal inneholde solfaktor for å beskytte huden mot skadelig solstråler, og at nattkremen skal tilføre fukt og aktive virkestoffer til huden mens vi sover.

Vi har til og med fått med oss at serumer og oljer er det hotteste når det kommer til hudpleie for øyeblikket.

Men visste du at hvordan du påfører ansiktskremen har stor innvirkning på huden din?

Les også: Gjett hvilken som gir deg finest hud

Asiatiske kvinners best bevarte hemmelighet

Ifølge kanadiske Elle, har ansiktsmassasje vært praktisert i over 1000 år, og er en stor del av asiatiske kvinners skjønnhetsrutine.

Men det er først i de senere år at vi i Vesten har begynt å få øynene opp for denne metoden for å holde ansiktet ungt og rynkefritt.

Dr. Mary Xiumei Wu, som praktiserer tradisjonell kinesisk medisin, forteller til bladet at når teknikken utføres regelmessig, kan den hjelpe til med å få ansiktet til å slappe av og fjerne tegn på tretthet, sagging og til og med rynker.

At massasje har sin gode funksjon på hud og kropp, er det ingen tvil om, det er også norske eksperter enige om.

– Massasje er noe vi i større og større grad får øynene opp for når det gjelder effekten det har på både helse og utseendet, forklarer Ann Kristin Stokke hudpleier og fagsjef hos Scintific.

Les også: Testen skal fortelle deg hvordan huden din vil se ut om noen år

Hvordan unngå rynkerVANLIG I ASIA: I asiatiske land har man i årevis visst om effekten massasje kan ha, både direkte på ansiktet og også i kombinasjon med hudpleiekremene dine. Foto: Colourbox.com

Mange fordeler ved massasje

Hun forteller at effekten man oppnår avhenger veldig av teknikken man bruker.

– Men generelt sett kan man oppnå både en oppstrammende og drenerende effekt, det kan motvirke hodepine, og lindre ubehag i bihuler og allergiplager.

Stokke forteller blant annet at akupressurmassasje man gjør hjemme kan være fantastisk sammen med oljer man smører på huden til natten.

Ifølge den kinesiske teorien eksisterer det 365 aktive «Tsubo»-punkter på menneskekroppen.

Les også: Hendene fortjener også riktig pleie

Stokke forklarer at ved å stimulere disse punktene kan man få energien til å «flyte» bedre langs den belastede meridianen.

– Disse punktene finner man på steder som er fysisk svake, som for eksempel der hvor muskler er festet sammen eller under huden hvor nerveender kommer ut fra musklene, forteller eksperten.

– Effekten når man benytter denne teknikken på huden i ansiktet er ofte umiddelbar og svært god, legger hun til.

Les også: Hudekspert: Du kan selv motvirke 90 prosent av årsaken til aldring

Samme effekt som Botox

Abigail James, som gir ansiktsbehandlinger til de rike og berømte I London, forteller til The Wall Street Journal at ved å massere ansiktet får du både musklene og bindevevet til å slappe av.

Ifølge henne reduserer dette linjer rundt øyne, lepper og bryn, i tillegg til at det fordriver giftstoffene som forårsaker akne fra huden og fjerner hevelser under øynene.

Les også: Slik ser huden din egentlig ut

Den New York baserte dermatologen Dr. Jody Alpert Levine har også stor tro på ansiktsmassasje i bekjempelsen av rynker.

– Hele ideen bak dynamiske rynker – de som dannes av bevegelser i ansiktet ditt – går ut på at når musklene i fjeset ditt hele tiden trekker seg sammen i samme retning, så får du rynker, forklarer Alpert Levine til Elle.

Botox blir gjerne brukt til å fjerne eksisterende rynker og unngå at flere nye oppstår, fordi dette får musklene til å slappe av.

– Massasje får også musklene til å slappe av, selv om effekten er mer subtil enn ved bruk av Botox, sier dermatologen.

Les også: Derfor er hans hud penere enn din

Øker blodsirkulasjonen

Hud- og kroppsterapeut hos Artesia Spa AS, Tine Wiulsrød, forteller at ved å massere inn serum og kremer, øker du også blodsirkulasjonen.

– Kjenner man at huden blir litt varmere, er det et sikkert tegn på at blodsirkulasjonen er satt godt i gang, sier hun.

Det å øke blodsirkulasjon i huden er utelukkende positivt.

– Det øker oksygentilførselen i blodet, og fremmer tilstedeværelsen av friske, legende røde blodceller, sier James.

Wiulsrød forteller i tillegg at økt blodsirkulasjon vil føre til at opptaket av ingrediensene i serumet eller kremen blir bedre.

Les også: Anti-rynkekremer kan ikke fjerne rynker

Ikke alle kremer skal masseres inn

Selv om massasje har positive effekter, advarer Wiulsrød om at dette ikke gjelder i alle tilfelle.

Det er nemlig ikke alle kremer man skal massere inn i huden når de påføres.

– Noen kremer er ikke laget for å bli massert inn, spesielt gjelder dette dagkremer med SPF, som vil bli kladdete og begynne å «rulle» på huden på grunn av filteret, forklarer Wiulsrød.

Les også: Professor: – Deilig, men også dum av Botox

– Enkelte serumer igjen er ment for å tas lett på, og så klappes forsiktig inn for å aktivisere anti-age ingrediensene. Gjør man dette riktig kan man ofte merke en umiddelbar oppstrammende effekt.

Men hun understreker at du ikke skal massere serumet inn når du først har påført det.

– Hvis man da masserer utenpå dette igjen kan man ødelegge effekten på liften ved å massere feil. Kanskje man drar huden nedover, og det ønsker man jo primært ikke.

Les også: Silje måtte sove sittende i ett år

Hvordan unngå rynkerØKER BLODSIRKULASJONEN: Massasje øker blodsirkulasjonen i huden, noe som øker oksygentilførselen og gjør at opptaket av ingrediensene i kremen eller serumet blir bedre. Foto: Colourbox.com

Slik masserer du huden hjemme

Ønsker du å gjøre litt for huden din hjemme, anbefaler Wiulsrød å bruke en mild kornpeeling som du masserer inn.

– Da får man satt i gang sirkulasjonen, slik at da å påføre en maske i etterkant gjør at opptaket av masken blir maksimalt.

Wiulsrød tipser også om at det ofte er lettere å massere inn nattkremer enn de man bruker på dagtid.

– Disse inneholder ikke SPF og er dermed lettere å få «trykket» inn i huden, sier hun.

Les også: – For dårlig info om Botox-risiko

James har utviklet en egen måte å massere ansiktet til sine klienter på, og denne teknikken kan du også bruke hjemme når du påfører kremen din.

Slik går du frem:

1. Begynn ved kinnene. Beveg fingertuppene eller knokene i oppadgående sirkler.

2. På en side av fjeset om gangen, massér fra midten av kjevebenet og opp mot kinnbenet med lange strøk, og trykk et lite øyeblikk hardt på toppen.

3. Jobb med smilelinjene med oppadgående strøk, fra munnviken til nesevingen.

4. Bruk fingrene, og løft og hold øyenbrynene for å åpne øyeområdet. Massér i sirkler rundt øyehulen og ut mot tinningen, før du etter hvert også inkluder pannen.

Les også:

Du kan faktisk sove deg penere

Har du hørt om tre-minutters regelen?

Derfor kan parfymefri gi deg allergiske reaksjoner

Saken er opprinnelig skrevet for Kamille og publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:12 Frp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55 Saudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53 Person omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41 Ni personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39 Solskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37 Indonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17 Høyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06 Tyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03 Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57 Solberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38 SAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32 Journalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31 Trump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55 Røyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54 Sterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36 Fullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30 Venstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28 Russisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26 Sørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23 India varsler forbud mot e-sigaretter13:59 Sol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55 Corbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36 Kristoff spurtet til seier i Slovakia12:48 Statsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21 Iran advarer USA12:16 Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10 Ernas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53 Forskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50 Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44 E6 stenges ved Gardermoen11:43 Netanyahus dager som statsminister kan være over11:18 FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17 Ronaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11 Britene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07 USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06 Mann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47 Bullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39 Inndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25 Rødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia
Siste nytt
17:12PolitikkFrp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55VerdenSaudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53NorgePerson omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41VerdenNi personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39SportSolskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37VerdenIndonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17NorgeHøyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06VerdenTyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03NorgeAlvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57PolitikkSolberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38ReiseSAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32KulturJournalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31VerdenTrump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55VerdenRøyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54PengerSterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36PolitikkFullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30PolitikkVenstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28SportRussisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26NorgeSørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23Helse og livsstilIndia varsler forbud mot e-sigaretter13:59NorgeSol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55VerdenCorbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36SportKristoff spurtet til seier i Slovakia12:48NorgeStatsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21VerdenIran advarer USA12:16NorgeLastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10PolitikkErnas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53NorgeForskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50NorgePolitiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44NorgeE6 stenges ved Gardermoen11:43PolitikkNetanyahus dager som statsminister kan være over11:18VerdenFN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17SportRonaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11PolitikkBritene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07VerdenUSA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06NorgeMann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47SportBullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39KulturInndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25PolitikkRødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFeilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus