Treningsdingsen som sier fra når noe er galt

Glem pulsklokka! Denne skal måle alt du trenger å vite om kroppen uten at du i det hele tatt merker den.

Utviklingen av treningsdingser har tatt av de siste årene etter hvert som teknologien har blitt bedre. Nå kan de fleste få informasjonen de trenger om puls, kaloritap og antall skritt via et armbånd og en mobil-app.

Men nå kan en italiensk-utviklet dings ta over tronen. Den skal nemlig måle alt dette uten å være i kontakt med kroppen. I tillegg skal den kunne redde livet ditt dersom du får hjertestans.

Se hvordan i videoen øverst i artikkelen.

Ifølge utviklerne kan LifeTip enkelt festes på BH-en på kvinner eller en spesiallaget t-skjorte for menn. Den skal måle kroppstemperatur, EKG, kalorier, kroppsholdning, antall skritt, hvor du befinner deg, og kanskje viktigst, den sier fra dersom noe er galt.

Se også: Stacey filmet at hun fikk slag

Dingsen måler hjerterytmen og melder fra dersom det oppstår uregelmessigheter. Den kan også sende informasjonen til legen din gjennom en app, dersom du skulle ønske det. Skulle du falle om og besvime som følge av en blackout, hjerteinfarkt eller trafikkulykke vil LifeTip-en automatisk melde fra til nødpersonell om at noe er galt.

Pengemangel

Skulle du å føle at dette er noe for deg, må du nok smøre deg med tålmodighet. Dingsen venter fortsatt på finansiering, selv om italienerne har planlagt masseproduksjon til hele verden fra januar neste år.

De har startet en såkalt croudfunding for å få i gang finansieringen, men de er i skrivende stund fortsatt over 50.000 amerikansk

Se også: Hun er dødelig allergisk mot trening

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus