Meny

Frokostene som sikrer en sunn start på dagen

SUNN FROKOST: Frokostene er næringsrike, men kalorifattige. De inneholder cirka 350 kcal (kilokalorier). © FOTO: Anders E. Rasch

Fire sunne frokoster.

Frokost er en viktig del av det daglige kostholdet og en sunn frokost kan påvirke mat-valgene resten av dagen.

Hva kan du velge for å redusere på kalorier, men samtidig spise mat som er rik på viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler?

Det er lett å bli forvirret. Klikk Helse og ernæringsfysiolog Susanne Christensen har derfor satt sammen noen næringsrike og samtidig magre frokostalternativer (se fire alternativer nederst i artikkelen).

Sunn start på dagen

Spis mat som er rik på næringsstoffer, ikke på kalorier. Frokost er en bra start på dagen, fordi du starter dagen med fornyet energi. Ved å spise deg passe mett til frokost, får du også fart på forbrenningen og setter fordøyelsen i gang.

Den norske frokosten består ofte av brød, knekkebrød eller en frokostblanding.

Dette kan være både gode og dårlige alternativer, det avhenger helt av hvilken type brød, knekkebrød eller frokostblanding du velger.

Du kan både spare kalorier og høste viktige næringsstoffer som kroppen trenger.

Les også: – Økt risiko for hjerteproblemer om du dropper frokosten

Grovt brød til frokost er sunt

Når du velger butikkbrød lønner det seg å se på brødskalaen utenpå brødposen, den sier noe om hvor grovt brødet er.

Det anbefales at vi velger brød med grovhetskala på 3 eller 4 av 4 på brødskalaen.

Når brødet er grovt, metter det bedre og tilfører en større mengde næringsstoffer enn lyst brød, og du kan dermed spise mindre av det og få en varig metthetsfølelse.

Ernæringsfysiolog Anita Marie Myrvang i Somebody er enig i at brød fortsatt er sunt, hun synes det er synd at det i dag er vanlig å høre at man kan fjerne brødet fra kostholdet fordi det bare er tomme kalorier og lite næringsstoffer.

- Dersom man velger riktig type brød, stemmer ikke dette, og vi kan trekke fram innholdet av jern og fiber som gode eksempler på dette. Jern spiller en viktig rolle i de røde blodcellene, og kornvarer er den største kilden til dette sporstoffet i det norske kostholdet, sier hun.

Klikk Helse har tidligere testet 28 typer brødblanding. Disse brødblandingene er sunnest.

Fiber er viktig for tarmen

Myrvang minner om at fiber er viktig for normal tarmfunksjon og en langvarig metthetsfølelse, og er dermed godt for både velvære og vekttap.

Kostfiber er generelt bra for helsa, men nå ser vi også at fiber, særlig fiber fra kornprodukter, har en forebyggende effekt på tykk- og endetarmskreft, ifølge Kreftforeningen.

- I tillegg kan fiber redusere risikoen for en rekke livsstilssykdommer. De fleste av oss får bare i oss halvparten så mye kostfiber som vi burde, dette skyldes blant annet at vi bruker mindre brød og kornvarer nå enn for 50 år siden og at vi spiser mer og mer raffinerte kornvarer, sier Myrvang.

Ernæringsveileder ved Elixia Lillestrøm, Marie Madelen Brochmann, er enig i at kostfiber er bra for oss.

- Det reduserer blodsukkerstigningen etter et måltid, noe som skjer ved at fiberne forsinker tømming av magesekken, sier Brochmann.

Les også: - Frokost er sunt, men ikke nødvendigvis slankende

Knekkebrød er en bra fiberkilde

Knekkebrød er stort sett et meget bra frokostalternativ, men noen er likevel bedre enn andre.

Myrvang mener et sunt knekkebrød er et med mye kostfiber og lite sukker, og nevner følgende som eksempler på bra alternativer:

  • Finn Crisp 5 wholegrains
  • Wasa fiber balance
  • Korni knekkebrød med fiber
  • Rugsprø

I Klikk Helses næringsgjennomgang av 14 forskjellige grove knekkebrød, var det mange som fikk terningkast fem, men bare én knekkebrødtype fikk terningkast seks.

Brochmann trekker frem Wasa frukost og Wasa gluten og laktosefritt som eksempler på knekkebrød med lite fiber og mye kalorier.

- For de som sliter med glutenintoleranse/allergi og laktoseintoleranse vil jeg anbefale å sette av tid til å bake egne knekkebrød, sier hun.

Les også: – Magert kosthold forebygger ikke hjerteproblemer

Sjekk frokostblandingene

Mange frokostblandinger inneholder mye sukker og lite fiber. Myrvang mener derfor det er viktig å lese innholdsfortegnelsen når man velger frokostblanding.

- Dersom sukker står langt framme på ingredienslisten, kan man med fordel legge den fra seg og velge en annen.

For de av oss som ikke synes brød er drømmen om morgenen, er det et vell av frokostblandinger å velge mellom. Alt fra pressede flak og ringer til produkter med nøtter, frø, frukt og tørkede bær.

Klikk Helse har sett på 23 frokostblandinger beregnet på voksne og vurdert dem rent ernæringsmessig. Ingen seksere i den testen, men det var stort sprik - med mange femmere og toere. Pass opp for sukkermengden.

Ett glass juice er bra

Juice kan inngå som en del av de anbefalte fem om dagen av frukt og grønnsaker, men det betyr ikke at vi kan drikke ubegrenset av det.

Juice er flytende kaloribomber, så et lite glass juice til frokost eller lunsj er nok.

Et glass appelsinjuice inneholder rundt 100 kcal, og bør derfor ikke inngå som drikke til alle måltider.

Hvis du ønsker å redusere ytterligere på kaloriinnhold kan juicen blandes ut med Farris.

Myrvang mener det ikke er stor forskjell på kaloriinnhold i juice.

- Jeg vil anbefale å velge ferskpresset juice framfor konservert juice. Ferskpresset juice har et høyere innhold av antioksidanter, som beskytter kroppen mot oksidasjon og en rekke sykdommer. I tillegg smaker det jo mye bedre, sier hun.

Les også: – Sunnere livsstil kan reversere aldringsprosessen

Helt trygt å velge lettost til frokosten

Ost er et populært pålegg i det norske kostholdet, og en god kilde til blant annet kalsium, vitamin B12 og jod.

Det er mange ulike typer ost å velge mellom, både magre og fete oster.

Heldigvis er det omtrent like mye av de viktige næringsstoffene i de magre ostene som i de fetere.

- Mills Vita Hjertego’ Gul er et godt alternativ med lite kalorier og mye protein. Folk må generelt ikke være redde for å velge lettvariantene av ost, da den eneste forskjellen er at de er tilsatt litt ekstra vann og mindre fett, sier Myrvang.

Brochmann mener at det er viktigere å redusere på mengden enn det er å kutte en ost man elsker.

Tre frokosttabber

Brochmann mener derimot det er 3 vanlige frokosttabber mange gjør, som lett kan unngås:

1. Dårlig planlegging.

- Det blir ikke tid til å spise frokost fordi man sover litt for lenge. Hvis dette er et problem som gjentar seg anbefaler jeg at du lager klart noe mat kvelden i forveien som kan spises på vei til jobb, sier hun.

2. For lite mat.

- Mange er ikke sultne om morgenen, da gjelder det å spise mat som er lettere å få i seg. For eksempel havregryn med melk, smoothie eller yoghurt blandet med korn, sier hun.

3. Feil sammensetting.

- Unngå et høyt inntak av sukker i diverse søte pålegg og frokostblandinger til frokost. Dette fører til rask blodsukkerstigning og et relativt raskt blodsukkerfall. Man kan unngå dette ved å redusere mengden sukker i frokostmåltidet og i stedet øke mengden protein. Hvis noe søtt om morgenen er helt nødvendig for at du skal spise frokost anbefaler jeg at du eventuelt tar en halv brødskive med søtt pålegg og resterende med proteinrikt pålegg, sier Brochmann.

Myrvang mener at det er like viktig at frokosten smaker godt som at den er sunn.

- Bruk rikelig med friske frukt og bær på frokostblandingen i stedet for å velge frokostblandinger med mye sukker og tørket frukt, sier hun. Min personlige frokostfavoritt er havregrøt – både godt, næringsrikt og mettende, og enkelt å tilsette forskjellige smaker så man aldri blir lei, avslutter Myrvang

Sunne frokostalternativer

Frokostforslagene under er lagd av Susanne Christensen, ernæringsfysiolog og faglærer i ernæring og hudpleie ved Hudpleieakademiet:

1. To brødskiver

SUNN FROKOST: Frokosten inneholder cirka 350 kcal (kilokalorier).

BRØDSKIVER: Egg er ypperlig til frokost! Det er en mettende vitaminbombe med kvalitetsprotein. © FOTO: Anders E. Rasch

En brødskive med 1 skive mager ost og 1 skive skinke. Tynt lag smør el. Margarin. Pynt med paprika, tomat eller agurk

En brødskive med et kokt egg. Tynt lag smør el. Margarin.

Ca. 350 kcal

Myrvang:

- Her får man fiber, jern og vitamin D dersom man spiser margarin tilsatt vitamin D.

- Måltidet er proteinrikt og magert. Helt supert med grønnsaker på skiven for masse vitaminer, og måltidet blir enda mer mettende uten å inneholde nevneverdig flere kalorier.

- Egg er ypperlig til frokost! Det er en mettende vitaminbombe med kvalitetsprotein.

Brochmann:

- Egget inneholder blant annet jern, vitamin D, vitamin E og vitamin A.

2. Tre knekkebrød

Bilde

KNEKKEBRØD: Knekkebrød inneholder viktige mineraler som jern, kalsium og sink. © FOTO: Anders E. Rasch

To knekkebrød med makrell i tomat.

Ett knekkebrød med mager smøreost (3 % fett). Pynt med paprika, tomat eller agurk.

1 glass appelsinjuice.

Ca. 300 kcal

Brochmann:

-Knekkebrød inneholder viktige mineraler som jern, kalsium og sink.

Myrvang:

- Det er flott å ha makrell i tomat eller annet fiskepålegg som er rik på omega 3 til frokost. C-vitamin i appelsinjuicen øker jernopptaket og er derfor flott å drikke ved siden av brød og knekkebrød.

3. Grøt

Bilde

HAVREGRYNSGRØT: Havregryn er blant de mest næringsrike frokostene man kan spise, og metter lenge. © FOTO: Anders E. Rasch

Kokte havregryn, 75 gram.

Valnøtter, 10 gram.

Bringebær.

Ca. 370 kcal

Myrvang:

-Havregryn er blant de mest næringsrike frokostene man kan spise, og metter lenge.

Valnøtter gir masse sunt fett og bringebær inneholder rikelig med antioksidanter.

Brochmann:

Havregryn er en god kilde til B-vitaminer, magnesium og jern. Havre inneholder også vannløselige fibre (betaglukaner) som gjør at maten blir lengre i magesekken og gjør at næringsopptaket tar lengre tid.

4. Omelett

Bilde

OMELETT: Omelett er en proteinrik frokost med mange vitaminer og mineraler. © FOTO: Anders E. Rasch

Omelett av to egg. Bland inn opphakket paprika og løk i røren.

Opphakkede tomater, agurk og ½ avokado ved siden av.

Ca. 350 kcal

Myrvang:

- Omelett er en proteinrik frokost med mange vitaminer og mineraler som er enkel å tilpasse egne ønsker med spennende grønnsaker. Avokado er godt for huden, tarmfunksjonen og hjertet på grunn av det sunne fettinnholdet, antioksidanter og fiber. Med andre ord mye bra i en liten frukt!

Brochmann:

- Paprika og tomater er dessuten gode kilder til vitamin C og betakaroten.

Les også:

Du går ned en halv kilo i uka med 5:2-dietten

Slik holder du sulten i sjakk

Gå ned ti kilo med knekkebrødkuren

Forum: - Jeg har tenkt å prøve 5:2-dietten

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:24 Innrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06 Tolv drept i eksplosjon i Idlib11:52 Chelsea-manageren må svare for utbrudd11:27 Afghanske og internasjonale styrker dreper flest sivile11:14 Tesla med viktige nyheter i natt11:09 Dagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56 Én kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49 Åpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35 Fortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31 Tottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30 Savnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26 Stor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16 Ikke like ille for XXL som fryktet09:16 Drev butikker – forsynte seg med pengene09:11 Forskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07 Minister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07 FpU vil ha pant på snusbokser08:01 Mistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39 Følg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17 «Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10 Skogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52 Uhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46 Heiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28 Nasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26 Fengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25 Guardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11 Ny leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10 Tre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00 Dette skjer i dag05:55 Sri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55 Sjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52 Storbrannen i Sokndal: Begynner å få kontroll05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kim framme i Vladivostok05:22 Krav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00 Ropstad varsler et tydeligere KrF04:50 Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46 New Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10 «Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08 Bondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56 Flere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53 Pavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35 Ytre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02 Guardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02 Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51 Mexico har returnert 15.000 migranter02:33 May gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16 Forsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41 Barcelona nærmere seriegull etter seier01:40 Kurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25 Protesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00 36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52 17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32 Sokndal skole stengt etter storbrann00:31 Brasils ekspresident får redusert straff00:06 Afrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05 Ektepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48 Ordfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28 USA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09 Skogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08 Eriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08 Økende skogbrannfare på Vestlandet22:42 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33 Alvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01 Saudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56 Byfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna20:57 Innbytter Kaasa stoppet Vikings eventyrstart20:53 Skogbrann: Hundrevis får evakueringsvarsel20:13 Skogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal20:13 Egypt: 88 prosent stemte for å forlenge Sisis styre20:01 Medier: Biden starter valgkampen torsdag19:59 Sjakk: Carlsen med ny remis mot Caruana19:59 Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo19:29 Skogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47 – En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43 Kushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17 Oslo Børs opp på første handledag etter påske18:16 RBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32 Erna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26 Resett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01 – Nå må Siv Jensen få ut fingeren16:46 Ropstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39 Trump klar for ny tur til Europa16:23 FN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16 Nord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52 Norsk-tamiler redde for å reise hjem15:35 Sri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10 Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10 Twitter tredoblet overskuddet14:56 Flere bøker gis ut, men færre selges14:55 De Bruyne mister United-kampen14:34 To hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31 Venter milliardunderskudd i Norwegian14:28 Turistene rømmer Sri Lanka14:09 Mobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54 Trump møter dronning Elizabeth13:53 Ønsker kraftig poengstraff for rasisme
Siste nytt
12:24NorgeInnrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06VerdenTolv drept i eksplosjon i Idlib11:52SportChelsea-manageren må svare for utbrudd11:27VerdenAfghanske og internasjonale styrker dreper flest sivile11:14MotorTesla med viktige nyheter i natt11:09PengerDagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56VerdenÉn kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49SportÅpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35NorgeFortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31SportTottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30VerdenSavnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26NorgeStor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16PengerIkke like ille for XXL som fryktet09:16NorgeDrev butikker – forsynte seg med pengene09:11VerdenForskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07VerdenMinister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07PolitikkFpU vil ha pant på snusbokser08:01Helse og livsstilMistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39PolitikkFølg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17Sport«Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10NorgeSkogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52NorgeUhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46Helse og livsstilHeiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28PengerNasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26VerdenFengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25SportGuardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11NorgeNy leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10ReiseTre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00NorgeDette skjer i dag05:55VerdenSri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55VerdenSjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52NorgeStorbrannen i Sokndal: Begynner å få kontroll05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenKim framme i Vladivostok05:22VerdenKrav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00PolitikkRopstad varsler et tydeligere KrF04:50NorgeRaymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46VerdenNew Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10Verden«Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08PolitikkBondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56NorgeFlere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53VerdenPavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35PolitikkYtre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02SportGuardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02VerdenNetanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51VerdenMexico har returnert 15.000 migranter02:33VerdenMay gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16NorgeForsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41SportBarcelona nærmere seriegull etter seier01:40NorgeKurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25VerdenProtesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00Norge36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52Verden17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32NorgeSokndal skole stengt etter storbrann00:31VerdenBrasils ekspresident får redusert straff00:06VerdenAfrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05NorgeEktepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48NorgeOrdfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28VerdenUSA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20NorgeSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09NorgeSkogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08SportEriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08NorgeØkende skogbrannfare på Vestlandet22:42PolitikkSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33VerdenAlvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01VerdenSaudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56NorgeByfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna20:57SportInnbytter Kaasa stoppet Vikings eventyrstart20:53NorgeSkogbrann: Hundrevis får evakueringsvarsel20:13NorgeSkogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal20:13PolitikkEgypt: 88 prosent stemte for å forlenge Sisis styre20:01PolitikkMedier: Biden starter valgkampen torsdag19:59SportSjakk: Carlsen med ny remis mot Caruana19:59NorgeMarte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo19:29NorgeSkogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47Verden– En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43PolitikkKushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17PengerOslo Børs opp på første handledag etter påske18:16SportRBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32PolitikkErna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26PolitikkResett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01Penger– Nå må Siv Jensen få ut fingeren16:46PolitikkRopstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39PolitikkTrump klar for ny tur til Europa16:23PolitikkFN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16PolitikkNord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52VerdenNorsk-tamiler redde for å reise hjem15:35VerdenSri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10VerdenSaudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10KulturTwitter tredoblet overskuddet14:56KulturFlere bøker gis ut, men færre selges14:55SportDe Bruyne mister United-kampen14:34NorgeTo hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31PengerVenter milliardunderskudd i Norwegian14:28ReiseTuristene rømmer Sri Lanka14:09NorgeMobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54PolitikkTrump møter dronning Elizabeth13:53SportØnsker kraftig poengstraff for rasisme
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus