Meny

5:2 dietten:

– 5:2 dietten er ikke så dum

EKSPERTENE OM 5:2-DIETTEN: F.v. Overlege og fedmeekspert Serena Tonstad, personlig trener Line Marion Kjøniksen og ernæringsrådgiver Ulrika Davidsson gir råd om hvordan du bør gjennomfør 5:2-dietten. Foto: Privat/Thomas Olsen/Svein Brimi
EKSPERTENE OM 5:2-DIETTEN: F.v. Overlege og fedmeekspert Serena Tonstad, personlig trener Line Marion Kjøniksen og ernæringsrådgiver Ulrika Davidsson gir råd om hvordan du bør gjennomfør 5:2-dietten. Foto: Privat/Thomas Olsen/Svein Brimi

Overlege og professor har troen på metoden alle snakker om.

Bedre helse:
 • 5:2-dietten skal kunne brukes av folk i alle aldre.
 • Den skal ikke bare gi vekttap, men også lavere kolesterolnivå og bedre blodtrykk.
 • I tillegg skal den redusere risikoen for å få diabetes, kreft og hjerte/karsykdommer.
 • Flere vitenskapelige studier viser at prinsippet med periodisk fasting har gode helsemessige effekter

(Kilder: www.scientificamerican.com, www.pubmed.gov)


Snakk med lege...

... hvis du har diabetes, hjerte/kar eller annen alvorlig sykdom.

Det samme gjelder hvis du er gravid eller ammer.

Undervektige, eller de som har spiseforstyrrelser, frarådes å bruke dietten.

Det første som skjer når du begynner på 5:2-dietten er at magen blir mindre. Deretter går du ned ca. en kilo i uken. Det er resultatet når du følger 5:2-dietten, som baserer seg på to harde slankedager i uken.

Spis som du vil - innen rimelige grenser - fem dager i uken. Så begrenser du deg til 500 kalorier dagen de to siste.

Så enkel er 5:2-dietten.

Det er enklere å være streng mot seg selv i to dager når man kan spise nesten som man vil resten av uken.

5:2 er ingen streng diett

– 5:2-dietten er også veldig effektiv, og sunn, sier den svenske ernæringsrådgiveren Ulrika Davidsson til Hjemmet.

Hun har utgitt flere kokebøker med helse og vekttap som tema, og nå kommer boken om 5:2-dietten, som har gått sin seiersgang både i Europa og USA.

Ulrika lever selv stort sett etter 5:2-dietten.

Den hjelper henne å beholde den vekten hun har, siden hun i likhet med mange andre stadig må jobbe for ikke å gå opp i vekt. Dessuten setter hun pris på de gode helsemessige virkningene 5:2-dietten har, blant annet når det gjelder kolesterol og blodtrykk.

Bortsett fra de to fastedagene, er ikke 5:2-dietten noen streng diett.

Les også: Slik slanket han seg 17 kilo på McDonalds-diett

Og 5:2-dietten er en fleksibel metode; du kan både bruke den som en kur for å gå ned i vekt, og som en hjelp til å beholde komfortvekten resten av livet.

Hvor mye kan du gå ned med 5:2-dietten?

– De fleste går ned ganske mye i de to fastedagene, og litt opp igjen i de andre. Men til sammen utgjør dette rundt en kilo vekttap i uken, ifølge Ulrika Davidsson.

Spesielt magemålet skrumper i begynnelsen, ofte i løpet av den første uken. Dette skyldes at du mister en del væske og kroppen blir mindre oppblåst.

Forbrenningen sies å øke med denne måten å spise på, siden kroppen ikke venner seg til en fast mengde kalorier daglig.

Les også: Akupunktur kan kurere fedme

Den varierende kaloritilførselen skal gjøre forbrenningen mer effektiv.

En annen fordel er at behovet for mat reduseres etter noen uker. Dette gjør det lettere å klare seg gjennom fastedagene, og du skal også få mindre behov for å spise søtt og annen «kosemat».

BildeLETTERE: Det er enklere å være streng mot seg selv i to dager når man kan spise nesten som man vil resten av uken, mener Ulrika Davidsson. Foto: Svein Brimi

Kickstart 5:2-dietten med fire dagers vannfaste

Ifølge Ulrika Davidsson er det både lettere å komme i gang med 5:2-dietten og å få fettforbrenningen skikkelig i gang, hvis du gjennomfører fire dager på flytende føde først. Da inntar du kun vann, mineralvann, kaffe, te og gjerne en porsjon misosuppe (fås kjøpt i innvandrer- og helsekostbutikker) daglig.

Du må få i deg to til tre liter væske hver dag.

I løpet av denne perioden skal kroppen begynne å omdanne sitt eget fett til energi.

Med suppekuren får du en effektiv start på den nye livsstilen, og det blir lettere å fortsette med godt mot. Men obs, denne kuren skal bare følges en uke!

Vektnedgangen av kickstarten beregnes å være på fire-fem kilo. Du må regne med å gå opp rundt tre av dem igjen når du begynner å spise, men skal da kunne dra fordel av at forbrenningen høyst sannsynlig har fått «et spark bak» og blitt mer effektiv.

Les også: Glutenfritt betyr ikke sunt

Ikke så dumt

– 5:2-dietten er nok ikke så dumt, sier Serena Tonstad, overlege og professor ved Oslo universitetssykehus og en av Norges fremste eksperter på fedme.

– For en person med overvekt/fedme kan det være lettere å forholde seg til en streng liste to dager i uken istedenfor å måtte gå rundt og lure på hvor mye man kan spise uten å gå opp i vekt, sier Tonstad til Hjemmet.

Ifølge Ulrika Davidsson skal forbrenningen bli mer effektiv med 5:2-dietten. Akkurat det stiller Serena Tonstad seg mer tvilende til:

– Forbrenningen blir redusert med enhver form for slanking, fordi man mister muskelmasse sammen med fettet. Denne formen for slanking skulle ikke være verre enn andre, men man må regne med redusert forbrenning hvis man går ned i vekt, særlig de med fedme, sier Tonstad.

Les også: – Gikk ned 40 kilo med bendelorm i magen

– Bedre med sunn livsstil en slankekur

– Jeg tror ikke denne formen for diett er gunstig for kroppen over tid, og syns kun opplegget bør gjennomføres i kontrollerte former og med hjelp av fagfolk. Jeg syns i hovedsak ikke at man bør gå på slankekur, men heller finne en sunn livsstil man kan leve med over tid. Ofte kan det heller lønne seg å bruke litt lenger tid på nedgangen og på veien finne en livsstil som man klarer å opprettholde livet gjennom, sier personlig trener Line Marion Kjøniksen som har erfaring med fastedager fra fitnessmiljøet.

– 5:2-dietten funker for dem som gidder, men etter min mening er en diett upersonlig og det er grenser for hvor lenge man gidder å holde på med noe som ikke er en del av en selv, sier ernæringsfysiolg Camilla Andersen.

Les også: Mat for hjernen

SLIK GJENNOMFØRER DU 5:2-DIETTEN:

Fastedagene

I de to ukentlige fastedagene skal du ikke spise mer enn 500 kalorier per dag (for menn 600).

Du kan gjøre det på den måten som passer best for deg:

 • Du kan faste to dager i strekk, eller med noen dagers mellomrom, og på fastedagene kan du fordele kaloriene over flere måltider i løpet av dagen, eller faste på vann, kaffe og te gjennom dagen og så spise en middag med 500 kalorier.
 • Du kan også, hvis du synes dette blir for tøft, faste bare 18 timer i døgnet. Da spiser du ikke noe mellom klokken 18 om kvelden og klokken 12 neste dag - bare drikker vann, kaffe og te.

En fastedag kan for eksempel se slik ut:

 • Frokost: En smoothie eller grapefrukt, samt kaffe/te (50-100 kalorier)
 • Lunsj: En suppe (200 kalorier)
 • Middag: En salat (200 kalorier)

Grønne grønnsaker, salater, agurk, tomat, mager fisk som sei og torsk, kylling, trege karbohydrater som havregryn og rugknekkebrød i små mengder er smart mat på fastedagene. Det er også lurt å sørge for å få i seg litt trege karbohydrater dersom energinivå og humør synker for mye.

– Men etter min mening er det ikke nødvendig å gå sliten, tom for energi, med dårlig humør og konstant sultfølelse én eller to dager i uken for å gå ned i vekt eller holde vekten. Får du slike reaksjoner på fastedagene, finnes det andre måter du kan legge opp matinntaket på, sier Line Marion Kjøniksen.

Les også: – Går du ikke ned i vekt, er ikke motivet ditt godt nok

Humørsvingninger og konsentrasjonsproblemer er ikke uvanlig, men ved å gjøre bevisste valg, kan du redusere plagene. Kanskje kan en fastedag fungere for deg for eksempel på søndag, etter et bedre middagsselskap dagen før, for å komme i balanse igjen.

Når du kun skal ha i deg noen hundre kalorier, bør du velge smart mat som fyller opp mye med få kalorier, ifølge Kjøniksen som har erfaring med fastedager fra fitnessmiljøet.

– I hovedsak er jeg en tilhenger av å spise så ren mat som mulig, og at man har et balansert inntak med høyt proteininntak, sunne fettsyrer og trege karbohydrater. Likevel finnes det mange måter å kombinere disse prinsippene på, påpeker Kjøniksen.

BildeFITNESS: - I hovedsak er jeg en tilhenger av å spise så ren mat som mulig, og at man har et balansert inntak med høyt proteininntak, sunne fettsyrer og trege karbohydrater. Likevel finnes det mange måter å kombinere disse prinsippene på, sier personlig trener Line Marion Kjøniksen. Foto: Thomas Olsen

Lett frokost og lunsj (maks 150 kalorier per):

Lett middag (ca. 200 kalorier per):

- 150 gram cottage cheese og 100 gram blåbær

- ½ grapefrukt, 70 gram honningmelon, 70 gram mango og 1 desiliter Biola naturell

- 2 rugsprø med 2 skiver kalkunskinke og 4 skiver gul paprika

- Råkostsalat av 1 gulrot, 50 gram blomkål, 50 gram hodekål, 1 grønt eple og 4 skiver kalkunskinke

- 2 speltlomper med friske grønnsaker, litt grillet hylling og 1 spiseskje cottage cheese

- Smoothie av en ½ banan. 4 never bringebær og 3 spiseskjeer mager kesam

Sjekk også vår sunne oversikt over mellommåltider til 150 kalorier.

- Hjemmelaget, klar suppe av friske grønnsaker

- 100 gram kyllingfilet (ca. 100 kalorier) og masse grønnsaker

-100 gram laksefilet (ca. 170 kalorier) og masse grønnsaker

- Salat av 100 gram tunfisk i vann (ca. 103 kalorier) og masse grønnsaker

- 200 gram torskefilet (ca. 150 kalorier) og masse grønnsaker

- Salat med 150 gram reker (ca. 150 kcal) og masse grønnsa

Disse middagene inneholder 200 kalorier hver.

En kosedag i uken

Er du en kakemons? Sjokoladoman? Chips-elsker?

Da kan du ifølge Ulrika Davidsson kose deg av hjertens lyst med yndlingssnopet én gang i uken. Det gjør det mye lettere å holde motivasjonen oppe når du vet at du kan ha denne ukentlige kosestunden med verdens beste samvittighet.

Les også: – Sunnere livsstil kan reversere aldringsprosessen

Trening

Du kan føle deg litt slapp på fastedagene under 5:2-dietten, i hvert fall i begynnelsen. Da er det ingen vits i å presse seg til fysisk aktivitet.

Ulrika Davidsson råder deg til å legge eventuell trening til dagene da du spiser normalt.

Men hvis du føler for det, kan det være en fordel å trene nettopp mens du faster. Da må nemlig kroppen først og fremst bruke fett som drivstoff.

Ellers innebærer 5:2-dietten ingen krav om hard trening, det holder å gå tur et par-tre ganger i uken.

Resten av uken

I utgangspunktet skal du kunne spise hva du vil i de fem dagene uten faste, men du får neppe noe godt resultat om du fråtser i fetende mat. Ulrika Davidsson anbefaler et rimelig sunt kosthold, med naturlige råvarer.

Her er noen eksempler på matvarer du gjerne kan basere deg på:

Proteiner: Kylling/kalkun, svin, storfekjøtt, lam, vilt, pølser av god kvalitet, egg, fisk og skalldyr.

Fett: Oliven/rapsolje, smør, ost, yoghurt, cottage cheese, kesam, avokado, oliven, nøtter, frø.

Les også: Blåsetest kan avsløre om du brenner nok fett

Karbohydrater:

 • Grønnsaker av alle typer, både ferske og fryste.
 • Frukt og bær, spelt, linser, bønner, råris, mathvete, quinoa.
 • Grovt rugbrød eller surdeigsbrød.
 • Unngå helst sukker, brus, chips, iskrem, loff, pasta, poteter, hvetemel, sjasminris og pasta.

Hvis du ikke klarer det, prøv i hvert fall å redusere bruken av disse matvarene — eller spis det som et kosemåltid én dag i uka.

Det kan være lurt å planlegge på forhånd hva du skal spise i de fem dagene med vanlig mat. Skriv gjerne opp hva du liker, og hva du trenger å handle inn til de forskjellige måltidene.

Les også:

Du går ned en halv kilo i uka med 5:2-dietten

Disse mellommåltidene er under 150 kcal

Du kan være overvektig og sunn

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av Grønlands isbreer11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Ni evakuert etter flere ras i Nordland06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 Millioner av afghanske barn nektes skolegang06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Isbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Det er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider
Siste nytt
11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av Grønlands isbreer11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeNi evakuert etter flere ras i Nordland06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15VerdenMillioner av afghanske barn nektes skolegang06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenIsbre forsvant – men ikke bare på grunn av menneskeskapte klimaendringer17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkDet er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus