5:2 dietten:

– 5:2 dietten er ikke så dum

EKSPERTENE OM 5:2-DIETTEN: F.v. Overlege og fedmeekspert Serena Tonstad, personlig trener Line Marion Kjøniksen og ernæringsrådgiver Ulrika Davidsson gir råd om hvordan du bør gjennomfør 5:2-dietten. Foto: Privat/Thomas Olsen/Svein Brimi
EKSPERTENE OM 5:2-DIETTEN: F.v. Overlege og fedmeekspert Serena Tonstad, personlig trener Line Marion Kjøniksen og ernæringsrådgiver Ulrika Davidsson gir råd om hvordan du bør gjennomfør 5:2-dietten. Foto: Privat/Thomas Olsen/Svein Brimi

Overlege og professor har troen på metoden alle snakker om.

Bedre helse:
 • 5:2-dietten skal kunne brukes av folk i alle aldre.
 • Den skal ikke bare gi vekttap, men også lavere kolesterolnivå og bedre blodtrykk.
 • I tillegg skal den redusere risikoen for å få diabetes, kreft og hjerte/karsykdommer.
 • Flere vitenskapelige studier viser at prinsippet med periodisk fasting har gode helsemessige effekter

(Kilder: www.scientificamerican.com, www.pubmed.gov)


Snakk med lege...

... hvis du har diabetes, hjerte/kar eller annen alvorlig sykdom.

Det samme gjelder hvis du er gravid eller ammer.

Undervektige, eller de som har spiseforstyrrelser, frarådes å bruke dietten.

Det første som skjer når du begynner på 5:2-dietten er at magen blir mindre. Deretter går du ned ca. en kilo i uken. Det er resultatet når du følger 5:2-dietten, som baserer seg på to harde slankedager i uken.

Spis som du vil - innen rimelige grenser - fem dager i uken. Så begrenser du deg til 500 kalorier dagen de to siste.

Så enkel er 5:2-dietten.

Det er enklere å være streng mot seg selv i to dager når man kan spise nesten som man vil resten av uken.

5:2 er ingen streng diett

– 5:2-dietten er også veldig effektiv, og sunn, sier den svenske ernæringsrådgiveren Ulrika Davidsson til Hjemmet.

Hun har utgitt flere kokebøker med helse og vekttap som tema, og nå kommer boken om 5:2-dietten, som har gått sin seiersgang både i Europa og USA.

Ulrika lever selv stort sett etter 5:2-dietten.

Den hjelper henne å beholde den vekten hun har, siden hun i likhet med mange andre stadig må jobbe for ikke å gå opp i vekt. Dessuten setter hun pris på de gode helsemessige virkningene 5:2-dietten har, blant annet når det gjelder kolesterol og blodtrykk.

Bortsett fra de to fastedagene, er ikke 5:2-dietten noen streng diett.

Les også: Slik slanket han seg 17 kilo på McDonalds-diett

Og 5:2-dietten er en fleksibel metode; du kan både bruke den som en kur for å gå ned i vekt, og som en hjelp til å beholde komfortvekten resten av livet.

Hvor mye kan du gå ned med 5:2-dietten?

– De fleste går ned ganske mye i de to fastedagene, og litt opp igjen i de andre. Men til sammen utgjør dette rundt en kilo vekttap i uken, ifølge Ulrika Davidsson.

Spesielt magemålet skrumper i begynnelsen, ofte i løpet av den første uken. Dette skyldes at du mister en del væske og kroppen blir mindre oppblåst.

Forbrenningen sies å øke med denne måten å spise på, siden kroppen ikke venner seg til en fast mengde kalorier daglig.

Les også: Akupunktur kan kurere fedme

Den varierende kaloritilførselen skal gjøre forbrenningen mer effektiv.

En annen fordel er at behovet for mat reduseres etter noen uker. Dette gjør det lettere å klare seg gjennom fastedagene, og du skal også få mindre behov for å spise søtt og annen «kosemat».

BildeLETTERE: Det er enklere å være streng mot seg selv i to dager når man kan spise nesten som man vil resten av uken, mener Ulrika Davidsson. Foto: Svein Brimi

Kickstart 5:2-dietten med fire dagers vannfaste

Ifølge Ulrika Davidsson er det både lettere å komme i gang med 5:2-dietten og å få fettforbrenningen skikkelig i gang, hvis du gjennomfører fire dager på flytende føde først. Da inntar du kun vann, mineralvann, kaffe, te og gjerne en porsjon misosuppe (fås kjøpt i innvandrer- og helsekostbutikker) daglig.

Du må få i deg to til tre liter væske hver dag.

I løpet av denne perioden skal kroppen begynne å omdanne sitt eget fett til energi.

Med suppekuren får du en effektiv start på den nye livsstilen, og det blir lettere å fortsette med godt mot. Men obs, denne kuren skal bare følges en uke!

Vektnedgangen av kickstarten beregnes å være på fire-fem kilo. Du må regne med å gå opp rundt tre av dem igjen når du begynner å spise, men skal da kunne dra fordel av at forbrenningen høyst sannsynlig har fått «et spark bak» og blitt mer effektiv.

Les også: Glutenfritt betyr ikke sunt

Ikke så dumt

– 5:2-dietten er nok ikke så dumt, sier Serena Tonstad, overlege og professor ved Oslo universitetssykehus og en av Norges fremste eksperter på fedme.

– For en person med overvekt/fedme kan det være lettere å forholde seg til en streng liste to dager i uken istedenfor å måtte gå rundt og lure på hvor mye man kan spise uten å gå opp i vekt, sier Tonstad til Hjemmet.

Ifølge Ulrika Davidsson skal forbrenningen bli mer effektiv med 5:2-dietten. Akkurat det stiller Serena Tonstad seg mer tvilende til:

– Forbrenningen blir redusert med enhver form for slanking, fordi man mister muskelmasse sammen med fettet. Denne formen for slanking skulle ikke være verre enn andre, men man må regne med redusert forbrenning hvis man går ned i vekt, særlig de med fedme, sier Tonstad.

Les også: – Gikk ned 40 kilo med bendelorm i magen

– Bedre med sunn livsstil en slankekur

– Jeg tror ikke denne formen for diett er gunstig for kroppen over tid, og syns kun opplegget bør gjennomføres i kontrollerte former og med hjelp av fagfolk. Jeg syns i hovedsak ikke at man bør gå på slankekur, men heller finne en sunn livsstil man kan leve med over tid. Ofte kan det heller lønne seg å bruke litt lenger tid på nedgangen og på veien finne en livsstil som man klarer å opprettholde livet gjennom, sier personlig trener Line Marion Kjøniksen som har erfaring med fastedager fra fitnessmiljøet.

– 5:2-dietten funker for dem som gidder, men etter min mening er en diett upersonlig og det er grenser for hvor lenge man gidder å holde på med noe som ikke er en del av en selv, sier ernæringsfysiolg Camilla Andersen.

Les også: Mat for hjernen

SLIK GJENNOMFØRER DU 5:2-DIETTEN:

Fastedagene

I de to ukentlige fastedagene skal du ikke spise mer enn 500 kalorier per dag (for menn 600).

Du kan gjøre det på den måten som passer best for deg:

 • Du kan faste to dager i strekk, eller med noen dagers mellomrom, og på fastedagene kan du fordele kaloriene over flere måltider i løpet av dagen, eller faste på vann, kaffe og te gjennom dagen og så spise en middag med 500 kalorier.
 • Du kan også, hvis du synes dette blir for tøft, faste bare 18 timer i døgnet. Da spiser du ikke noe mellom klokken 18 om kvelden og klokken 12 neste dag - bare drikker vann, kaffe og te.

En fastedag kan for eksempel se slik ut:

 • Frokost: En smoothie eller grapefrukt, samt kaffe/te (50-100 kalorier)
 • Lunsj: En suppe (200 kalorier)
 • Middag: En salat (200 kalorier)

Grønne grønnsaker, salater, agurk, tomat, mager fisk som sei og torsk, kylling, trege karbohydrater som havregryn og rugknekkebrød i små mengder er smart mat på fastedagene. Det er også lurt å sørge for å få i seg litt trege karbohydrater dersom energinivå og humør synker for mye.

– Men etter min mening er det ikke nødvendig å gå sliten, tom for energi, med dårlig humør og konstant sultfølelse én eller to dager i uken for å gå ned i vekt eller holde vekten. Får du slike reaksjoner på fastedagene, finnes det andre måter du kan legge opp matinntaket på, sier Line Marion Kjøniksen.

Les også: – Går du ikke ned i vekt, er ikke motivet ditt godt nok

Humørsvingninger og konsentrasjonsproblemer er ikke uvanlig, men ved å gjøre bevisste valg, kan du redusere plagene. Kanskje kan en fastedag fungere for deg for eksempel på søndag, etter et bedre middagsselskap dagen før, for å komme i balanse igjen.

Når du kun skal ha i deg noen hundre kalorier, bør du velge smart mat som fyller opp mye med få kalorier, ifølge Kjøniksen som har erfaring med fastedager fra fitnessmiljøet.

– I hovedsak er jeg en tilhenger av å spise så ren mat som mulig, og at man har et balansert inntak med høyt proteininntak, sunne fettsyrer og trege karbohydrater. Likevel finnes det mange måter å kombinere disse prinsippene på, påpeker Kjøniksen.

BildeFITNESS: - I hovedsak er jeg en tilhenger av å spise så ren mat som mulig, og at man har et balansert inntak med høyt proteininntak, sunne fettsyrer og trege karbohydrater. Likevel finnes det mange måter å kombinere disse prinsippene på, sier personlig trener Line Marion Kjøniksen. Foto: Thomas Olsen

Lett frokost og lunsj (maks 150 kalorier per):

Lett middag (ca. 200 kalorier per):

- 150 gram cottage cheese og 100 gram blåbær

- ½ grapefrukt, 70 gram honningmelon, 70 gram mango og 1 desiliter Biola naturell

- 2 rugsprø med 2 skiver kalkunskinke og 4 skiver gul paprika

- Råkostsalat av 1 gulrot, 50 gram blomkål, 50 gram hodekål, 1 grønt eple og 4 skiver kalkunskinke

- 2 speltlomper med friske grønnsaker, litt grillet hylling og 1 spiseskje cottage cheese

- Smoothie av en ½ banan. 4 never bringebær og 3 spiseskjeer mager kesam

Sjekk også vår sunne oversikt over mellommåltider til 150 kalorier.

- Hjemmelaget, klar suppe av friske grønnsaker

- 100 gram kyllingfilet (ca. 100 kalorier) og masse grønnsaker

-100 gram laksefilet (ca. 170 kalorier) og masse grønnsaker

- Salat av 100 gram tunfisk i vann (ca. 103 kalorier) og masse grønnsaker

- 200 gram torskefilet (ca. 150 kalorier) og masse grønnsaker

- Salat med 150 gram reker (ca. 150 kcal) og masse grønnsa

Disse middagene inneholder 200 kalorier hver.

En kosedag i uken

Er du en kakemons? Sjokoladoman? Chips-elsker?

Da kan du ifølge Ulrika Davidsson kose deg av hjertens lyst med yndlingssnopet én gang i uken. Det gjør det mye lettere å holde motivasjonen oppe når du vet at du kan ha denne ukentlige kosestunden med verdens beste samvittighet.

Les også: – Sunnere livsstil kan reversere aldringsprosessen

Trening

Du kan føle deg litt slapp på fastedagene under 5:2-dietten, i hvert fall i begynnelsen. Da er det ingen vits i å presse seg til fysisk aktivitet.

Ulrika Davidsson råder deg til å legge eventuell trening til dagene da du spiser normalt.

Men hvis du føler for det, kan det være en fordel å trene nettopp mens du faster. Da må nemlig kroppen først og fremst bruke fett som drivstoff.

Ellers innebærer 5:2-dietten ingen krav om hard trening, det holder å gå tur et par-tre ganger i uken.

Resten av uken

I utgangspunktet skal du kunne spise hva du vil i de fem dagene uten faste, men du får neppe noe godt resultat om du fråtser i fetende mat. Ulrika Davidsson anbefaler et rimelig sunt kosthold, med naturlige råvarer.

Her er noen eksempler på matvarer du gjerne kan basere deg på:

Proteiner: Kylling/kalkun, svin, storfekjøtt, lam, vilt, pølser av god kvalitet, egg, fisk og skalldyr.

Fett: Oliven/rapsolje, smør, ost, yoghurt, cottage cheese, kesam, avokado, oliven, nøtter, frø.

Les også: Blåsetest kan avsløre om du brenner nok fett

Karbohydrater:

 • Grønnsaker av alle typer, både ferske og fryste.
 • Frukt og bær, spelt, linser, bønner, råris, mathvete, quinoa.
 • Grovt rugbrød eller surdeigsbrød.
 • Unngå helst sukker, brus, chips, iskrem, loff, pasta, poteter, hvetemel, sjasminris og pasta.

Hvis du ikke klarer det, prøv i hvert fall å redusere bruken av disse matvarene — eller spis det som et kosemåltid én dag i uka.

Det kan være lurt å planlegge på forhånd hva du skal spise i de fem dagene med vanlig mat. Skriv gjerne opp hva du liker, og hva du trenger å handle inn til de forskjellige måltidene.

Les også:

Du går ned en halv kilo i uka med 5:2-dietten

Disse mellommåltidene er under 150 kcal

Du kan være overvektig og sunn

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging
Siste nytt
03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37NorgeStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus