Veronika (29) trakk sin egen visdomstann

Tannlegen brukte i underkant av ti minutter på å sette bedøvelse og dra ut sin egen visdomstann. Det hele ble filmet og lagt ut på nettet.

Tannlege Veronika Edvardsen var lei av visdomstanna som hadde plaget henne i to år, og da en pasient ikke dukket opp til avtalt tid brukte hun tida godt.

Kollega ba henne trekke tanna selv

Med sekretæren sin som filmet det hele, satte hun bedøvelse på seg selv, tok fram tanga og trakk ut visdomstanna.

Se videoen av tanntrekkinga øverst i artikkelen

Veronika fikk ideen til å trekke tanna selv av en kollega et par år tidligere, men det var først i sommer hun tok mot til seg. Hun har ikke hørt om mange andre tannleger som har trukket sine egne tenner.

Se også: Her løfter han 150 kg med tenna

Måtte vri tanna ut

– Det vanskeligste var å sette bedøvelse på seg selv, så langt bak i munnen. Og så føltes det merkelig, siden rota hadde s-form. Jeg måtte vri litt, men kjente ingen smerte. Det hele var over på ti minutter, sier Veronika til Helgeland Arbeiderblad.

Les også: Denne kan revolusjonere tannpussingen

Da hun var ferdig var hun klar til å ta i mot en ny pasient.

Veronika jobber som tannlege i Korgen i Hemnes.

Norsk tannlege-viking

Først ville Veronika ikke vise videoen til noen, aller minst legge den ut på nettet. Men da folk synes det hun hadde gjort var tøft, la hun videoen ut på YouTube i september under tittelen «Norwegian viking dentist extract own tooth».

Se også: Flere drar til billigtannleger i Ungarn

Og hun har ikke blitt skremt fra å trekke tenner på seg selv. Nå er det en ny visdomstann som plager henne.

– Jeg har ei tann til på lur ja, og den har jeg også planer om å trekke selv. Men jeg vet helt ikke når det blir, sier Veronika til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus