Denne kan revolusjonere tannpussingen

Om ikke lenge kan det være nok å bite seks sekunder i en spesialtilpasset tannbørste når du skal gjøre unna tannstellet.

En ny oppfinnelse kan revolusjonere måten vi pusser tenner på. Ved hjelp av 3D-scanning og 3D-printing er det mulig å lage en egen tannbørste, nøyaktig tilpasset dine egne tenner.

Ved å bite i den spesialtilpassede formen i seks sekunder, skal hver eneste tann bli perfekt pusset, både oppe, nede, foran, bak og mellom. Det lover i hvert fall produsenten av verdens første 3D-printede tannbørste, Blizzident toothbrush.

Ettersom tannbørsten bare er unikt tilpasset hver enkelt person, kan det også bli slutt på det evinnelige kaoset på badet knyttet til hvem som eier hvilken tannbørste.

Les også: Så ofte bør du bytte tannbørste

Den nye tannbørsten er allerede i produksjon. Men for å få en spesialtilpasset tannbørste er det ikke bare å løpe innom nærmeste supermarked. Først må tannlegen lage en avstøpning av tennene dine. Deretter må avstøpningen digitaliseres før formen printes ut av produsenten, skriver nettstedet Medical Daily.

Prisen på tannbørsten ligger i dag på litt over 1500 kroner. Prisen er imidlertid ventet å gå ned. Forhåpentligvis vil det ikke være nødvendig å bytte tannbørste hver tredje måned slik tannleger i dag anbefaler med vanlige tannbørster.

Se en presentasjonsvideo av Blizzident toothbrush øverst i saken.

Les også: Slik får du hvitere tenner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus