Meny

Vivi ble operert for rødming

RØDMEFORENING: - Ikke hold rødmingen for deg selv. Snakk med dine nærmeste eller ring til meg, sier leder av Foreningen Rød, Vivi Sandengen. Få mer informasjon på www.vivisandengen.com eller e-post til sandengen.vivi@gmail.com. © FOTO: June Witzøe.

Sminket seg grønn for å skjule rødmingen.

Utdrag fra brev til Foreningen Rød

«Det tærer på forholdet. Hun vet om problemet, men kan ikke helt forstå.»

Mann, 34 år

«Går jeg en sjelden gang i selskap, lyser jeg opp som et fyrtårn.»

Kvinne, 67 år

«To ganger har jeg sitter med tabletter og vannglass. Det ville ha vært en befrielse å få dø.»

Kvinne, 40 år

«Jeg er kommet inn i en ond sirkel. Alt dreier seg liksom om "blir jeg rød nå?".»

Kvinne, 38 år

«På grunn av rødmingen har jeg aldri hatt en jobb, gått på kurs, foreninger, klubber og lignende. Jeg synes veldig synd på sønnen min som har en mamma som ikke tør å være med på noen ting.»

Kvinne, 29 år

«Jeg har kun ett år igjen av jusstudiene mine. Jeg er redd for at rødmingen vil ødelegge mine karrieremuligheter. Jeg kan da ikke stå i en rettssal og rødme.»

Mann, 30 år

Selv om det er over 30 år siden, kommer Vivi Sandengen (55) aldri til å glemme den dagen hun rødmet for første gang.

Det skjedde i kantinen på en av hennes tidligere jobber.

– Jeg var 23 år gammel og arbeidet på et legekontor. Da en av legene grep fatt i armen min, ble jeg plutselig flammende rød. Jeg opplevde det som svært ubehagelig, og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, forteller hun.

Tiden etterpå ble vanskelig. Redselen for at det samme skulle skje igjen, utviklet seg til å bli et stort hinder for henne i hverdagen.

– Man blir nesten som en skuespiller. Det å spise lunsj i fellesskap med andre, gjorde jeg alt for å unngå. Unnskyldningene var mange, og jeg løp ofte ut for å gjøre ærend, for å slippe sosial omgang. Jeg ville ikke risikere å rødme foran kollegene mine, sier Vivi som bor i Drammensområdet.

Les også: Dette hjelper mot rødming

Ikke lenger redd

Vi møter henne på Aker Brygge i Oslo. Håret er nystelt, klærne fargerike, og hun er ikke lenger redd for å synes.

– Å sitte i denne folkemengden, ville ha vært utenkelig for meg tidligere. Årsaken er rødmingen. Jeg ville ha vært livredd i en sosial setting med folk på alle kanter. Tenk om noen kom til å snakke til meg? Eller at en person dultet borti meg? Slike tullete ting gikk jeg og bekymret meg for, forteller hun.

På direkten

Mandag 4. oktober 1993 skulle vise seg å bli en merkedag i Vivis liv. Etter å ha slitt med rødming i mange år, tar hun mot til seg og ringer inn til TV-programmet Spør Brita på NRK.

– Her kunne man være helt anonym og få svar på det man lurte på av helseplager. Jeg trodde faktisk at jeg var alene om å rødme. I etterkant fikk NRK et skred av henvendelser fra folk som slet med det samme.

Snart spurte programleder Brita Blomquist om Vivi kunne tenke seg å fortelle sin historie på direktesendt fjernsyn.

– Gjett om det var mange tanker som for gjennom hodet mitt. Skulle jeg virkelig tore å stå fram foran 800.000 seere? Samtidig var det en god mulighet til å komme i kontakt med likesinnede.

Les også: Hva kan gjøres med rødming?

– Reponsen etterpå var utrolig. Det kan best sammenlignes med å åpne en kran. Jeg fikk brev og telefoner hver eneste dag. Der og da bestemte jeg meg for å starte en støtteforening for dem som rødmer. Navnet måtte selvfølgelig bli Foreningen Rød, sier Vivi.

Kan kalles en sykdom

Det er naturlig å rødme noen ganger. Det er også normalt for mange å slite med sterk rødme i ungdomstiden.

Ifølge overlege Knut Kristiansen og Pasienthåndboka er rødming episodiske anfall med rødhet i ansiktet, på ørene og noen ganger på halsen. Rødfargen ledsages av en prikkende eller brennende følelse i disse områdene.

– Rødming skyldes aktivering av det sympatiske nervesystem, det vil si nervesystemet som normalt aktiveres i pressede situasjoner, når du for eksempel er spent, nervøs, redd eller sint.

– Når plagene er så ille at de styrer hverdagen, på den måten at du blir så redd for å rødme at du unngår situasjoner der det kan skje - eller situasjoner der andre kan se at du rødmer, kan rødmingen kalles en sykdom.

Ifølge en svensk undersøkelse lider rundt åtte prosent av befolkningen av sterk ansiktsrødme, av den typen som ikke forsvinner i voksen alder.

Slutter i jobben

– Jeg er i kontakt med personer som blir knallrøde 100 ganger daglig, uten noen spesiell grunn. Det kan være nok at noen sier “hei” til dem, eller at telefonen ringer. En dame kunne fortelle meg at hun hadde rødmet 127 ganger på én og samme dag, forteller Vivi.

Mange av dem hun snakker med, slutter på skolen eller sier opp jobben sin på grunn av rødmeplagene. Vivi har også eksempler på at ansatte er blitt sparket som følge av problemer med sterk rødming.

– Jeg vet om flere. En kvinne som arbeidet i en eksklusiv motebutikk, sa til meg at hun ble oppsagt fordi hun rødmet. Hun ble kalt inn på kontoret og fortalt at de ikke kunne ha slike mennesker til å fronte forretningen.

En ung jente som Vivi kjenner, måtte slutte i jobben fordi hun rødmet hver gang den kvinnelige sjefen gikk forbi.

– Snart svirret ryktene om at hun var lesbisk og forelsket i sjefen. Da fikk hun beskjed om å forlate lokalene for godt.

Et ikke-tema

Til tross for at det er gått nesten 20 år siden Vivi tok initiativ til å starte foreningen, mener hun at rødming fortsatt er et ikke-tema.

Saken fortsetter under bildetPSYKOLOGHJELP: Hvis man reduserer angsten for å rødme reduseres også sjanse for at du rødmer. © ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock PSYKOLOGHJELP: Hvis man reduserer angsten for å rødme reduseres også sjanse for at du rødmer. © ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock

– Det er nesten ingen som snakker om dette problemet. Mange tør ikke engang å fortelle det til legen. Nå er det på tide at flere står frem slik at vi får satt rødming på dagsordenen. Det er ingenting å være flau over, og det er viktig å være klar over at det er mange som sliter med det samme. Det hjelper å vite at man ikke er alene, sier Vivi.

Som leder i Foreningen Rød får hun telefoner, brev og e-poster fra mennesker over hele landet. Felles for dem alle er at de har store plager med rødming.

– Mange er raske med å bagatellisere og le når de hører ordet “rødming”. Er disse klar over at rødming kan ta liv? Jeg er i kontakt med mange som er suicidale. Én satt seg i togtunnelen, en annen ringte og forklarte meg at han var i ferd med å hoppe fra et stup, forteller Vivi.

Holder det skjult

Hun tar en pause og ser seg rundt i den travle kafeen. Folk smiler, hilser og prater, med den største selvfølgelighet.

– Det er dette mange rødmere drømmer om. Å kunne sitte slik ute blant folk og være sosiale. Jeg har hjulpet mange de siste 30 årene, men det var én jeg ikke klarte å redde, sier hun og tar en pause.

– Familien visste ikke om problemet hans. Dette er veldig vanlig. Folk synes det er flaut, og holder det heller for seg selv enn å fortelle det til noen. Etter dødsfallet fant hans nærmeste brevene vi hadde sendt til hverandre. Han hadde aldri fått hjelp av legen sin. Det var en tøff tid. Jeg skulle ønske folk kunne vise mer toleranse og få dette fram i lyset.

Overlege Knut Kristiansen har pasienter som kun går ut når det er mørkt.

– Ja, så alvorlige kan rødmeproblemene være. Noen unngår sosiale settinger og holder seg innendørs for å skjule rødheten, sier Kristiansen, overlege ved avdeling for kar- og thoraxkirurgi ved Akershus universitetssykehus.

Ukentlig er Kristiansen i kontakt med pasienter som strever med rødming i hverdagen. Mange forteller om fastleger som ikke tar problemet på alvor.

– Det er nok dessverre slik. Rødming er en ukjent problemstilling for mange – også leger. At det tidligere ikke fantes undervisning for medisinstudentene om rødmeplagene, er nok en del av årsaken til dette, mener han.

Operasjon med bivirkninger

Hvert år opererer Kristiansen ca. 60 pasienter som sliter med sterk rødming.

– ETS er et inngrep som kutter nervene som er årsak til rødmingen. Omtrent 90 prosent av pasientene blir kvitt rødheten. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at operasjonen kan ha omfattende bivirkninger, som kraftig svette, forteller han.

Betablokkere

Andre pasienter velger å dempe rødmingen ved hjelp av betablokkere.

– Det kreves høye doser for å få noen effekt, og da kommer igjen bivirkningene inn. Å gå på betablokkere resten av livet, er nok ikke et alternativ man bør belage seg på, sier Kristiansen.

Sminket seg grønn

Vivi var selv rammet av rødming i 16 år. Ofte kamuflerte hun rødfargen ved å bruke en grønn krem under sminken og transparent pudder utenpå.

– Det var jo litt av en prosedyre å gjøre dette hver gang man skulle ut av døra. Mye penger kostet det også, minnes hun.

Til slutt fikk hun nok.

– Jeg reiste til Sverige hvor kirurgene utførte et inngrep kalt ETS (endosopic thoracic symptathectomy, red.anm.), en operasjon som kuttet nervene som er årsak til rødmingen. I dag utføres inngrepet på Akershus universitetssykehus.

Det anslås av mellom 80 og 90 prosent blir kvitt rødmeproblemet etter en slik operasjon.

Likevel vil Vivi advare folk mot å la seg operere: Årsaken er at bivirkningene kan være store.

– Mange opplever sterk svette på mage, rygg og lår. Man bør derfor tenke seg godt om før man går til det skrittet. Med meg har det gått fint, men jeg vet om flere som har latt seg re-operere, sier hun.

Snakk med noen!

Behandling hos psykolog kan også være et alternativ.

– Hvis man reduserer angsten for å rødme reduseres også sjanse for at du rødmer. Forsøk å ikke anstreng deg for å skjule det. Hvis rødmingen utløses av stressende situasjoner eller angst er det faktisk bevist at å psykologisk behandling hjelper. Man trenger ikke nødvendigvis gå til en psykolog, men kanskje finne en i sin vennekrets man kan prate med eller lære seg teknikker for å redusere stressnivå, skriver hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen.no.

– Profesjonell hjelp skal man ikke utelukke. Tilbakemeldingene er at de klarer å få tankene over i andre baner, selv om det kan være vanskelig å bli kvitt selve rødmingen. Det er i alle fall verdt et forsøk, mener Vivi.

Noen velger å benytte seg av legemiddelet Sobril, som har en angstdempende effekt.

– Sobril kan hjelpe mot redselen for å rødme, men er vanedannende. Jeg anbefaler alle å tenke seg godt om og velge den behandlingsformen som passer best for dem. Gjerne i samråd med lege.

Dårlige vitser

Vivi understreker imidlertid at det er mange innen helsevesenet som ikke tar rødming på alvor.

– Flere som jeg har vært i kontakt med, har blitt utsatt for dårlige vitser når de endelig har bestilt legetime og bygget opp mot til å fortelle om problemet. Én fikk beskjed om å ta på seg burka, sier hun oppgitt.

– Send gjerne et brev til legen på forhånd hvor du forklarer hvor mye rødmingen plager deg. Ha gjerne med konkrete eksempler på hvordan det hindrer deg i dagliglivet. Dermed er det større forutsetninger for at dere kan finne fram til en god løsning, sier Vivi og legger til:

– Viktigst av alt: Ikke hold rødmingen for deg selv. Snakk med dine nærmeste eller ring til meg.

Denne saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

LES OGSÅ:

Fingrene avslører deg

Dette gjør oss lykkelige

Test deg selv: Hvor effektiv er du på jobben?

Dette avslører alle løgner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:08 PSG tok serietittelen uten å spille17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38 Over 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS
Siste nytt
19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:08SportPSG tok serietittelen uten å spille17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38VerdenOver 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus