Denne senker kolesterolen på en uke

Mange rynker på nesen over den sørkoreanske nasjonalretten kimchi. Men den populære surkålen har også en helsebringende effekt som kan motvirke høyt kolesterolnivå på svært kort tid, ifølge ny studie. Foto: AFP relaxnews.
Mange rynker på nesen over den sørkoreanske nasjonalretten kimchi. Men den populære surkålen har også en helsebringende effekt som kan motvirke høyt kolesterolnivå på svært kort tid, ifølge ny studie. Foto: AFP relaxnews.

Den sørkoreanske varianten av surkål har magisk virkning på kolesterolnivået, ifølge ny studie.

Den sørkoreanske nasjonalretten kimchi kan for mange utrenede ganer føre til rynking på nesen.

Men den populære surkålen har også en helsebringende effekt som kan motvirke høyt kolesterolnivå på svært kort tid, hevder forskere.

En ny studie publisert i februarnummeret av Journal of Medicinal Food viser at personer som spiser den fermenterte kålen daglig fikk merkbar lavere farlig kolesterol etter bare én uke, skriver nyhetsbyrået AFP relaxnews.

Les også: Sånn reagerer kroppen når du spiser feil fett

100 unge menn deltok i studien som ble utført av forskere ved Nasjonaluniversitetet i Busan, Sør-Korea.

Resultatet viste at de som daglig inntok mye kimchi (rundt 250 gram), fikk en betydelig høyere reduksjon av kolesterolen enn de som bare spiste mindre mengder daglig (rundt 15 gram) i løpet av en uke.

De helsemessige fordelene ble imidlertid registrert i begge forsøksgruppene, og personene som på forhånd hadde høyest totale kolesterolnivå og de høyeste verdiene av den farlige kolesterolen, hadde den største reduksjonene i begge gruppene.

Les også: - Ett eple om dagen hjelper

At kimchi kan ha en helsebringende effekt er godt kjent i Sør-Korea. Den fermenterte kålen med melkesyrebakterier har vært svært viktig for allmennhelsen. Den inneholder både A, B og C-vitaminer.

Den hindrer, og ikke minst stopper påbegynte infeksjoner og kan motvirke spredning av kreft.

I tillegg har den lactobacillus-bakterier, som tidligere har vist positive resultater på kolesterolet i blodet.

Les også: - Holder vekta og bremser aldring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden