Meny

Fem dødelige sopper:

Disse må du få barna til å ligge unna

FARLIGE SOPPER: Hvert år ringer mange engstelige foreldre til Giftinformasjonen fordi barnet deres har forsynt seg av en sopp, og de ikke vet om den er farlig eller ikke. Disse er det. Foto: Per Marstad
FARLIGE SOPPER: Hvert år ringer mange engstelige foreldre til Giftinformasjonen fordi barnet deres har forsynt seg av en sopp, og de ikke vet om den er farlig eller ikke. Disse er det. Foto: Per Marstad

Det finnes 100 giftige sopper og fem av dem bør du lære barna dine. De kan være dødelige.

Dette gjør du hvis uhellet er ute:
  • Hvis et barn spiser av en ukjent sopp, ring Giftinformasjonen (se info i egen ramme).
  • Ta også vare på restene av soppen, eller plukk en av samme art, det kan vokse flere like i nærheten.
  • Dersom du ikke vet hvilken sopp barnet har spist, så forsøk å få mest mulig info om hvordan soppen så ut: Hvilken farge hadde soppen? Vokste den alene eller i klynger? Og hvordan var underlaget: gress, mose, skog, stubbe? Og hvordan så hatten og stilken ut?
  • Med god informasjon er det lettere for Giftinformasjonen å gi riktige råd.
  • Giftinformasjonen er ALLTID åpen og har telefonnummer 22 59 13 00. Les mer på www.giftinfo.no


Hvor er den farlige soppen?

– Mange av de soppene som er nevnt her, finner vi stort sett langt til skogs. Der jeg vanligvis ferdes, for eksempel, i barskog på Østlandet, ser jeg ofte både sandmorkel, flatklokkehatt, hvit fluesopp og spiss giftslørsopp. Så hold et lite øye med de minste barna når dere er på skogstur, sier mykolog Øyvind Stensrud.

Og selv om de fleste giftsoppene kommer om sommeren eller høsten, er det én man bør være spesielt på vakt overfor tidlig om våren, forteller eksperten, nemlig sandmorkel.

– Hvilke farlige sopper er det mest sannsynlig at småtassene kan komme over nær barnehagen eller på gresset hjemme?

– Pluggsopp, en og annen rød fluesopp, honningsopp (på dødt treverk med jord) og flatklokkehatt (på bark), kan de komme over. I tillegg vil jeg nevne små, hvite traktsopper, spesielt lumsk traktsopp, som finnes i det meste av landet på gressplener og i veikanter.

Stensrud understreker at dette ikke er noen utfyllende liste.

Alle foreldres skrekk er at barna skal spise giftige planter, eller sopp.

Hvert år ringer mange engstelige foreldre til Giftinformasjonen fordi barnet deres har forsynt seg av en sopp, og de ikke vet om den er farlig eller ikke.

Vi har rundt 100 typer giftig sopp her i landet, av disse er det fem stykker Giftinformasjonen ber folk være spesielt obs på, fordi de er så giftige at selv små mengder kan være veldig skadelig, i verste fall dødelig.

Disse fem er:

Spiss giftslørsopp, butt giftslørsopp, hvit fluesopp, grønn fluesopp og flatklokkehatt.

Sistnevnte er ikke en så giftig sopp som de fire andre, men det finnes eksempler på at den har ført til dødsfall, derfor er den med på listen.

Utelukker de fem farligste

– Når vi får slike telefoner, er det første vi gjør å prøve å utelukke at det dreier seg om en av de fem verste. For gjør det det, må barnet raskt til legevakt eller sykehus, sier Kristin Opdal Seljetun, seniorrådgiver ved Giftinformasjonen.

Les mer om de fem verste lenger ned i saken. Heldigvis er det sjelden med alvorlig soppforgiftning hos barn.

– De siste par årene er det ingen bekreftede tilfeller av dette, selv om noen barn er sendt til sykehus med mistanke, sier Seljetun.

Hva skjer?

Det kan selvsagt være flere andre grunner til at barnet ditt kaster opp , men giftig sopp gir ofte symptomer som oppkast, kvalme, uvelhet og diaré. Noen gir symptomer først etter mange timer.

Noen sopper gir symptomer uten at de er farlige, så selv om barnet blir sykt etter å ha spist sopp, er det ikke sikkert det er alvorlig. Flere giftige planter kan ha både bær, blomster og blader som ser fristende ut. Plutselig oppdager du at barnet har spist en plante og ikke er helt bra. Hva gjør du da?

Giftig sopp - raskt til lege

Har barnet spist sopp og dere er bekymret, ring Giftinformasjonen. Er det grunn til mistanke om at barnet har fått i seg en av de fem giftigste soppene, er det viktig at dere kommer til lege eller sykehus så barnet raskt kan få brekkmiddel og medisinsk kull.

Ha medisinsk kull i skapet

Hvor mye giftig sopp barnet har spist, vil være avgjørende for hvilken behandling Giftinformasjonen anbefaler.

– Barn tar som regel bare en liten smakebit. Er det fare for litt kraftigere forgiftningssymptomer, vil vi anbefale kull. Kull binder seg til giftstoffene slik at det ikke tas opp i kroppen, sier Seljetun.

Alle barnehager og private hjem med små barn bør ha medisinsk kull i medisinskapet.

– Hvor redd skal man være? Det er litt skremmende å tenke på at bakken tidvis kan være full av så farlige fristelser?

– De alvorligste tilfellene av soppforgiftning her i landet skjer som regel med voksne, som forveksler giftig sopp med spiselig, og derved får i seg større mengder. Når det er sagt, så er det smart å være på vakt når små barn ferdes på steder der det kan finnes giftig sopp, sier Seljetun. Det finnes en tjeneste på nett der du kan finne ut hvor ulike typer sopp gror.

De alvorligste tilfellene av soppforgiftning her i landet skjer som regel med voksne, sier Kristin Opdal Seljetun ved Giftinformasjonen.

De fem farligste:

Spiss giftslørsopp

Spiss giftslørsopp. Foto: Per MarstadSpiss giftslørsopp. Foto: Per Marstad

HER FINNES DEN: Vanlig i fuktig, sur granskog i Sør-Norge og Trøndelag.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 30 timer–14 dager etter at soppen er spist.

SLIK SER DEN UT: Rødbrun med spiss hatt og gule belter på stilken. Den blir 5–13 cm høy og 3–7 cm bred.

Butt giftslørsopp

Butt giftslørsopp. Foto: Per MarstadButt giftslørsopp. Foto: Per Marstad

HER FINNES DEN: Giftig sopp som er sjelden. Den vokser gjerne i kalkrike, magre løvskoger. Kan også vokse i barskog. Butt giftslørsopp er funnet i Aust-Agder, Telemark, Vest-Agder og Vestfold.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 3–14 dager.

SLIK SER DEN UT: Ligner på spiss giftslørsopp, men har butt hatt.

Hvit fluesopp

Hvit Fluesopp. Foto: Per MarstadHvit Fluesopp. Foto: Per Marstad

HER FINNES DEN: Vanlig i fuktig løv- og barskog i hele landet nord til Troms.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 6–24 timer.

SLIK SER DEN UT: Helt hvit, eldre eksemplarer kan være noe gulaktig i midten. 4–10 cm bred, og 10–15 cm høy. Øverst på stilken er det ofte en hvit, hengende ring, men denne kan falle av.

Grønn fluesopp

Grønn fluesopp. Foto: Per MarstadGrønn fluesopp. Foto: Per Marstad

HER FINNES DEN: Vokser ofte ved løvtrær (bøk, eik, hassel), oftest på næringsrik grunn. Forekommer langs kysten fra Oslofjorden til Bergen, men er sjelden.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 6–24 timer etter at soppen er spist.

SLIK SER DEN UT: Oliven-/gulgrønn hatt. 5–12 cm bred og 8–14 cm høy. Hvite skiver, noen ganger grønntonet.

Flatklokkehatt

 Flatklokkehatt. Foto: Per Marstad Flatklokkehatt. Foto: Per Marstad

HER FINNES DEN: Giftig sopp som vokser i hele landet. Vanlig på barkfyllinger (hager, borettslag og parker) og på stubber.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: Tegn på forgiftning kommer 6–24 timer etter at soppen er spist.

SLIK SER DEN UT: Varm brunfarge. Hatten er 1–5 cm bred. Stilken har ring høyt oppe og blir 3–7 cm høy.

Skogen er full av små smaksopplevelser, men dessverre finnes det noen som ikke bør være med hjem i soppkurven. Foto: Colourbox.no Skogen er full av små smaksopplevelser, men dessverre finnes det noen som ikke bør være med hjem i soppkurven. Foto: Colourbox.no

Vær også obs på:

Trevlesopper

HER FINNES DE: Vokser over hele landet i alle vegetasjonstyper, særlig på gressplen og skog.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 15 minutter til 2 timer etter at soppen er spist.

SLIK SER DE UT: Dette er en stor slekt, og de finnes i mange farger og størrelser.

Rød fluesopp

HER FINNES DEN: Rød fluesopp vokser ofte sammen med bjørk, i de fleste naturtyper. Vanlig i hele landet.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: Fra 1/2–4 timer.

SLIK SER DEN UT: Den vi kjenner så godt, med rød hatt, hvit stilk og hvite, vortelignende hudlapper, «prikker». 12–15 cm bred, 5–20 cm høy.

Pluggsopp

HER FINNES DEN: Giftig sopp som er vanlig i hele landet, også i fjellet. Vokser både i løv- og barskog, i hager og parker, ofte på myr og på gamle stubber. Soppen er spesielt vanlig under bjørk.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 1/2–4 timer.

SLIK SER DEN UT: Brun, skivene får rødbrune flekker ved trykk.

Honningsopp

HER FINNES DEN: Hele landet. Vokser i knipper på trær og stubber, både bar- og løvved.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: Få timer etter at soppen er spist.

SLIK SER DEN UT: Blek gulbrun til gråbrun. 3–10 cm bred, 8–10 cm høy. Stilken har en hudaktig, utstående ring og er tykkere nederst.

Sandmorkel

HER FINNES DEN: Vokser i sandete barskog over hele landet.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 5–8 timer.

SLIK SER DEN UT: Brunaktig, ser ut som en liten hjerne. 5–15 cm bred, 1–5 cm høy.

Lumsk traktsopp

HER FINNES DEN: På gressplener og i veikanter, stort sett i hele landet.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: Fra 15 minutter til 2 timer.

SLIK SER DEN UT: Gråhvit og glatt hatt med skiver. 2,5 bred, 3,5 høy.

Grå blekksopp

HER FINNES DEN: På gressplener og på morkne stubber eller ved foten av trær, den vokser gjerne i klynger. Soppen er vanlig i hele landet, også i fjellet.

SÅ FORT KOMMER SYMPTOMENE: 1/2–2 timer.

SLIK SER DEN UT: Grå med skiver, som etter hvert blir svarte, blir 3–10 cm høy og 3–7 cm bred.

OBS!

Grå blekksopp kan gi barn kraftige reaksjoner. Hos voksne skjer dette bare sammen med alkohol.

Øvrige kilder: snl.no, helsedirektoratet.no, wikipedia.no og aperitif.no, soppognyttevekster.no og kristvi.net, helsebiblioteket.no

Les også:

Dette bør du gjøre hvis barnet får i seg gift.

Sjekk disse supersunne fristelsene fra skogen

Hva gjør jeg hvis barnet setter fast en pølsebit i halsen?

Kjersti reddet sønnen fra kvelning

Les flere helsesaker

Les flere nyheter

Saken er opprinnelig skrevet for Glade Barn og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:29 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat02:21 Mange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England02:05 Avis: Trump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia
Siste nytt
02:29VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat02:21VerdenMange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England02:05VerdenAvis: Trump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia