Huggorm, veps, fjesing og brennmanet:

Slik takler du huggorm, veps, fjesing og brennmanet

HVA GJØR DU NÅR UHELLET ER UTE? Småbarn kan komme i kontakt med giftige dyr, det gjelder å vite hva du skal gjøre om uhellet er ute. Foto: Colourbox.com
HVA GJØR DU NÅR UHELLET ER UTE? Småbarn kan komme i kontakt med giftige dyr, det gjelder å vite hva du skal gjøre om uhellet er ute. Foto: Colourbox.com

Slik hjelper du barn som har fått giftige stikk eller bitt.

Det finnes bare en giftig slange i Norge. Et bitt kan føre til alvorlig forgiftning eller ingen som helst reaksjon. Huggormgift er imidlertid farligere for barn enn for voksne.

– Man skal ha respekt for huggormen. Får man et bitt, er det potensielt farlig, forklarer seniorrådgiver Lise Ringstad for Gifttelefonen ved Helsedirektoratet.

Huggormsesongen starter tidlig. Allerede før påske kan Giftinformasjonen få de første telefonene fra foreldre som bekymrer seg over at barnet kanskje er blitt bitt av huggorm.

– Barn som blir bitt av huggorm skal til sykehus til observasjon. Uansett, sier Lise Ringstad.

For at giften ikke skal spre seg raskere, er det best å bære barnet til bilen. All aktivitet kan føre til at giften pumpes ut i kroppen. Ringstad advarer mot å begynne å suge ut giften eller massere såret på annet vis. Det kan også spre giften.

Det er likevel svært sjelden man ser dødsfall på grunn av huggorm i Norge. Grunnen er at det finnes veldig god behandling mot huggormbitt. I de aller fleste tilfeller går det bra, så lenge man kommer seg til sykehus.

På sykehuset vil barnet bli observert av leger. I mange tilfeller holder det. Dersom barnet får symptomer som for eksempel blodtrykksfall, kan det behandles symptomatisk. Hvis legene vurderer at det er fare for alvorlig forgiftning, vil barnet få motgift mot huggormgiften.

Les også: Dette gjør du om barnet får i seg gift

Er du i tvil, ring lege

Men det er ikke alltid man vet om barnet faktisk er bitt av huggorm. Ormen kan bite en løpende fot, eller en hånd som graver i en løvhaug. Er du i tvil, bør du ringe Giftinformasjonen og spørre om råd.

– Vi kan hjelpe foreldre med å sortere opplysninger og vurdere situasjonen, men har barnet utviklet symptomer på huggormbitt, skal man ta dem på alvor, sier Ringstad.

Noen får sjokkreaksjon av huggormbitt. Da skal man alltid ringe 113.

Et huggormbitt ser som oftest ut som to punktformige prikker med 3-9 millimeters avstand, ifølge Giftinfo.no . Hvor alvorlig forgiftning huggormbittet gir, kommer blant annet an på hvor på kroppen barnet er bitt, og hvor mye gift som er sprøytet inn. Huggormen sprøyter gift i to av tre bitt. Det er derfor mulig å bli bitt av huggorm uten å få noen reaksjoner. Det kalles tørre bitt. Ifølge Norsk Helseinforrmatikk er 10-15 prosent av bittene som blir registrert alvorlige.

KONTAKT LEGE: Huggormbitt er farligere for barn enn for voksne. Foto: Istockphoto KONTAKT LEGE: Huggormbitt er farligere for barn enn for voksne. Foto: Istockphoto

Ifølge Folkehelseinstituttet er huggorm vanlig over det meste av Sør-Norge, men den er funnet så langt nord som Rana i Nordland. Du kjenner den ofte igjen på det svarte sikksakkbåndet på ryggen.

Seniorrådgiver Lise Ringstad minner om at huggorm ikke er ute etter å angripe oss.

– Den biter bare hvis den blir truet og må forsvare seg, forklarer hun og sier at barn gjerne blir bitt mens de leker.

– Det sies at jenter blir bitt mens de plukker blomster. Og gutter blir bitt mens de plukker huggorm. Å løfte dem opp er ingen god idé. Det er lurt å si til barna at huggorm ikke er pinner. Man skal ikke løfte dem. De er ikke leketøy, sier seniorrådgiver Lise Ringstad i Giftinformasjonen.

Giftinformasjonen har døgnåpen telefon: 22 59 13 00

Symptomer på huggormbitt:

 • Symptomene kommer vanligvis raskt, ofte innen 1-2 timer.
 • Ofte er symptomene lette, som smerte, lett hevelse og blålig misfarging rundt bittstedet.

I mer alvorlige tilfeller kan barnet få følgende reaksjoner:

 • Hevelser som brer seg og kan omfatte hele kroppen.
 • Magesmerter og kvalme/oppkast.
 • Hjerte- og karsymptomer, som lavt blodtrykk og hjertebank.
 • Påvirkning direkte på blodet, for eksempel: anemi og økt blødningstendens.
 • Luftveissymptomer
 • Sjokk
 • Det hender også at barnet blir svimmelt, omtåket eller bevisstløst.

Dersom barnet ikke har fått noen symptomer to timer etter å ha blitt bitt, er bittet trolig tørt, det vil si at huggormen ikke sprøytet inn gift.

Førstehjelp etter huggormbitt:

 • Hold barnet mest mulig i ro.
 • La bittstedet være i fred (ikke klem, skjær eller sug i bittet).
 • Hold den bitte kroppsdelen i ro og hvis mulig i høyt leie.
 • Bær barnet til transport

Kilde: Giftinfo.no

Vepsen er som regel ufarlig

Veps, bie og humle: Et stikk er som regel ufarlig, for barn som ikke er allergiske. Men kontakt lege hvis barnet blir stukket i munn eller svelg eller mange steder på en gang.

De er hissige og veldig ivrige etter søt saft og syltetøy. Spiser barnet utendørs, er det lurt å følge nøye med. Munn og svelg er de siste stedene barnet bør bli stukket. Hevelser der kan i verste fall føre til at luftveiene tettes.

VEPSEN STIKKER: Sjekk boksen før barnet drikker! Det er ikke bra å få vepsestikk i munnen eller i halsen. Foto: Istockphoto VEPSEN STIKKER: Sjekk boksen før barnet drikker! Det er ikke bra å få vepsestikk i munnen eller i halsen. Foto: Istockphoto

– Blir barnet stukket i munn eller svelg, skal man ta kontakt med lege. Det kan føre til hevelser som kan være alvorlige, sier Lise Ringstad ved Giftinformasjonen.

Stikk fra veps, bie og humle er absolutt giftige, men fordi de påfører oss veldig små giftdoser, vil ett eneste stikk sjelden gi mer ubehag enn smerten på selve stikkstedet, forklarer Ringstad.

Noe annet er det hvis barnet er allergisk mot stikk fra dette insektet. Da kan selv enkeltstikk føre til kraftige reaksjoner. I verste fall kan det være livstruende. Og skulle barnet være så uheldig å tråkke i et jordvepsebol og få mange stikk på en gang, er det lurt å kontakte lege.

– Når barnet får mange stikk, får det i seg større mengder gift. Da kan det bli en reell forgiftningssituasjon og barnet kan flere symptomer, sier hun.

Vepsen er den hissigste av disse insektene. Ifølge Folkehelseinstituttet blir den mer og mer innpåsliten utover sommeren. På sensommeren bør du derfor være ekstra oppmerksom hvis du spiser ute sammen med barna.

Les også: 20 tips mot insektplager

Symptomer ved vepsestikk, bistikk eller humlestikk:

 • Smerter, hevelse og rødhet rundt stikkstedet.
 • Hvis barnet er stukket i hode, hals eller i munnen kan hevelser i verste fall føre til pusteproblemer.
 • Barn som har fått mange stikk kan få andre typer symptomer.
 • Barn som er allergiske mot insektgiften kan få alvorlige og i verste fall livstruende.

Kilde: Giftinfo.no

Førstehjelp hvis barnet er stukket:

 • Fjern brodden, hvis den fremdeles sitter i. Skrap, ikke klem, siden litt av giftkjertelen kan sitte fast i brodden. Du vil ikke klemme ut mer gift.
 • Lindre smerter ved å legge på en isbit eller smøre på lokalbedøvende salve.
 • Hvis barnet er stukket i munn eller hals, bør du forsøke å gi en isbit å suge på eller gi små slurker vann for å dempe hevelsen. Kontakt lege.

Kilde: Giftinfo.no og Norsk Helseinformatikk

Kontakt lege hvis:

 • Barnet er stukket i munn eller svelg/hals.
 • Barnet er stukket i øyet.
 • Barnet har fått mange stikk.
 • Barnet får redusert allmenntilstand.
 • Barnet utvikler en allergisk reaksjon.
 • Barnet tidligere har reagert allergisk på insektstikk

Kilde: Giftinfo.no

Lurer du på hva slags insektbitt barnet ditt har fått? Sjekk her!

Fjesing i fjæra

Fjesing: Hold kroppsdelen som er stukket i varmt vann. Ellers gjør det fryktelig vondt. Lenge.

Fjesingen med de giftige piggene kan gjemme seg i sanden og stikke små, bare føtter. Den er heller ikke grei å få på kroken på fisketur. Hvis barnet ditt stikker seg, bør du virkelig følge dette rådet. Hvis ikke, kan det bli gråting i et helt døgn fremover. For varmt vann gjør mer enn å lindre smertene. Varmen inaktiverer giften slik at den ikke virker lenger.

GIFTIGE PIGGER: Fjesingen har giftige pigger på ryggen. Varmt vann hjelper for barn som stikker seg. Foto: Hans Hillewaert (CC-BY-SA via Wikimedia Commons)GIFTIGE PIGGER: Fjesingen har giftige pigger på ryggen. Varmt vann hjelper for barn som stikker seg. Foto: Hans Hillewaert (CC-BY-SA via Wikimedia Commons)

– Bruk så varmt vann som barnet tåler, inntil 45 grader. Når det gjelder fjesing, bør man prøve å holde kroppsdelen i vannet en stund. Det virker i de fleste tilfellene. Hvis barnet ikke får denne behandlingen, så kan smertene sitte i over et døgn. Og fjesing gjør ordentlig vondt, sier seniorrådgiver Lise Ringstad ved Giftinformasjonen.

Som oftest virker fjesinggiften rent lokalt, ved at den gir disse smertene. Men noen ganger kan giften også gi reaksjoner ellers i kroppen, som kvalme, hodepine og frysninger.

Fjesing er den mest beryktede av fiskene med giftige pigger. Den lever langs norskekysten nord til Trondheimsfjorden. Men vi har også andre giftige fisker, som uer og pigghå. De gir de samme plagene, og blir barnet stukket av disse, bør du behandle på samme måte.

Symptomer på fjesingstikk:

 • Intens smerte i stikksåret og enkelte ganger til hevelser og rødhet rundt stikkstedet.
 • Barnet kan også føle seg uvel, få kvalme, hodepine og frysninger.

Førstehjelp:

 • Senk så raskt som mulig den stukne kroppsdelen ned i varmt vann (40-45 grader). Kjenn etter selv, for å unngå at barnet skålder seg.
 • Fortsett behandlingen til smerten gir seg.
 • Varmebehandlingen lindrer smertene raskt. Etter 30-45 minutter har smertene og de lokale hevelsene gitt seg.
 • Fjern eventuelle piggrester, og rens såret.

Uten behandling med varmt vann kan smertene vare lenge, opptil 1 døgn. Den lokale hevelsen kan også utvikle seg og vare i flere dager.

Kontakt lege dersom:

 • Smertene varer ved til tross for behandlingen.
 • Barnet får redusert allmenntilstand.
 • Det utvikler seg en infeksjon i stikksåret.

Kilde: Giftinfo.no

Se opp for brennmaneter

Brennmanet: Pøs på med saltvann hvis barnet brenner seg. Men ikke gni!

Den hører med til sommerens forfriskende bad. Men lumske brennmanettråder er blant de barndomsminnene vi helst vil glemme. Heldigvis er løsningen ganske nær når barnet kommer hylende opp fra vannkanten med rødflammet lår etter å ha svømt på en sinna manet. Lei småtassen ned igjen til vannet, og pøs på med masse saltvann. Men ikke gni.

BRENNMANET: Et møte med denne karen kan svi skikkelig. Pøs på med saltvann for å skylle vekk trådene og lindre svien. Foto: IstockphotoBRENNMANET: Et møte med denne karen kan svi skikkelig. Pøs på med saltvann for å skylle vekk trådene og lindre svien. Foto: Istockphoto

– Saltvann er så lett tilgjengelig. Man skal bruke det, og ikke ferskvann som tvert imot kan frigi mer gift. Det er viktig at man ikke gnir. Det kan ødelegge mer av cellene i brennmanettrådene og dermed frigi mer gift. Det er greit å unngå det, sier Lise Ringstad, i Giftinformasjonen.

Stort sett er det selve brennstedet som blir påvirket når barnet brennes av norske brennmaneter. Men en sjelden gang kan man får andre reaksjoner som kvalme og allergiske reaksjoner. Blir barnet brent over større deler av kroppen kan det få andre reaksjoner. I så fall bør du kontakte lege for å få råd.

Den sviende, kløende følelsen av å ha blitt brent på brennmaneter kan være plagsom i varme sommerkvelder. Smertene lindres hvis du holder den brente kroppsdelen i varmt vann, så varmt som barnet tåler, i 20 minutter, kort tid etter møtet med maneten. Det kan også hjelpe å smøre på smertelindrende salver, men pass godt på at alle tråder er fjernet før du smører noe på.

Det finnes en rekke kjerringråd mot brennmanetsvie. Ifølge Norsk helseinformatikk virker mange av disse mot sin hensikt. De gjør svien verre ved å spre giften. Glem derfor gamle råd du har hørt om eddik, talkum, yoghurt og lignende.

Det er lurt å sjekke vannet for brennmaneter før du sender ungene uti. Vær oppmerksom på at det kan være mange løse, usynlige brennmanettråder der det har vært mange maneter. Det flyter ofte tråder i vannet etter en storm. Vær også obs på brennmaneter som ligger på stranden. Det er ikke godt for en liten tass å sette seg på trådene.

Symptomer på manetforbrenninger i Norge:

 • Umiddelbar brennende smerte.
 • Kløe
 • Hudirritasjon
 • Røde, hovne striper som kan utvikle seg til blærer og sår.
 • Sjeldne symptomer er kvalme, muskelsmerter, tungpustethet, og allergiske reaksjoner.

Førstehjelp:

 • Skyll med rikelig mengder saltvann.
 • Fjern eventuelle gjenværende brenntråder, uten å gni eller skrubbe.
 • Kontakt lege hvis et lite barn er brent over store deler av kroppen, huden er svært rød og smertefull eller ved allergiske reaksjoner.
 • Hvis barnet brenner seg på øyet: Skyll med lunkent rennende vann i myk stråle i 20 min, og kontakt lege.

Slik lindrer du smertene:

 • Senk så raskt som mulig den brente kroppsdelen ned i varmt vann (40-45 C). For å unngå at barnet skålder seg, bør du sjekke temperaturen med en frisk kroppsdel først. Fortsett behandlingen i inntil 20 minutter, til smerten gir seg.
 • Forsøk smertelindrende salver, men slike bør ikke brukes på store hudområder.
 • Hvis smertene ikke går over, kan kortisonkrem eller antihistamintabletter hjelpe. Lege eller apotek kan gi deg råd.

Forebygging:

Det finnes solkremer som kan beskytte mot brennmanet. Ellers bør du sjekke vannet før barna plasker uti.

Brennmaneter i andre farvann

På ferie i andre land kan dere treffe på arter brennmaneter som er langt giftigere enn de vi har i Norge. Det kan være alvorlig, og i verste fall livsfarlig, å brenne seg på disse. Derfor er det viktig å følge råd fra lokale myndigheter når du tar barna med på ferie i andre farvann.

Kilde: Giftinfo.no


Les også:

Barn og forgiftning - hvor mange Paracet tåler barn?

Disse plantene er giftige

Dette gjør du om barnet får i seg gift

Dette gjør du når barnet setter noe fast i halsen

Håndveska di kan være giftig

Alle foreldres skrekk

EM-drakter kan være giftige

Varlser hoggorm-sommer

Les flere saker fra samme kategori


Les flere nyheter

Saken er opprinnelig skrevet for Foreldre & Barn og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:56 Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44 Stemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38 Tidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13 Kjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43 Thiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42 Tre nye virusdødsfall i Iran09:31 Jahn Teigen er død09:30 Nordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18 Fra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17 Oslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17 18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36 Listhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28 Verdens eldste mann (112) er død i Japan08:15 Kvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47 790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09 Ny norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08 Klimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05 Ni av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00 Rapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59 VM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00 Keeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00 Høyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59 Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52 Dette skjer i dag05:45 Rapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30 Dette skjedde i natt05:30 Oslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29 Skipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18 Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00 Ny bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39 Norsk sæd smører forholdet til Kina04:32 Amerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18 Fallet fortsetter på børsene i Asia03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Tusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn
Siste nytt
19:56PolitikkSolberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44VerdenStemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38NorgeTidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13KulturKjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43SportThiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42Helse og livsstilTre nye virusdødsfall i Iran09:31KulturJahn Teigen er død09:30PengerNordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18PengerFra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17PengerOslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17Verden18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36PolitikkListhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28Helse og livsstilVerdens eldste mann (112) er død i Japan08:15NorgeKvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47Reise790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09NorgeNy norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08PolitikkKlimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05NorgeNi av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00KulturRapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59SportVM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00SportKeeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00PolitikkHøyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59KulturSvensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52NorgeDette skjer i dag05:45VerdenRapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerOslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29NorgeSkipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18VerdenFjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00PolitikkNy bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39PengerNorsk sæd smører forholdet til Kina04:32VerdenAmerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18PengerFallet fortsetter på børsene i Asia03:03Penger40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39PengerSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50ReiseTusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19PengerEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43KulturWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15VerdenNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56KulturHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn