Rekordmange oppsøker krisesenterne

De fleste som oppsøker et krisesenter har blitt utsatt for vold.
De fleste som oppsøker et krisesenter har blitt utsatt for vold. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 var det rekordmange som oppsøkte krisesentere for å få rådgivning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 var det flere som oppsøkte krisesenterens dagtilbud for å ha noen å snakke med og for å få rådgivning. 91 prosent av dem var utsatt for en mannlig voldsutøver.

Det skriver Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) i en pressemelding.

– Økningen i bruk av dagtilbudet er veldig positivt, og viser at kompetansen ved krisesentrene verdsettes. Det er også interessant at det har vært en særlig økning i antall dagbrukere som ikke har vært i kontakt krisesenter tidligere, og at mange oppgir tidligere ektefelle eller samboer som voldsutøver. Det viser at mange har behov for krisesentrenes samtaletilbud etter et brudd med partner, sier direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Mari Trommald.

Det ble registrert i underkant av 11.000 besøkende som benyttet seg av dagtilbudet på krisesenterne. Dagtilbudet gir støtte til personer som trenger det i en reetableringsfase, eller andre som oppsøker senteret for samtale og rådgivning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

1844 voksne bodde på et krisesenter i fjor, og det samme gjorde 1490 barn.

– Det er bekymringsfullt at nesten halvparten av barna på krisesenter opplever helt eller delvis brudd i barnehage eller skole, noe som oftest skyldes hensyn til barnets sikkerhet, men også lang reisevei og manglende transportmuligheter, sier Trommald.