Studie: – Homofile menn er bedre foreldre

Homofile foreldre mer bevisste i barneoppdragelsen, fastslår ny studie. Foto: Colourbox.com
Homofile foreldre mer bevisste i barneoppdragelsen, fastslår ny studie. Foto: Colourbox.com

En ny undersøkelse fastslår at homofile fedre er mer bevisste og mer involvert i barnas oppdragelse og skolegang enn heterofile foreldre.

Det er doktorgradstudent ved Rutgers University i New Jersey, Andrew Leland, som står bak den pågående undersøkelsen der homofile fedre kommer ut som foreldre i toppklasse. Studien føyer seg pent inn i rekken av andre rapporter som fastslår at homofile foreldre oftere involverer seg i barnas skolegang.

– Bortsett fra det enkle faktum at de elsker sine barn, akkurat som alle foreldre, forklares homofile fedres økte nærvær og initiativ med deres ønske om å forsterke likekjønnet synlighet og inkludering i skolene. Min nåværende studie indikerer det samme, skriver Leland i et innlegg i Daily Mail.

Les også: – Jeg er den samme pappaen, sønnen og broren

Foreløpig har Leland snakket med og tilbrakt tid sammen med et tyvetalls foreldrepar bestående av to menn. Flere av de homofile foreldreparene er ekstra involvert ved barnas skole.

– Mange av mennene har fortalt meg at det å være aktivt involvert, hjelper dem med å forebygge potensielt negative møteforhold med skolepersonell og andre familier, forteller Leland.

(Saken fortsetter under)

Studien bekrefter tidligere rapporter, blant annet en ni år gammel undersøkelse fra Gay Lesbian Straight Education Network som fastslo at homofile foreldre oftere involverer seg i barnas skolegang. Foto: Colourbox.com
Studien bekrefter tidligere rapporter, blant annet en ni år gammel undersøkelse fra Gay Lesbian Straight Education Network som fastslo at homofile foreldre oftere involverer seg i barnas skolegang. Foto: Colourbox.com

Samtidig virker foreldrenes motivasjon til å få egne barn å spille en essensiell rolle:

Mens 50 prosent av de heterofile foreldrene oppgir at det å få barn ikke var planlagt, er situasjonen en ganske annen hos homofile menn. Dette gjør ifølge Leland at motivasjonen for å få barn og ta bevisste valg i barneoppdragelsen er større.

Leland ser også på likekjønnede foreldres roller overfor barna. I motsetning til hos mange heterofile foreldre, er det den enkelte foreldres styrker som bestemmer hvem som gjør hva.

– Husholdninger med to fedre som arbeider på heltid, stoler på barnehage, barnevakt, husassistenter og nærstående slektninger for støtte. Noen av disse mennene tar selv ansvar på grunnlag av ferdigheter og styrker fremfor hvem som passer til den sosialt og kulturelt utformede formen av å være mer «moderlig» eller «faderlig», skriver Leland.

Les også:

Studie: Homofile foreldre har like sunne barn som heterofile foreldre

– Bare det å ha sagt det til én person, bidrar til å halvere angsten og frykten

– Biseksuelle, homofile og lesbiske er mer utsatt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden