Solveig ble mamma til tvillinger. Men bare den ene fikk leve

– Vi har fått kjenne på kontrastene ved å skulle sørge over barnet vi mistet, men samtidig glede oss over barnet vi fikk beholde, forteller Solveig Huset Nereng. FOTO: Hanne-Kjersti Skjevelnes Iversen/ Klikk
– Vi har fått kjenne på kontrastene ved å skulle sørge over barnet vi mistet, men samtidig glede oss over barnet vi fikk beholde, forteller Solveig Huset Nereng. FOTO: Hanne-Kjersti Skjevelnes Iversen/ Klikk

Sorgen og gleden eksisterte ved siden av hverandre da den ene tvillingen døde.

Allerede da strekene på graviditetstesten lyser mot Solveig Huset Nereng (31) fra Skreia på Østre Toten, forteller morsinstinktet at hun bærer på tvillinger. Hun og mannen Pål Andre Nereng (34) er lykkelige over at de på ny skal få oppleve å bli foreldre, og sønnen Emil Leander (5) bli storebror.

I uke seks bestiller de privat ultralyd, og overraskelsen er stor da legen forteller at her finnes det bare én fostersekk.

Solveig klarer ikke å slå seg til ro med dette, og ber om å få komme til tidlig ultralydundersøkelse ved sykehuset.

Den sterke magefølelsen hun har hatt, viser seg å være rett – etter mye leting finner jordmoren to små bankende hjerter.

De første ukene går raskt, og Solveig nyter graviditeten. Men i uke 11 begynner hun å blø. Først små mengder tidlig på morgenen, så mer og mer utover kvelden. Hun kjenner på en sterk angst over at noe er galt med tvillingene, og ringer sykehuset. Det viser seg at det er godt med liv i magen, men at blødningene kan være tegn på en truende abort. En rekke prøver blir tatt. Etter noen uker kommer svaret om at hun har en infeksjon i kroppen, men at den med rett behandling ikke vil ha noen betydning for de små i magen.

Konstant redd

Blødningene gir seg ikke, og fortsetter helt til uke 23. Solveig kjenner konstant på en redsel og usikkerhet. Gang på gang må hun mase for å få lov til å komme til kontroll på sykehuset. Hun føler seg maktesløs da hun blir møtt med ordene «Du kan ikke komme hit til kontroll annenhver dag. Det er uansett ikke noe vi får gjort».

Spesielt bekymret er hun for den lille gutten i magen. Hun har fått vite på hvilken side i magen gutten ligger på. Mens jenta helt fra starten har vært en liten turner der inne, gir tvillingbroren sjelden fra seg spark og viser få tegn til å trives.

Fulle av forventning drar Solveig og Pål Andre til rutinekontroll i uke 31. For første gang på lenge kjenner Solveig på en helt egen ro. Hun er ikke lei seg, bekymret eller trist slik hun har vært så ofte før i løpet av svangerskapet.

På keiserlig vis

Hun gleder seg til denne ultralyden. Den lille gutten, som ligger på høyre siden i magen hennes, har nemlig nå vist at han både kan sparke og hikke. Rett som det er holder han litt av et show for mammaen og tvillingsøsteren sin.

Hun legger seg rolig ned på benken, og stemningen i rommet er god. Gutten er unormalt aktiv, og det blir vanskelig å få tatt de nødvendige målene. De fortsetter med den lille jenta, som viser seg å ha en perfekt størrelse for svangerskapsuken. Så er det på nytt lillebror sin tur.

Med ett blir det stor aktivitet i rommet; gutten er så altfor liten, og blodgjennomstrømningen til navlesnoren svært dårlig.

Lungemodningssprøyte blir satt i all hast og ambulanse rekvirert. Med sirener og blålys befinner de seg etter en halvtime på Lillehammer sykehus.

Med få minutters mellomrom kommer tvillingene til verden på keiserlig vis. De er små, men perfekte og fantastisk nydelige.

Solveig og Pål Andre gir dem navnene William og Linneah.

De første tegnene

Begge trenger pustehjelp i starten. Linneah, som er den sterkeste, blir lagt i åpen kuvøse. William er svakere, og blir lagt i lukket kuvøse. Legene forteller at barna er friske, og at de nå bare skal vokse, bli sterkere og etter hvert lære seg å spise.

Etter et par dager kalles foreldrene inn til et møte med barnelege og sykepleier på nyfødtintensivavdelingen. Solveig er nervøs, men forsøker å slappe av. Med rolig stemme forteller legen at alt så langt ser fint ut, men at William enda ikke har urinert eller hatt avføring. Trolig er det bare snakk om et tidsspørsmål, men legen legger likevel ikke skjul på at de neste 48 timene vil være avgjørende for hva som vil skje videre.

– Både leger og sykepleiere var fantastiske og viste stor medmenneskelighet i møte med både oss og storebror. Dette er mennesker med hjertet på rett plass, sier Solveig takknemlig.

Livet snus på hodet

To dager senere, en sen novembernatt, blir William plutselig alvorlig syk. Kuvøsen med den lille gutten blir i all hast fraktet med ambulansehelikopter til Rikshospitalet.

Pappa følger med, mens Solveig blir værende igjen for å ta seg av Linneah. På dette tidspunktet mistenkes det at William har fått blodforgiftning, og legene forsikrer henne om at de vil ta kontakt så snart de får overblikk over situasjonen.

Samme kveld kommer telefonen. Det er den behandlende barnelege ved Rikshospitalet som ringer. Om de ønsker at William skal døpes, må det skje nå med det samme. Den lille gutten er så svak og dårlig, og vil ikke overleve natten, tror han.

For Solveig stopper verden opp. Likevel må hun tenke klart.

– Å si ja til å døpe William ville bety at vi der og da ga opp alt håp. Vi bestemte oss derfor for å si nei, sier hun stille.

Linneah får møte tvillingbror William for første gang. Kontakten mellom dem var påtagelig. FOTO: Privat
Linneah får møte tvillingbror William for første gang. Kontakten mellom dem var påtagelig. FOTO: Privat

Vakker som en engel

Nå haster det med å komme til Rikshospitalet og William. Det skal vise seg å bli vanskelig. Ingen taxisjåfører vil ta på seg oppdraget med å kjøre Solveig, som er nyoperert, den lange veien fra Lillehammer til Oslo.

Etter en time i telefonen møter hun omsider på det hun omtaler som en reddende engel fra Gjøvik taxiselskap. Han sier ja til å frakte Solveig og hennes mor trygt frem.

Før de setter seg i bilen, tar hun et kjærlig farvel med Linneah. Stryker henne varsomt over ansiktet, og med hviskende stemme lover hun å komme tilbake så snart det lar seg gjøre.

Vel fremme hos William tar Solveig plass ved siden av kuvøsen. Så syk, men likevel vakker som en engel, tenker hun. Natten er lang, og det føles som om timene snegler seg av gårde.

Finnes det håp?

Utrolig nok begynner verdiene til William å stige, og han blir bedre. Fra å være livstruende lavt, går blodtrykket over til å bli normalt. I sitt stille sinn tenker Solveig at legene kanskje tar feil. Kan hende det finnes håp likevel?

I dagene som følger pendler Solveig og Pål Andre mellom hjemmet deres, sykehuset på Lillehammer og Rikshospitalet.

De vil så gjerne være hos begge tvillingene. Bestemor bor på pasienthotellet, slik at William aldri skal være alene.

Hjemme er storebror som også trenger mammaen og pappaen sin i denne vanskelige tiden. Linneah har det godt, og slipper snart både pustehjelp og varmemadrass. Hun legger godt på seg, og det tar ikke lang tid før vekten bikker to kilo. Også William blir stadig bedre, men komplikasjonene som følger er mange; både nyresvikt, leversvikt, blødninger og væskeansamlinger er noe den lille kroppen må tåle.

Næringen han får, klarer han ikke å fordøye, og urinproduksjonen er nesten ikke eksisterende.

På lånt tid

Som søsteren veier han to kilo. Halvparten av vekten er væske. Dette gjør kroppen hoven, og utseendet forandrer seg fra dag til dag.

Da William er 15 dager, får Solveig holde gutten sin for aller første gang. Det føles fantastisk. Kjærlig holder hun ham tett inntil seg. Nyter varmen og duften fra den lille kroppen. Vet at hun trolig har ham på lånt tid.

Enn så brutalt det må høres ut, så bestemmer Solveig og Pål Andre seg tidlig for at de må være sterke og ta det som måtte komme. Skru av sine egne følelser og gi av seg selv.

– Ikke minst måtte vi ta hensyn til storebror midt oppi alt dette. Vise interesse for hans hverdag i barnehagen, smøre matpakker og alle andre dagligdagse ting som man normalt kanskje ikke tenker så mye over.

Williams valg

Fire uker gammel får Linneah endelig komme hjem. Sammen med mamma, pappa og storebror besøker hun tvillingbroren på sykehuset. Båndet mellom dem er så tydelig; i det William får en pinne med sukkervann i munnen, begynner Linneah også å smatte. Dette gjentar seg flere ganger. Når William gjesper, gjør Linneah det samme.

På kvelden blir William svært dårlig og legges i respirator. Han sliter fryktelig med pusten. All væsken i kroppen gjør at lungene ikke lenger klarer belastningen. I samtale med legene får de beskjed om at de må tenke på fremtiden. Skal behandlingen fortsette, eller bør den lille gutten få slippe?

Alternativene er få; på den ene siden døden. På den andre siden et multifunksjonshemmet barn, mest sannsynlig uten hjernefunksjon, og et liv som ikke ville vært verdig hverken i barndom eller voksen alder.

– Hvem ønsker vel å avslutte behandlingen av sitt eget barn, og hvordan tenke rasjonelt i en slik situasjon, sier Solveig ettertenksomt.

Dagen etter ringer barnelegen og forteller at William selv har tatt valget for dem.

Han kommer ikke til å overleve, og det mest humane vil være å avslutte behandlingen. En desemberdag, med familien rundt seg, får han sitt navn i dåp. Trygt i mammas armer kobles respiratoren fra. Kun smertestillende intravenøst blir gitt for at den lille kroppen ikke skal kjenne smerte.

Solveig kysser ham kjærlig på kinnet, stryker ham varsomt over hodet og forteller hvor høyt hun elsker ham.

Snart banker Williams hjerte for aller siste gang. Han dør i mammas armer, med pappa ved sin side. I det han sovner inn blir Linneah urolig. Nok en gang kommer det sterke tvillingbåndet til syne.

Å leve med sorgen

William levde i 35 dager – dager fylt med bekymringer, spørsmål, redsel og tårer. Aldri hadde legene ved Rikshospitalet sett en så syk baby. Obduksjonen skulle vise at han ble født uten ledere til nyrer og lever, og helt uten galleblære.

Et syndrom som tidligere ikke har vært registrert.

– Kanskje ble han sendt til oss for å sette ting i perspektiv. For å vise at livet kan være så brutalt til tider, men at vi likevel må se fremover og aldri miste håpet.

Sorgprosessen har gått i bølgedaler. Det har vært tider hvor Solveig knapt har orket å stå opp av sengen. Hvor kroppen fysisk har strittet imot med leddsmerter, eksem, hårtap og hodepine. Hvor tanken på å skulle møte venner har vært helt uutholdelig. Så har det kommet dager hvor alt med ett føles lettere.

– Vi har fått kjenne på kontrastene ved å skulle sørge over barnet vi mistet, men samtidig glede oss over barnet vi fikk beholde. Vi vil alltid ha et barn for lite. For utenforstående har det vært vanskelig å forstå denne sorgen.

Solveig er opptatt av å være til stede i øyeblikket. Hun kjenner på en enorm takknemlighet over å få være mamma til Linneah og Emil Leander.

Til tross for alt de har opplevd, føler de seg trygge i foreldrerollen.

– Ofte tar jeg meg i å betrakte Linneah og tenke på hvordan William ville ha sett ut om han fikk leve. Når jeg ser livsgleden og det smittende smilet hennes, er jeg helt sikker på at hun smiler for dem begge to.

--

Denne artikkelen er først publisert hos klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg ba kollegene skjerpe seg21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Dale demper troen på elfly i Norge20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 – Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!
Siste nytt
22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg ba kollegene skjerpe seg21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeDale demper troen på elfly i Norge20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50Politikk– Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!