Kvinne (64) fikk tvillinger

Diskusjonen rundt eldre mødre blusser opp igjen etter at en 64-åring i Spania har født tvillinger. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Diskusjonen rundt eldre mødre blusser opp igjen etter at en 64-åring i Spania har født tvillinger. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 64 år gammel kvinne i Spania satte tirsdag to velskapte barn til verden.

Barna ble forløst ved keisersnitt og er ifølge sykehuset Recoletas sunne og friske, til tross for at moren deres er godt voksen.

Tvillingene, en gutt og en jente, veide henholdsvis 2,4 og 2,2 kilo.

Moren deres fikk sitt første barn da hun var 58 år, men datteren har siden 2014 vært tatt hånd om av lokale myndigheter fordi moren ikke tok forsvarlig vare på henne eller sendte henne på skolen.

Den spanske kvinnen ble deretter gravid igjen, ved hjelp av prøverørsbehandling i USA.

Les også: Fire ganger så mange kvinner over 50 år som føder i Norge

Sykehuset bekrefter at de er i dialog med sosialtjenesten om kvinnens evne til å ta vare på de nyfødte babyene.

Temaet eldre mødre er omdiskutert i Spania, der kvinner over 50 år frarådes å benytte prøverørsmetoder, men det er ikke forbudt. I fjor poserte den 62 år gamle legen Lina Alvarez med sitt tredje barn i armene og oppfordret modne kvinner til å gjøre det samme som henne. Hun er blitt et ikon for noen, men også kraftig kritisert. Kritikere henviser til Carmen Bousada som fikk tvillinger i en alder av 67 år og døde av kreft under tre år etterpå.

Les også: – Eldre fødende mer utsatt for hjerneslag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden