Meny

Nektet søsknene adgang til egen begravelse

En svært uvanlig egenskrevet nekrolog vekker oppmerksomhet. Foto: Trierische Volksfreund/ NTB scanpix
Tyske Hubert Martini skrev sin egen gripende nekrolog. Mest oppmerksomhet vakte det at 64-åringen forbød sine fem søsken å stille i begravelsen.

I dag begraves Hubert Martini som ble 64 år. Ateisten har etter sin død vakt stor oppmerksomhet i Tyskland og internasjonalt.

Ikke bare fordi han gikk til det uvanlige skritt å skrive sin egen nekrolog i lokalavisa, men fordi han i den også nekter sine fem søsken å delta i begravelsen. Han oppgir ingen direkte årsak til dette.

I den gripende selverklæringen skriver han at livet har vært godt, selv om han har hatt flere sykdomsperioder. Han takker også sin «wunderbare Frau», deres sønn og barnebarna.

Han skriver at han gjerne skulle hatt lengre tid sammen med sin Hiltrud og deres venner. Over de selvskrevne minneordene er det ingen symboler, men derimot en tittel: «Veien var målet».

Les også: Oslo vil frata kirken ansvaret for begravelser

En tyrkisk venn - Mustafa - takker han også for innsyn i hans familiekultur.

64-åringen skriver også at hans egen ærlighet nok har smertet andre, men at det har vært nødvendig.

For de som ønsker å møte opp for å hilse ham farvel, gir han også føringer: Ingen sørgeklær og heller ingen kors eller åpenbare religiøse symboler. Hvis noen vil ha med blomster så ber han om at det i så fall er gule eller oransje liljer.

Hans kone, Hiltrud, har også publisert sine minneord og skriver at han nå har etterlatt sine smerter, angst og kjærlighet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus