Tina (42) gir ikke slipp på babydrømmen

<p>Tina Avantis Johnsen kjemper for å få barn. Som singel er det eneste alternativet å dra til Danmark for å få IVF-behandling. Foto: Privat</p>
Tina Avantis Johnsen kjemper for å få barn. Som singel er det eneste alternativet å dra til Danmark for å få IVF-behandling. Foto: Privat

Selv om hun er tidlig i førtiårene klarer hun ikke å gi opp.

– Jeg føler meg ung, men jeg har jo ikke unge egg. Den store utfordringen for kvinner over 40 ligger i kvaliteten på egne egg, og derfor begynner det virkelig å haste. Kanskje er det allerede for sent, sier Tina Avantis Johnsen (42).

Hun er snart i gang med sin fjerde prøverørsbehandling i Danmark. Som singel har hun nemlig ingen rettigheter til dette i Norge. Her må man være to for å få prøverørsbehandling.

Forsøket på å få barn har vært vanskelig, og selv om det er noen som får barn i førtiårene er det jo ikke så stor sjanse for å lykkes.

Etter mislykkede forsøk eller aborter, slik Tina har vært igjennom, kommer det mange kommentarer fra andre.

– Det jeg synes er mest irriterende er at noen sier at «det er nok en mening med det». De som sier det har alltid barn. Og jeg tenker; en mening med hva? En mening med at dine barn ble født, mens mine døde før fødsel? Hvilken mening skulle det være? Eller «bare du slapper av så går det». Det fungerer ikke sånn. Jeg kan ikke slappe av, jeg må jo skynde meg og fortsette å prøve, sier hun.

Les også: – Bruker opptil en halv million kroner på å bli gravide i utlandet

Angrer på tidspunktet

Tina angrer på at hun ikke begynte med prøverørsbehandling tidligere. Hun er enig med gynekologen som sa til henne at alle fastleger bør måle kvinners antimüllerhormon (AMH) når de er over 34 år. Dette hormonet produseres i eggstokkene og sier hvor mange egg som er igjen her. Da Tinas AMH-nivå ble målt var det svært lavt, og hun fikk beskjed om at hun måtte bli gravid så fort som mulig om det skulle være en sjanse. Helst innen tre måneder.

– Ikke hadde jeg partner og ikke var det tillatt med prøverør i Norge for single. Så da måtte jeg ta en beslutning fort. Jeg har alltid ønsket meg en kjernefamilie, så denne fremgangsmåten var jo ikke akkurat førsteønsket mitt, men jeg bestemte meg for å dra til Danmark. Hadde målingen blitt gjort da jeg var yngre og gitt beskjed om lav eggreserve ville jeg nok begynt prosessen mye tidligere, sier hun.

Les også: Fire ganger så mange kvinner over 50 år som føder i Norge

Kan ikke adoptere

Tina forklarer at de fleste er støttende i prosessen, men at noen reagerer negativt på valget hennes. Da handler det mest om at hun velger prøverør fremfor å adoptere eller bli fostermor. Hun mener at denne typen utsagn i stor grad bunner i mangel på kunnskap.

– Hadde det vært mulig ville adopsjon vært førstevalget mitt. Men reglene er annerledes for single, og det er tilnærmet umulig for single å adoptere. Man kan bli godkjent i Norge, men det er ingen giverland som vil at single skal adoptere sine barn. Det er mange år siden sist single fikk sette seg på de norske adopsjonslistene. Da hjelper det lite at det er tillatt i Norge, sier hun.

I fosterfamilier blir de som er to foreldre prioritert, og Tina har så langt ikke kommet med på PRIDE-kurs, et opplæringskurs for forsterforeldre, til tross for at hun har forsøkt å melde seg på flere ganger.

– For meg er faktisk eneste mulighet å prøve å bli gravid, sier hun.

Etter mange slike tilbakemeldinger skrev Tina en kommentar om situasjonen sin, som kom på nett i Bergens Tidende.

Hun tror mange ikke er klar over at man må til utlandet for å få prøverørsbehandling dersom man er singel, og at single faktisk ikke har reell mulighet for adopsjon.

– Jeg har måttet lære meg utrolig mye på veldig kort tid, og det er mye å sette seg inn i når man ikke har noen å dele det med. Heldigvis har jeg god kontakt med mange kvinner i samme situasjon. Som singel kvinne kan man i alle fall forsøke å få barn. Som singel mann er det enda vanskeligere, sier hun.

Les også: Reproduksjonsturisme er ingen ferietur

Ble gravid på første forsøk

Dagen før 40-årsdagen begynte Tina prosessen med å forsøke å bli gravid. Hun ble gravid på første prøverørsforsøk, og alt så fint ut. Et lite hjerte banket i uke 7, men i uke 10 mistet hun barnet.

– Alt så egentlig veldig bra ut, men det skjedde likevel. Legene gjetter på at det har med genskader på egget på grunn av alder å gjøre. Det er likevel usikkert fordi alt så veldig fint ut. Svaret får vi aldri.

Tina opplevde aborten som sitt livs mest ensomme dag, og har skrevet om dette i bloggen Ønskemamma.

Deretter har hun hatt et nytt forsøk som ble avbrutt, før hun igjen ble gravid og mistet. Nå skal hun snart forsøke igjen.

– Det er en vanskelig prosess å stå i alene, men jeg tviler ikke på at det er vanskelig som par også. Jeg har lært meg mye og satt meg inn i alt fra kosthold til alle små detaljer som kanskje kan gjøre sjansene mine bedre. Det er tidkrevende og en vanskelig tankeprosess med mange etiske dilemmaer.

Tina har valgt å være åpen om kampen for å bli mamma i førtiårene. Hun mener at det har gjort prosessen lettere for henne. Hennes råd til andre som drømmer om barn, er over 35 og fremdeles føler de vil eller bør vente, er å slutte med ventingen og begynne prøvingen.

– Det er mange grunner til å vente, men når tiden har gått kan man ikke spole tilbake. Da er det for sent. Kanskje er det for sent for meg, men med to graviditeter det siste året lever fortsatt en liten spire av håp, sier Tina.

Les også: – Barn av eldre fedre er mer utsatt for psykisk sykdom

Ikke så uvanlig

Helene Libæk er en av mange kvinner som har fått barn i begynnelsen av 40-årene. Den yngste datteren ble født da mamma nærmet seg 39, mens den andre datteren kom da hun var 40.

– Jeg føler ikke at det er så spesielt, mange i min omgangskrets har fått barn etter at de fylte 40. Der jeg bor er det vanlig å bli voksen mor, selv om de fleste kanskje får det tredje eller fjerde barnet i den alderen og ikke det første. Men hadde noen sagt til meg da jeg var yngre at jeg skulle få barn så sent ville jeg ikke trodd det, sier hun.

Gjennomsnittlig alder på førstegangsfødende i Norge fortsetter å øke og var 28.7 år i 2014. Høyeste gjennomsnittsalder på førstegangsfødende finner vi i Oslo med 30.8 år, mens den laveste er i Nord-Trøndelag med 26.3 år.

Helene er overbevist om at skepsisen til mødre som får barn rundt førti ikke ligger hos mødrene selv.

– En tjueåring syns kanskje en førtiåring er gammel. Men det forandrer seg. Når jeg ser tilbake på den personen jeg var da jeg var 20 er jeg veldig glad for at jeg ikke fikk barn da. Eller da jeg var 30. Jeg er glad det ble som det ble, nå når det gikk så fint.

For henne var det viktig å finne den rette mannen. Det gjorde hun, og de giftet seg da Helene var 35.

Les også: Dobbelt så mange mødredødsfall i Norge som registrert

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Helene Libæk har fått barnedrømmen oppfylt, og mener alder kun er et tall med erfaring, og at man ikke er for gammel til å bli mor i 40-årene. Foto: Privat
Helene Libæk har fått barnedrømmen oppfylt, og mener alder kun er et tall med erfaring, og at man ikke er for gammel til å bli mor i 40-årene. Foto: Privat

Byr på utfordringer

– Det å få barn sent byr jo selvsagt på utfordringer. Man får ikke alltid barn som bestilt, og jeg kjente klart at klokka tikka. Vi hadde utfordringer på veien for å bli foreldre, men jeg er veldig glad og takknemlig for at vi i dag har fått to jenter, smiler hun.

For mange år siden besøkte Libæk for moro skyld en synsk dame. Gjennom livet opplevde hun at alt damen hadde sagt skjedde. Men hun hadde også sagt at Helene aldri ville få barn.

– Jeg bestemte meg tidlig for at hun ikke skulle få rett. «Jeg skal bevise det dobbelt opp», tenkte jeg. Det fikk jeg til, og det bekrefter jo at ikke alt er forutbestemt.

En av årsakene til at mange venter med å få barn er at man ønsker å ha alt på plass først. Man skal bygge karriere, realisere seg selv og følge drømmer.

– Men jeg har også sett eksempler på folk som har fått barn for tidlig, ofte med feil partner, og de ønsker at de hadde ventet litt.

Les også: Etter ni prøverørsforsøk kom endelig Noor Elida

Ikke noe problem å holde tritt

Det dårligste argumentet hun hører er at mødre på hennes alder ikke holder tritt med barna sine.

– Tvert imot! Det at jeg er 40 og småbarnsmor gjør at jeg føler meg yngre og får energi fra barna. Dagens førtiåringer lever sunnere, trener og føler seg ikke middelaldrende. Jeg føler meg absolutt ikke som en gammel mor. Jeg kjenner folk som er 44-45 og har blitt mødre for første gang, og det fungerer også kjempefint. Det er klart man har en biologisk klokke, men det betyr ikke at man er for gammel til å være mor, sier hun.

Helene mener at hun har mer kunnskap om livet nå som hun er voksen mor.

– Jeg har to bleiebarn, og det er klart det er en utfordring å skulle være supermamma, men det er en unntakstilstand jeg var helt klar for. Jeg vil det beste for barna mine, og jeg setter stor pris på livserfaringen jeg har og for at jeg har to friske og fine barn.

Les også: Italiensk rett ga lesbisk kvinne rett til adopsjon

Forventningspress

For som mange andre har hun opplevd spørsmål og forventningspress rundt det å få barn.

– Det at det tok tre år fra vi giftet oss til vi fikk barn gjorde at mange spurte mye. Tre år er lenge når man er midt i tredveåra. Og det var også mange som ikke spurte, men du vet likevel at de lurer. Det fører til et ekstra stressmoment.

Å få barn sent skaper utfordringer for kvinner i førtiårene.

– Har man god helse og økonomi er det mulig å få barn langt opp i 40-årene, kanskje opp mot femti år, sier gynekolog Åsle-Marit Ullern, som blant annet jobber for nettsiden overgang.no, som informerer om overgangsalder.

Les også: Foreldre setter friske barn på allergidiett

Gradvis reduksjon

Hun forteller at det i prinsippet kan skje en befruktning helt fram til overgangsalder når egglagrene til en kvinne er nesten helt tomme.

– I realiteten skjer en gradvis reduksjon av ens evne til bli gravid fram til slutten av 30-årene, og deretter går det bratt nedover med fertiliteten. Faktisk er det slik at man regner med at det er vanskelig å bli gravid de siste 10 år før overgangsalder- og det uavhengig av når dette skjer. Det er ikke slik at en regelmessig mens i 40-årene er et bevis på fruktbarhet, slik mange tror.

Og selv om man blir gravid, øker sjansen for spontanabort betraktelig.

– Forekomsten av spontanabort i aldergruppen 40-45 år er rundt 50 prosent, og over 45 år enda mer. Årsaken til så mange spontanaborter, er grunnleggende feil ved fosteret på grunn av foreldete egg, det vil si kromosomfeil, forteller Ullern.

Les også: – At pappa fikk barn samtidig som meg, gjør at han svikter som bestefar

Se på din mors fruktbarhet

Ullern forteller at fordi fruktbarhet går i arv er det lurt å se hvordan ens mor har opplevd svangerskap, fødsler og overgangsalder.

– Hvis din mor fikk barn sent i livet er det stor sjanse for at du har arvet genene og kan gjøre det samme. Men hvis hun gikk inn i overgangsalderen som 43-åring kan du kanskje ikke regne med å bli gravid etter fylte 40. Dette er imidlertid ikke helt sikkert, og det finnes unntak, sier hun.

Assistert befruktning (IVF) kan øke sjansen for å oppnå graviditet. Aldergrensen for dette i Norge er 45 år, og er et tilbud bare innenfor det private helsevesen etter 40 år.

Gynekologen understreker at alder alene ikke er det eneste som har betydning når man ønsker å bli gravid etter 40.

– Er du normalvektig og frisk, vil ikke et svangerskap være belastende for de aller fleste, men er du overvektig og har diabetes, høyt blodtrykk eller andre sykdommer, bør du ikke bli gravid uten samråd med legen din.

Sjansen for svangerskapsdiabetes øker også med økende alder.

– Svangerskapet byr på flere potensielle helsemessige utfordringer. Disse utfordringene kan du tåle dårligere som 40- enn som 20-åring. Faktisk øker nesten alle svangerskaps- og fødselskomplikasjoner med økende alder. Derfor blir gravide som er godt voksne fulgt nøye opp, sier Ullern.

Les også:

– Vi pleier å si at Maria har spanske aner i slekten. Det er jo på en måte sant

– Mange kan nok føle at det perfekte tidspunktet aldri kommer

Hilde slet med sjalusi da søsteren ble gravid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:10 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 – Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47 Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10 Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57 Passasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33 Erna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30 En voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18 Olsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07 Stengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00 Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58 Søreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25 Wilhelm Wilhelmsen er død11:59 Johaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40 Loginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36 Afghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30 Kafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28 Toget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27 Haaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12 Åtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41 Falla hopper av Ski Tour10:38 Regissør Quentin Tarantino har blitt far10:34 Palestiner drept av israelsk soldat10:06 Antall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21 Sør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13 115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38 Iran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28 Politiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09 Kvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50 100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43 Fury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24 Golf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58 Verdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54 SAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00 Dette skjer i dag05:57 Passasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54 Sanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50 Wilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30 Dette skjedde i natt04:48 Ti speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21 Macron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52 Ytterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51 Over 500 virussmittede i Sør-Korea03:32 Fem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18 Mann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30 Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46 Bolighus i Halden totalskadd etter brann00:08 Brann på Gran Canaria23:00 Operatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40 Valget i Nevada er i gang22:24 Kvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53 Store trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24 Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56 Kristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24 Ødegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16 Ikke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart
Siste nytt
00:10NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen00:09NorgeMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43VerdenKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenKaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstil– Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47SportPål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10VerdenPar i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57NorgePassasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33PolitikkErna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30NorgeEn voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18SportOlsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07NorgeStengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00SportMaren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58PolitikkSøreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25PengerWilhelm Wilhelmsen er død11:59SportJohaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40SportLoginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36VerdenAfghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30NorgeKafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28NorgeToget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27SportHaaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12VerdenÅtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41SportFalla hopper av Ski Tour10:38KulturRegissør Quentin Tarantino har blitt far10:34VerdenPalestiner drept av israelsk soldat10:06NorgeAntall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21VerdenSør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13Norge115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38PolitikkIran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28NorgePolitiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09NorgeKvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50Verden100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43SportFury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24SportGolf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58SportVerdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54ReiseSAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgePassasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54PolitikkSanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50SportWilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30NorgeDette skjedde i natt04:48VerdenTi speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21PolitikkMacron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52VerdenYtterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51VerdenOver 500 virussmittede i Sør-Korea03:32NorgeFem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18NorgeMann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30NorgeSandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46NorgeBolighus i Halden totalskadd etter brann00:08VerdenBrann på Gran Canaria23:00NorgeOperatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40VerdenValget i Nevada er i gang22:24NorgeKvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53NorgeStore trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24NorgeDrikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56SportKristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24SportØdegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16NorgeIkke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeNesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus