Vestlendingene er mest begeistret for julen

Det blir neppe like idyllisk på Bryggen i Bergen i år om værvarslet slår til, men det forhindrer ikke vestlendingene fra å være landets mest juleglade folkeslag. Foto: Colourbox.com

Mens de på Vestlandet er i ekstase i adventstiden, er de på Østlandet mindre besatt. I hvert fall om vi skal tro historiens første nasjonale måling av julestemning.

Er det mulig å måle julestemning? Tydeligvis. For på norskjuleindeks.no kan man følge julestemningen i Norge dag for dag.

Les også: Våt og vindfull jul i vente

Ifølge den særegne målingen er det på Vestlandet man finner personene med mest julestemning. Hele 63 prosent har den siste uka vært i julestemning. I Nord-Norge og Sørlandet har 59 prosent julestemning og i Midt-Norge er det 57 prosent. På Østlandet har kun 56 prosent julestemning.

– Vi trodde det var jevnt over bedre julestemning i Nord-Norge enn ellers i landet, basert på de første to ukene av prosjektet, sier administrerende direktør John Lauring Pedersen i Opinion Analyse.

Les også: – Julen kan være ekstra smertefull fordi det er så lett å se hva man mangler

Hvorfor vestlendingene er så mye mer begeistret for julen enn andre landsdeler gir ikke målingen svar på.

Les også:

Slik lager du pinnekjøtt til jul

Slik lager du nøttestek til jul

Slik lager du surkål og rødkål til jul

Lurer du på hva du skal kjøpe til tenåringen til jul?

Flere gode øl til julefeiringen

Snaps, akevitt og Cognac til jul

Lag din egen blomsterdekorasjon til jul

Dette MÅ du vaske til jul

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus