Slovenia avskaffer homo-ekteskap

Slovenia avholdt søndag folkeavstemning om ekteskap mellom personer av samme kjønn. Det var tidligere lov, men ble avvist i avstemningen.
Slovenia avholdt søndag folkeavstemning om ekteskap mellom personer av samme kjønn. Det var tidligere lov, men ble avvist i avstemningen. Foto: Darko Bandic / Ap

Mer enn 60 prosent har i en folkeavstemning avvist Slovenias eksisterende ekteskapslov som har tillatt homofile å gifte seg.

Avstemmingen søndag tolkes som en seier for de konservative og den katolske kirken i EU-landet Slovenia.

Her har man i ni måneder hatt en ekteskapslov som beskrev dette som en avtale mellom to voksne mennesker, og som tillot personer av samme kjønn å adoptere barn.

Dette har provosert landets konservative som samlet inn det nødvendige antallet underskrifter for en folkeavstemning i landet med 2 millioner innbyggere.

Les også: Slovenia ute av stand til å håndtere flere flyktninger

Motstanderne av loven har argumentert for at bare ekteskap mellom mann og kone kan sikre barn en lykkelig oppvekst, skriver tidsskriftet Der Spiegel.

– Dette resultatet representerer en seier for våre barn, sier Ales Primc i en av gruppen som har motsatt seg det liberale lovverket, skriver den britiske avisen The Guardian.

Les også: Homo-blemme for Google

– Dette er ikke over, før eller senere vil loven bli akseptert, sier derimot Violeta Tomic i Det forente venstrepartiet som har arbeidet for å beholde loven, til samme avis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus