Sosiale medier kan få 16-års aldersgrense

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Dado Ruvic / Reuters

Bruk av Facebook, Instagram og Snapchat kan i fremtiden måtte godkjennes av foreldre. Mange unge kan bli utestengt fra sosiale medier, ifølge en ny EU-lov.

Reglene ble bestemt av EU-departementet tirsdag, skriver Aftenposten. Reglene skal innebære at selskap trenger foreldrenes godkjennelse til å behandle datainformasjon om personer som er yngre enn 16 år.

Frem til 2006 var aldersgrensen for Facebook 17 år, men siden det har brukere ned til 13 år kunnet opprette kontoer.

– En 15-åring går på videregående skole, de er ganske voksne og bør i stor grad få bestemme over livet sitt, sier Bjør Erik Thon, direktør i Datatilsynet. Han sier videre at han er i tvil om det er praktisk at alle under 15 år må spørre foreldrene sine om å gå inn på et sosialt nettsted og at han i utgangspunktet ikke omfavner forslaget.

Også i utlandet er det stilt spørsmål ved om bestemmelsen burde håndheves. Janice Richardson, rådgiver for FNs organisasjon for informasjon og kommunikasjonsteknologi, er uenig i avgjørelsen.

– Dette vil frata unge mennesker viktige pedagogiske og sosiale muligheter på veldig mange måter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus