Nabokrangel:

Hørt om han som forpestet naboen med lukt fra sin egen kloakktank?

SLU NABO: Det finnes mange måter å plage naboen på. Har du sendt kloakkstank over til naboen er det best å holde seg i skjul. Illustrasjonsfoto: Getty Images
SLU NABO: Det finnes mange måter å plage naboen på. Har du sendt kloakkstank over til naboen er det best å holde seg i skjul. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Bare fantasien setter grenser for nabokrangelen.

Dette krangler vi om:

 • Skog, trær og hekk (høye trær og blader om høsten).
 • Støy (trampoliner, gressklipping og høy musikk).
 • Sjenerende hundehold (luktplager, støy og at unger er redd for hunden som går løs på naboeiendommen).
 • Verbale trusler, beskyldninger og ryktespredning.
 • Fellesrom (snømåking, vedlikehold, parkering og steinkasting på biler fra unger som leker).
 • Bruksrett av areal til utvidelse og oppretting av adkomstvei – og hvem som skal betale.
 • Hærverk.
 • Oppsetting av gjerder (høyde, kostnader og farge).


(Kilde: Gro Jørgensen / Konfliktrådet)

--

Faktorer som bidrar:

 • Det norske lynnet. I motsetning til sydeuropeerne er ikke nordmannen vant til å kommunisere følelsene sine. En god nordmann holder fasaden. Der spanjolen kommuniserer med armbevegelser og himling med øynene, bygger det seg opp et uhåndterbart trykk inne i nordmannen.
 • Norsk smålighet. Den dagen du slutter å hilse på naboen, det er dagen da har du blir en smålig person, mener forfatterne.
 • Nabokrangelgåten. Disse kranglene har en del til felles med «ratt-raseriet». Utløst, ofte av en bagatell, klikker du i trafikken, tuter, viser den andre bilisten fingeren – og kjører avgårde i full fart. Problemet er at du ikke kan rømme fra naboen.
 • Amerikanske tilstander. Advokatbransjen er i voldsom vekst. Én av tre nordmenn har kranglet med naboen, ifølge en undersøkelse fra DNB Eiendom, og på 20 år har antall advokater i Norge fordoblet seg.


(Kilde: «Den jævla naboen» av Ronny Berg og Olav Brekke Mathisen)


--


Nabovettregler:

 • Sett ikke i gang uteprosjekter du ikke får gjennomført.
 • Meld fra om hva du skal gjøre.
 • Vis respekt for nabolagets etablerte normer og uskrevne lover.
 • Vis hensyn til naboene, selv med småting som musikk, plenklipp og kantklipp.
 • Lytt til naboen når det gjelder hekker, busker og trær.
 • Bruk høflighet og vennlighet. Nikk, smil og si hei når dere møtes.
 • Tenk at du ikke er alene. Naboene er et levende fellesskap.
 • Vend i tide, det er ingen skam å snu. En tabbe eller en gryende uoverensstemmelse kan alltid dempes igjen.
 • Spar på kreftene og ikke la deg irritere av småting – toleranse er naboskapets første bud.


(Kilder: Oddvar Skjæveland, faglig leder i Mellomrom arkitekturpsykologi)

Det er vel få ting som er så plagsomt for folk som en ubehagelig nabo. Nabokrangler kan dreie seg om alt fra for høye tujahekker, feil farge på bolig, husbråk og forsøpling.

Gjengangere i nabotvister er uenighet om grenser, høyde på trær og hekker som står i grensen mellom eiendommer, støy, ødelagte solforhold og utsikt.

– Vi ser også at byggesaker ofte er grobunn for alvorlige motsetningsforhold. Dette er gjerne knyttet til at en av naboene ønsker å bygge nytt hus, garasje, påbygg eller lignende, og at en eller flere naboer protesterer mot tiltaket både direkte til naboen og til offentlige myndigheter, sier Bendik Holstad, advokat i dinboligadvokat.no.

Les også: Dette krangler vi om

Kan vare i flere år

Ifølge advokaten kan tvister mellom naboer eller internt i nabolag, dra ut over flere år og omhandle flere forskjellige saker.

– Det er ofte slik at når naboer først krangler om en ting, blir de fort uenige om mye annet også, og da er det nærmest bare fantasien som setter grensene for hva som kan irritere i stor nok grad til at det oppstår konflikter, sier Bendik Holstad.

Tvistesaker om gjerdesetting og felling av trær er blant de vanligste naboklagesakene. Det er vanskeligere å avklare hva du som nabo kan klage på når det kommer til hverdagslige lyder fra for eksempel barn, dyr eller plenklipping og boring på ugunstige tider.

Les også: Med denne kan du lure naboen trill rundt

Forpestet naboen med kloakk

I høst utkom boka «Den jævla naboen», skrevet av Ronny Berg og Olav Brekke Mathisen. Boka tar for seg nabokrangler som fenomen. Du får høre om folk som har sagd naboens uthus i to, om folk som har brukt 500 000 kroner på grantreet sitt og om folk som ved hjelp av et hemmelig røropplegg og en fjernkontroll forpestet naboen med lukt fra sin egen kloakktank.

I boka beskriver forfatterne metoder og strategier nordmenn benytter for å plage naboen. En av dem er stirring. Og de spør seg hva som får folk til å bli så rasende.

Hva får folk til tilsynelatende friske mennesker til å delta på diskusjonsforum der de spør hvordan de kan få et tre til å dø en stille og naturlig død, uten at det peker tilbake på en selv?

Les også: Derfor får naboen oss til å klikke

Har ikke valgt naboen

Oddvar Skjæveland, faglig leder i Mellomrom arkitekturpsykologi, mener at grunnen til at vi blir så sinte på naboen er at naboen er så tett innpå uten at vi egentlig har valgt personen inn i vårt liv. Og så er det ofte litt fysiske situasjoner hvor man blir hindret i en eller annen intensjon, og det ligger veldig nær selve definisjonen på aggresjonsutløsende situasjoner.

– Naboen er der kun i kraft av at boligen er nær din og alle andre egenskaper ved ham er tilfeldige. Da vil det statistisk sett oppstå mismatch. I tillegg gjør situasjonens fysiske natur at konfliktsituasjoner lett blir impulsive og emosjonelle, sier Skjæveland.

Han mener vi nordmenn kanskje ikke er gode til å tåle det impulsive utbrudd. Dessuten er eiendom, grenser og utsikt så veldig viktig for nordmenn.

Les også: Dette kan du klage på hos naboen

Artikkelen fortsetter under bildet

EKSPERTER: Gro Jørgensen, informasjonssjef i Konfliktrådet.Oddvar Skjæveland, faglig leder i Mellomrom arkitekturpsykologi. Foto: Konfliktrådet, Sandanger Advokatfirma og Mellomrom arkitekturpsykologi
EKSPERTER: Gro Jørgensen, informasjonssjef i Konfliktrådet.Oddvar Skjæveland, faglig leder i Mellomrom arkitekturpsykologi. Foto: Konfliktrådet, Sandanger Advokatfirma og Mellomrom arkitekturpsykologi

Reduserer livskvalitet

Slutter du å hilse på naboen, har det sin pris. Fravær av kommunikasjon er et sterkt virkemiddel. Blir forholdet til naboen svært betent, kan det være lett å tro at «gresset grønnere på den andre siden» - og flytte.

– Det er en svært dyr løsning, hele transaksjonen kommer jo på 5 prosent av boligverdi. Det kan bare hjelpe dersom det er en objektivt sett vrang nabo.

Det er ikke uten grunn at boligselger også er pliktig til å opplyse om en vanskelig nabo.

Ved boligsalg er selger, sammen med eiendomsmegler, er du nemlig pliktig om å opplyse om boligens tekniske og juridiske tilstand. Selger har opplysningsplikt - og må være ærlig om alt som kan påvirke salget. Dette illustrerer også at det emosjonelle klima i et nabolag faktisk kan ha betydning for boligverdien.

Les også: – Unødvendig mange trær fjernes

– Ikke kom med anklager

OVER HEKKEN: Høyde på trær og tujahekker er en av de hyppigste årsakene til nabokrangler. Foto: Getty Images
OVER HEKKEN: Høyde på trær og tujahekker er en av de hyppigste årsakene til nabokrangler. Foto: Getty Images

– En god dialog er essensielt. Her er det viktig å si det som det er. Fokuser på hvordan du opplever situasjonen, ikke kom med anklager. Da går naboen lett i forsvar og det kan bli en uggen stemning, fastslår Gro Jørgensen, informasjonssjef i Konfliktrådet.

Siden våren og sommeren i Norge ikke er så lang, og perioden i hagen er ganske kort, er det nærliggende å tro at det er viktig for folk at alt i hagen skal være på stell. Om ungene hopper på trampolinen til langt på kveld og naboens tre skygger for sola, kan det være at det blir ekstra vanskelig å takle siden hagesesongen er såpass kort.

Men også om vinteren oppstår ofte uenighet. Snømåking på veier og gårdsplasser er gjerne årsaken.

– Om vinteren plasseres gjerne campingvogner, campingbiler og båter i hagen etter endt sommersesong. Dette kan fort bety at de plasseres slik at naboen mister utsikt og da kan det lett bli konflikt. Jeg husker en sak der en dame var irritert på sin nabo fordi han ikke hadde snøstopper på taket – og dermed falt snøen ned og ødela prydbuskene.

Les også: Vil ha prisavslag på grunn av naboene

Upartisk megler

Hvis ting har gått for langt, er det en god grunn til å søke bistand om dere ikke kommer noen vei.

– Er dere uenig om ting, kan det være greit å ha med en upartisk megler. Det koster ingenting og det er frivillig å møte i Konfliktrådet. Vi ser at misforståelser blir oppklart og at mange ting løser seg i Konfliktrådet.

Noen ganger kommer det frem at naboen ikke har tid, krefter eller penger til å fikse problemet.

Les også: Åtte skadd i nabokrangel

Det kan også ligge følelsesmessige grunner bak, som at treet betyr så mye fordi det var mormor som plantet det.

I konfliktrådet risikerer en ingenting og man kan avbryte om man ikke kommer noen vei.

– Derfor har man alt å vinne. Siden man kommer frem til felles avtaler, er det ingen som vinner eller taper konflikten, som når en dommer avgjør saken i retten. Dette er et viktig poeng. Det koster penger å gå rettens vei og husk at naboforholdet skal eksistere også etter en eventuell rettsak.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Én ting på dette bildet øker sannsynligheten for et godt bomiljø

Tar naboens hekk mye plass?

Du kan varsle naboen om byggeprosjekter på e-post

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

TRAMPOLINE: Støy fra hopping på trampoline er årsak til mange nabokonflikter. Foto: Getty Images
TRAMPOLINE: Støy fra hopping på trampoline er årsak til mange nabokonflikter. Foto: Getty Images

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:38 Iran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28 Politiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09 Kvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50 Over 70 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes07:43 Fury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24 Golf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58 Verdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54 SAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00 Dette skjer i dag05:57 Passasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54 Sanders vinner nominasjonsvalget i Nevada05:50 Wilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30 Dette skjedde i natt04:48 Ti speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21 Macron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52 Ytterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51 Over 500 virussmittede i Sør-Korea03:32 Fem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18 Mann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30 Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46 Bolighus i Halden totalskadd etter brann00:08 Brann på Gran Canaria23:00 Operatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40 Valget i Nevada er i gang22:24 Kvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53 Store trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24 Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56 Kristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24 Ødegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16 Ikke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35 FN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11 Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55 Klæbo best i prologen på hjemmebane11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Store snømengder stengte Bergensbanen10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02 Helsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43 VM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30 Slik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56 Flere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41 Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11 1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05 Gjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56 Over 750 virussmittede i Japan07:50 Alpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47 Ubebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42 Tomannsbolig brant ned i Florø07:35 Avtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30 75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00 Johaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55 Enebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53 Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51 Bil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45 Mann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17 Leteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15 Nordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10 Dette skjer i dag06:10 Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05 Dette skjedde i natt05:50 Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23 Stoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17 Kolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24 Mann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20 Nye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59 Kvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32 Gjengen i «Friends» samles igjen02:37 Ytterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08 Klimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05 Første covid-19-dødsfall i Italia01:54 Medier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57 Wells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget
Siste nytt
08:38PolitikkIran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28NorgePolitiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09NorgeKvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50VerdenOver 70 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes07:43SportFury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24SportGolf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58SportVerdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54ReiseSAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgePassasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54PolitikkSanders vinner nominasjonsvalget i Nevada05:50SportWilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30NorgeDette skjedde i natt04:48VerdenTi speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:21PolitikkMacron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år03:52VerdenYtterligere 97 døde av coronaviruset i Kina03:51VerdenOver 500 virussmittede i Sør-Korea03:32NorgeFem tenåringer i bilulykke på Hvam03:18NorgeMann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30NorgeSandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene00:46NorgeBolighus i Halden totalskadd etter brann00:08VerdenBrann på Gran Canaria23:00NorgeOperatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40VerdenValget i Nevada er i gang22:24NorgeKvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53NorgeStore trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24NorgeDrikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56SportKristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24SportØdegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16NorgeIkke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeNesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35VerdenFN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11NorgeVinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55PolitikkKlæbo best i prologen på hjemmebane11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeStore snømengder stengte Bergensbanen10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02Helse og livsstilHelsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43SportVM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30MotorSlik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56NorgeFlere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41NorgeÅrsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11Norge1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05SportGjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56VerdenOver 750 virussmittede i Japan07:50SportAlpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47NorgeUbebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42NorgeTomannsbolig brant ned i Florø07:35VerdenAvtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30Norge75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00SportJohaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55NorgeEnebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53VerdenKraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51NorgeBil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45NorgeMann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17NorgeLeteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15NorgeNordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10NorgeDette skjer i dag06:10VerdenBloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05NorgeDette skjedde i natt05:50SportZuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23VerdenStoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17NorgeKolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20VerdenNye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59NorgeKvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32KulturGjengen i «Friends» samles igjen02:37VerdenYtterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08NorgeKlimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05VerdenFørste covid-19-dødsfall i Italia01:54PolitikkMedier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57VerdenWells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus