Meny

Gammeldagse babyråd:

Nei, litt whisky er ikke den beste medisin mot såre

DÅRLIGE RÅD: Stol på magefølelsen og løft opp den gråtende babyen din. Han blir garantert ikke bortskjemt av det. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Disse rådene har gått ut på dato.

Nybakte foreldre får gjerne utallige råd fra både venner, kjente og familie, men det hender nok at de velmenende rådene er gått ut litt på dato.

Særlig de du får servert av babyens besteforeldre og oldeforeldre.

Som regel kommer du aller lengst med å bruke magefølelsen eller å ta en prat med dem på helsestasjonen, men her skal du få litt hjelp på veien.

Disse rådene mener privatpraktiserende helsesøster Tone Aanderaa og Caroline Lorentzen ved Solvehjelp.no du trygt kan kassere som utgått på dato.

Les også: Hud­syk­dom­mene som kan være noe annet

1. Litt whisky hjelper mot såre gommer

Det er nok ikke så mange babyer som får smurt whisky på såre gommer i dag, og det er ifølge helsesøster Tone Aanderaa veldig bra.

– Såre gommer kan ha ulike årsaker, men ofte skyldes det sopp eller trøske i munnen. Når man tidligere har foreslått whisky mot disse plagene, har nok det sammenheng med at ren sprit fjerner bakterier, sier hun.

Likevel er altså ikke dette å anbefale.

Alkoholen i seg selv er svært skadelig for små barn, hvilket er årsaken til at man anbefaler at en ammende mor ikke drikker i alle fall de første seks ukene.

– Babyens lever er umoden og må jobbe hardt for å rense og skille ut alkoholen, og når alkoholden kommer rett inn via spyttet, blir det veldig tøft for leveren selv om det er snakk om små mengder, hun.

Aanderaa anbefaler derfor heller litt farris på gommene eller soppmiddel fra apoteket hvis det er sopp som er årsaken.

– Forsøk også å finne grunnen til at gommene er såre. Skyldes det at barnet suger feil, må man jo heller hjelpe det med å suge riktig, sier hun.

Les også: – Amming redder liv

2. Ikke ta opp babyen når den gråter, da blir den bortskjemt

Som nybakte foreldre kjenner man gjerne at det kribler litt i fingrene etter å plukke opp babyen.

I alle fall helt til en gammel tante eller oldemor kommer og forteller at man skjemmer bort den lille ved å gå og bære på ham eller henne hele tiden.

Dette rådet trenger du ifølge Aanderaa ikke å lytte til.

– Man kan aldri skjemme bort et nyfødt barn. Barnet har ligget ni måneder i en trang mage og trenger mye nærhet den første tiden i en stor og skremmende verden. Hudkontakt er viktig, så det å ta opp et gråtende barn er helt greit, sier hun.

Det er faktisk viktig at barnet får kjenne at det blir hørt, og at det hjelper å si i fra.

– Når det er sagt, er det viktig å være klar over at barn har mange søvnstadier. Ofte vil særlig førstegangsforeldre være litt kjappe med å ta opp et barn som smågråter. Vent til barnet er helt våkent slik at spisesituasjonen blir effektiv og nyttig, sier hun.

Les også: Mammas vonde mistanke stemte

3. Kvitt deg med kjæledyret før babyen kommer. Barn og dyr hører ikke sammen

Hvis du har kjæledyr når du blir gravid, er det ikke umulig at det dukker opp noen skrekkhistorier forkledd som velmente råd.

Historier om katter som legger seg over barnets hode eller hunder som glefser etter små barnehender.

Så du har da ikke tenkt til å beholde Fido eller Gråpus når babyen kommer, har du vel?

– Det stemmer ikke at barn og dyr er en dårlig kombinasjon. De passer tvert imot veldig godt sammen, med mindre barnet er allergisk. Det vet man jo ikke på forhånd, men hvis ingen av foreldrene reagerer på kjæledyret, er det i alle fall mindre sjanse for at barnet gjør det, sier Aanderaa.

Hun ser derfor ingen grunn til å kvitte seg med kjæledyret sitt når man skal ha barn.

– Det finnes utallige nydelige bilder og filmer av dyr og barn som viser hvor fint de kan ha det sammen. Det er likevel viktig å la dyret venne seg til det nye familiemedlemmet og å unngå å la en baby være i et rom sammen en hund eller katt uten oppsyn, sier hun.

Les også: Derfor ler babyer hysterisk av papir

4. Babyen bør holde seg hjemme den første tiden fordi den ikke har fått bygget opp immunforsvar ennå

– Dette er ikke et godt råd. Babyen trenger tvert imot å utsettes for bakterier og virus for å bygge opp et godt immunforsvar. Hvis man skjermer barnet fra omverdenen, vil dette ta lengre tid, sier Aanderaa.

Som nyfødte har vi svært svakt immunforsvar, men barn som ammes bygger særlig de første tolv ukene opp en viss beskyttelse mot sykdommer mor har hatt gjennom livet.

Barn som får morsmelkerstatning må derimot bygge opp immunforsvaret helt selv.

– Da er det ekstra viktig å utsettes for smitte. Det betyr naturligvis ikke at man skal besøke barn med vannkopper og trykke den lille babyen opp i ansiktet til dem som er forkjølet, men det er i alle fall ikke riktig at man må holde barnet inne. Bruk sunn fornuft, sier Aanderaa.

Les også: Jord­bær­mer­ker – hver tiende baby rammes

5. Bit tilbake hvis barnet begynner å bite. Da lærer hun...

– Et barn lærer ikke på denne måten. Dersom barnet biter deg, blir du kanskje litt barnslig og tenker at det skal få smake sin egen medisin, men det beste er å si strengt nei, forklare at man ikke kan gjøre slik og avlede, sier Aanderaa.

Hun forteller at forsterket oppmerksomhet på negativ adferd virker som oppmerksomhet, så det er ingen læring i at du biter tilbake.

– Er det snakk om en liten baby som biter puppen, må man ta brystet fra babyen hver gang dette skjer og vente med å amme igjen. Tar du puppen ut og inn gjentatte ganger, virker dette som en lek for barnet. Husk for øvrig at bitting i puppen skyldes at barnet klør når tennene kommer, så da er det smart å gi barnet en bitering eller smøre på litt kløestillende dentinox fra apoteket, sier hun.

Les også: Er det mulig å velge babyens kjønn?

6. Det er helt greit å ta med barnet i bilen uten bilsete hvis man bare skal en liten tur i butikken

Når barnesetet står i den andre bilen, eller bestemor skal ha med barnebarnet i butikken, kan det kanskje virke som en grei løsning å sette barnet i de vanlige bilselene.

Dette skal imidlertid aldri være et alternativ.

– Det er selvfølgelig ikke greit å la barnet sitte på i bilen uten bilsete. De minste har ikke en gang sterk nok kjernemuskulatur til at de kan sitte oppreist, og selv for større barn kan det ha fatale følger dersom man kræsjer uten god nok støtte til nakke og rundt skuldrene. Mindre barn skal jo også sitte bakovervendt, og det lar seg ikke gjøre uten bilsete. Det at du kun skal en liten tur er altså ingen unnskyldning, sier Aanderaa.

Les også: Forskere mener babyer bør få peanøtter

7. Babyer bør gråte seg i søvn, så lærer de å sove

Skrikekurer har vært brukt lenge, og de fungerer på et vis.

Barnet slutter å gråte etter noen dager, i alle fall i solskinnshistoriene, men det lærer ifølge Caroline Lorentzen ikke at det blir tatt vare på eller at de er trygt å legge seg.

Barnet blir stresset og sovner til slutt av redd og fortvilet av utmattelse.

– Det vil ikke være noe læring eller mening for barnet i å ligge alene å gråte. Det lærer kun at de fortvilte skrikene ikke blir hørt og at det ikke har noen hensikt å gråte mer. Foreldre er fornøyde og barnet stille hele natten, men dette er en lite barnevennlig metode, mener hun.

Lorentzen forteller at det strider mot hennes overbevisning om hvordan man skal behandle et medmenneske.

– Mange spedbarn sovner til brystet eller ved annen stimulering som byssing og bæring. Dette er helt naturlig og ikke galt. Etter en stund bør jo barnet lære å sovne selv, uten hjelp, men da trenger det å ha en voksen som støtter og hjelper det i prosessen, sier hun.

Kanskje vil barnet gråte og klage fordi det må lære noe nytt, men Lorentzen syns likevel ikke det skal føle seg forlatt eller utrygt.

Det er unaturlig for pattedyr å forlate sine små. Vi er pattedyr, og det er risikofylt for spedbarn å være alene. Instinktivt vil vi passe på barna våre, og instinktivt vil barnet føle frykt for å være alene, sier hun.

Les også: Legene trodde ikke sine egne øyne

9. Babyer skal bare ha mat hver tredje time. Ikke mat for ofte, og vekk barnet om natten hvis det ikke våkner av seg selv

Når det gjelder barn, finnes det ingen fasit.

Heller ikke når det gjelder mating.

– Barn er forskjellige. Det er helt vanlig at barnet ønsker å die hver annen time, hele døgnet, i begynnelsen. Andre barn har sjeldnere behov, så det viktigste er å se sitt barn og ikke lage noen faste regler som skal gjelde for alle barn, sier Lorentzen.

Det er godt for barnet å styre hvor ofte det vil ha mat den første tiden, men samtidig er det viktig at brystet ikke blir en erstatning for smokk.

– Barnet må suge, spise og slippe brystet slik at mors bryst ikke blir betent eller får sår. Melkeproduksjonen er for øvrig også avhengig av hyppig amming og nattamming, sier hun.

Av og til har barn økedager, og da er det i alle fall ikke lurt å ha en tretimersregel.

Mor kan da etter hvert få for lite melk, og hvis barnet må jobbe veldig hardt for maten, kan det miste interessen.

– Resultatet kan da bli at ammingen avsluttes før mor egentlig hadde tenkt det på grunn av lite melk. Det å vekke små barn om natten for at de skal spise, er heller ikke nødvendig hvis det ikke er en medisinsk årsak til å gjøre det. Det er svært plagsomt for barnet å bli vekket ofte, og dette kan igjen forstyrre søvnen hos enkelt. Barn under ett år er veldig små, så vi må huske å behandle dem skånsomt, sier hun.

Les også: Knekker koder i baby­hjer­nen

10. Babyen skal sove hele natten fra den er tre måneder hvis ikke er det noe galt

– Det er mange måter å ta selvtilliten fra nybakte foreldre, og en er å komme med en slik påstand. Nesten ingen barn sover hele natten fra de er tre måneder, sier Lorentzen.

Det er derimot normalt å våkne en gang om natten i alle fall til barnet er ett år.

– Faktisk våkner alle mennesker flere ganger hver natt uten å merke det, men når man har lært det, snur man seg bare rundt og sover videre, legger hun til.

Dette øver barn på lenge, og som ettåring får de det som regel til kanskje med unntak av en gang per natt.

Det viktigste er at barnet føler seg trygt når det våkner, for da vil søvnen komme tilbake.

– Stress og frustrasjon fra foreldrenes side er sjelden søvndyssende for barn, sier Lorentzen.

Les også: Så mye koster babyen deg

11. Babyer må ikke få sovne ved puppen, da lærer de aldri å sovne alene

Ifølge Caroline Lorentzen er det helt greit å la barnet sovne ved puppen, spesielt i begynnelsen.

– Det er det mest naturlige av alt, og de deilige og avslappende hormonene som mor får når hun ammer, bør hun dra nytte av så godt hun kan. De kommer av en grunn, sier hun.

Hormonenes oppgave er altså å gi mor hvile.

Kanskje hun også sovner litt, og det trenger hun.

– Hvis barnet ikke slipper brystet, kan det være lurt å lirke det ut, men sitt og nyt avspenningen som kommer innenifra. Hvis mor stresser for å legge barnet ned i egen seng, og barnet i verste fall våkner, forsvinner denne naturlige hjelpen med å slappe av, sier hun.

Barn kan imidlertid også sovne uten pupp.

De fleste barn sovner hvis man bysser eller triller dem i vogn.

– Og det er ingen sak å lærer barnet å sovne selv når tiden er inne for det, sier Lorentzen.

Les også:

– Noen ganger lurer jeg på om nordmenn hater babyer

Babygrøt må ikke nødvendigvis lages av pulver fra butikken

«Hvorfor bruker Harper (4) fortsatt smokk?»

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:17 Brannen på Løvstakken i Bergen er slukket14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen
Siste nytt
14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:17NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er slukket14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus