Ikea kvitter seg med skruer og verktøy

Monteringstiden for en Pax-garderobe fra Ikea gikk fra 1,5 time til 3 minutter med Ikeas nye monteringsteknikk. Foto: Ikea.
Monteringstiden for en Pax-garderobe fra Ikea gikk fra 1,5 time til 3 minutter med Ikeas nye monteringsteknikk. Foto: Ikea.

Møbelgiganten Ikea har utviklet en egen klikketeknikk som skal gjøre montering av møbler betydelig lettere og mindre frustrerende.

Å montere de flatpakkede møblene fra den svenske møbelkjeden kan være utfordrende selv for den mest tålmodige sjel. Både parforhold og tålmodighet kan få en solid skudd for baugen når man sitter på gulvet omgitt av skruer, trekiler og møbelbiter som man ikke får til å stemme overens med bruksanvisningen.

Nå har Ikea lansert en ny monteringsteknikk som på sikt kan gjøre skruer og verktøy avleggs. Nå skal møblene bare kunne klikkes sammen.

Les også: IKEA med milliardgave til sine ansatte

Ifølge møbelgiganten er den nye metoden for å sette sammen møbler den mest revolusjonerende nyheten siden de introduserte flate pakker. Metoden kalles wedge dowel og er basert på prinsippet bak en kileplugg, hvor den ene delen kiles inn i den andre som en plugg - før den låses fast.

Til å begynne med vil bare et fåtall av Ikeas produkter være skrueløse, men teknikken skal gradvis introduseres ut over hele sortimentet, skriver Dagens Industri.

– Tidsbesparelsen vil være radikal. For en normalkunde vil monteringen av en Pax-garderobe forkortes fra 1,5 time til tre minutter, sier Torbjörn Lööf, administrerende direktør i Inter Ikea Group til Dagens Industri.

Les også: IKEA betaler 50 millioner dollar etter kommode-velt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden