Sveriges dyreste leilighet viser ny trend

<p>Denne leiligheten har satt prisrekord i Stockholm med 250 000,- SEK/m2</p>
Denne leiligheten har satt prisrekord i Stockholm med 250 000,- SEK/m2

Stockholmsleiligheter slår prisrekorder med «all-inclusive hjem»

Nylig gikk en ettromsleilighet på 36 kvadratmeter i Stockholm for like under syv millioner svenske kroner. Det gir en sum på 200.000 svenske kroner per kvadratmeter. Da følger ikke bare Stockholms beste utsikt med på kjøpet, med ferdig innredet, oppredd og med 24/7 room service i et bygg som kaller seg «Continental Apartments». Alle leilighetene i bygget er tilknyttet en hotellresepsjon.

Det er sjelden vi ligger etter svenskene i løypa, men hva angår livsstil så kan vi nå skjene til våre kjære naboer. Der har de kastet seg på en luksuriøs botrend som tar det beste fra hotelltilværelsen inn i det vi kaller våre hjem.

Eiendomsmegler og partner i Nordvik & partners Anne Gerlyng Smith, mener vår mobile og busy livsstil preger botrender.
Eiendomsmegler og partner i Nordvik & partners Anne Gerlyng Smith, mener vår mobile og busy livsstil preger botrender.

– Vi får stadig bedre råd, og det gjør at vi har helt andre preferanser for hvordan vi vil bo i fremtiden. I tillegg har vi mer uforutsigbart livsløp enn tidligere generasjoner. Nå er vi mer mobile og busy enn noen gang, hvilket gjør at vi ønsker å kjøpe stadig flere tjenester, sier partner i Nordvik & partners, Anne Gerlyng Smith, til ABC Nyheter.

Hun kan bekrefte at vi ser stadig flere av denne typen bokonsepter også i Oslo.

– Trenden går langsomt akkurat nå, men det er helt klart en kamp mellom byggherrer om å skape de mest spennende konseptene i nye prosjekter, sier eiendomsmegleren Niklas Berntzon i Eklund Stockholm New York, til ABC Nyheter.

Les også: Dansk festival-urin ga dejlig brygg

Rike, busy og kresne

Nyskilte, single, eldre og andre med god råd og krevende liv, blar villig opp rekordstore summer per kvadratmeter for å slippe det meste av det praktiske rundt det å bo i eget hjem. Ferdig innredet av kjente interiørarkitekter, concierger, «valet parking», middagsleveringer og tilgang til private spa, treningsrom og basseng er noe av det vi ønsker i fremtiden.

– Vi ser at room service rager høyt på ønskelisten, likeså treningsrom høyt oppe i etasjene med utsikt, basseng, kinorom, gaming-rom og valet-parking, sier Eklund om hva Stockholms eiendomselite ønsker seg.

Les også: Hver sjuende hytte ligger langt unna naboen

Saken fortsetter under bildet

Slik vil rike svensker bo
Slik vil rike svensker bo

«Scandinavia goes continental»

Utviklingen i Stockholm viser at skandinaviske eiendomspriser, og konsepter, nærmer seg tilstander vi ellers ser i byer som New York, Paris og London.

Leiligheten ligger ikke tilfeldig i samme bygg som Sveriges hittil dyreste leilighet, som gikk for 104,5 millioner svenske kroner i 2015, eller 250 000 svenske kroner per kvadratmeter i 2015.

Men, det er mer enn prisen som minner om verdens mest ettertraktede adresser.

– Foruten utsikten, som er det villeste du kan få i Stockholm i dag, så gir hele konseptet en følelse av å befinne seg i New York, sier Berntzon, og slår armen ut mot de sentrale delene av byens tak.

Ja, hvorfor dra til USA, når man kan dra til naboen?

Les også:

Mener begrepet «høy standard» har blitt uvannet

Sesongens beste gassgriller

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden