Hver sjuende hytte ligger langt unna naboen

Hytter på Sjusjøen, som er det sammenehengende hytteområdet med flest bygninger. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Hytter på Sjusjøen, som er det sammenehengende hytteområdet med flest bygninger. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

De aller fleste fritidsboliger i Norge ligger i sammenhengende områder, men 14 prosent av hyttene har mer enn 500 meter til nærmeste nabo.

Det viser SSBs oversikt over de 454.000 fritidsbygningene som var registrert i 2016.

Det er i underkant av 12.000 sammenhengende områder med minst fem fritidsbygninger i Norge, og disse dekker til sammen 3.550 kvadratkilometer. Av dette er 2.100 kvadratkilometer store fritidsbyggområder med 50 eller flere bygninger.

Les også: Tipsene som kan kutte skatten på hytta

De største sammenhengende områdene ligger ikke i fjellet, som er tilfellet for de tettbebygde områdene, men langs kysten. Med 26 kvadratkilometer er fritidsbyggområdet på øyene utenfor Kragerø og langs kysten i Bamble kommune det største i Norge. På de tre neste plassene kommer områdene Tjøme og Nøtterøy, området rundt Blefjell og området på Vesterøy i Hvaler kommune.

Det sammenhengende området som har flest bygninger, ligger rundt Sjusjøen og består av til sammen 4.000 fritidsbygninger som ligger mindre enn 500 meter fra hverandre.

Les også:

Tyv stjal hytte – prøvde å selge den

Innvendig er denne hytta en fest i farger

Kan bli kostbart å ta en helg på hytta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden