Interiørdesigneren syntes det gamle kjøkkenet var det snåleste hun hadde sett

Foto: Jorunn Tharaldsen
Foto: Jorunn Tharaldsen

Fra kaotisk og utrivelig til funksjonelt og koselig.

Boligeierne syntes deres gamle kjøkken var upraktisk og lite koselig. Det hadde for få oppbevaringsmuligheter, og det var rotete.

Med hjelp fra rom123 gjennomgikk kjøkkenet en total forvandling. Rotet forsvant, stemningen kom tilbake og kjøkkenet ble et rom hvor eierne fikk lyst til å oppholde seg.

– Nå spiser vi frokost der hver dag, sier Marie og Martin, to meget tilfredse boligeiere, som ble så inspirert av oppbevaringsløsningene rom123 skapte at de byttet ut den ene stolen med en sittebenk med plass til fire søppelbøtter inni.

– Nå er søppelproblemet løst en gang for alle, utbryter de.

Problemet

Hele kjøkkenet var upraktisk og rotete. Kjøleskapsdøren gikk feil vei og dunket borti kjeler og panner som hang på veggen, mens døren til komfyren stanget i en benk som stod foran.

Under spisebordet, som egentlig aldri ble brukt, fløt det av flasker, metall og annet søppel, og det føltes bare som kaos. Siden Martin bodde her før Marie flyttet inn, syntes hun det var litt vanskelig for henne å bestemme hva de skulle gjøre. Etter oppussingen ble hun likevel veldig fornøyd! Marie hadde egentlig lyst på hvitt kjøkken, men hun syntes fargene som ble brukt, kombinert med treverket, likevel ble kjempefint!

Veggen med åpne hyller likte hun godt, og nå bruker de spiseplassen til frokost hver dag.

– Jeg er så glad for at vi fikk et helt nytt kjøkken som er både funksjonelt, praktisk og koselig.

Les også: Slik spraylakkerer du kjøkkenet

Utdatert kjøkken

Martin forteller at da han flyttet inn i leiligheten var kjøkkenet egentlig ikke så gammelt, men det var ikke noe fint. Det var høyglans og laminatbenkeplate og hele stilen ble veldig fort utdatert.

– Jeg kjøpte noen hvitevarer, men de passet ikke helt, og det endte med at kjøleskapsdøra slo feil vei, det manglet front på oppvaskmaskinen og ting var ikke noe fint. Alt var veldig rart og jeg syntes det var lite koselig her. Jeg hadde lyst på mer farger og bedre materialer, og en lunere stemning slik at vi ville trives med å sitte på kjøkkenet.

Han er veldig fornøyd med kjøkkenet slik det nå har blitt. Det ble finere og koseligere.

– Jeg liker at hvitevarene ble bygd inn og synes at fargepaletten og alt matcher nå. Bordet vi kan slå ned og opp liker jeg veldig godt!

Les også: Det begynte med litt maling

(Saken fortsetter under)

Kjøkkenet hadde upraktiske løsninger, for få oppbevaringsmuligheter og var rotete. Foto: Privat
Kjøkkenet hadde upraktiske løsninger, for få oppbevaringsmuligheter og var rotete. Foto: Privat

Løsningen

Det er interiørdesigner Kaja Hanevold og byggteknisk ekspert Øyvind Lie har vært ansvarlig for det nye kjøkkenet til Marie og Martin. Hanevold forteller at kjøkkenet deres var et av de snåleste hun hadde sett.

– De funksjonelle tingene på et kjøkken som kjøleskap, komfyr og vask fungerte ikke, og vi innså raskt at her måtte vi gjøre noe mer enn bare å fikse på utseendet.

Siden det er dyrt å flytte på vann, var den rimeligste løsningen å flytte komfyren og ventilatoren. Kjøkkenleverandøren hjalp dem med å lage et skreddersydd kjøkken med spesiallagde mål og akkurat de fargene og materialene vi ville.

Marie ønsket seg et hvitt kjøkken, mens Martin ville ha mer farger. Hanevold og Lie løste dette med å holde veggene lyse, mens kjøkkeninnredningen fikk fronter i tre og grønt.

– Vi tok utgangspunkt i den flotte teglsteinsmuren da vi valgte ut farger til rommet, og målet var å gjøre det lunt og koselig, men samtidig stilig.

For å utnytte plassen maksimalt bygget de kjøkkenskap helt opp til taket og hang opp grunne hyller på veggen over spiseplassen.

De lagde også et nedfellbart bord til spiseplassen. På den måten brukes ikke unødvendig med plass på det lille kjøkkenet når bordet ikke er i bruk. Kjøleskapdøren og døren til komfyren kan nå åpnes uten irritasjon eller fare for å brenne seg, og benkeplaten er i et komposittmateriale som tåler at man setter varme kjeler på den. Det gjør kjøkkenet til et mer funksjonelt sted å lage mat.

– Montørene hadde litt av en utfordring med å montere kjøkkenet, siden dette var en gammel leilighet og ingenting var rett. Jeg synes resultatet ble veldig fint og at vi fikk veldig mye inn på et lite kjøkken, avslutter Hanevold.

Kjøkkenet hadde upraktiske løsninger, for få oppbevaringsmuligheter og var rotete. Foto: Privat

Les også:

Baserte oppussingen på ideer fra interiørmagasiner

Rommet var trangt og hadde en ukomfortabel sofakrok

- Du kan velge to ulike retninger når du skal innrede

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Personvernpolicy