Meny

Bad med utsikt på toppen av bygård

Badet på 17 kvadratmeter i toppetasjen har mange glassflater både ut mot naturen og inn mot stuen og arbeidsrommet. En spesialsydd seilduk hindrer eventuelt innsyn. Foto: Espen Grønli
Beboerne lar lyset strømme inn på badet fra alle kanter.

Badet er innrammet av glass og gir både innsikt og utsikt. Det ligger på toppen i en bygård på Grünerløkka i Oslo, og sto klart da beboerne kjøpte leiligheten.

– Badet fungerer utrolig godt i hverdagen. Med sine 17 kvadratmeter slipper vi å overfylle rommet, vi har frittstående badekar, og her er det til og med plass til badstue, sier beboerene.

Vanligvis trenger de ikke å skjerme glassveggene til stuen og arbeidsrommet, men ved behov dekker de til med tekstiler som går et stykke opp på veggen. Rekkverket i glass utenfor badet er dekket av spesialsydd seilduk, og hindrer innsyn fra andre leiligheter i samme høyde.

Baderommet gir beboerne spafølelse. Hør bare hvordan en vinterdag med fantastisk turvær kan lyde:

– Vi forhåndsprogrammerer badstuen etter frokost før vi går ut. Mens vi nyter skituren i Nordmarka, går varmen på. Vel hjemme er det bare å gå rett inn i en varm badstue. Etterpå trekker vi skyvedørene i glass til side for å få en rask avkjøling. Romfølelsen og lysinnslippet gir oss nærmest opplevelsen av å være ute.

Fra stuen kan man se tvers gjennom badet og inn til arbeidsrommet. Baderomsinnredningen er fra Hansa. Den røde puffen fungerer som skittentøyskurv. Foto: Espen Grønli

Les også:

Slik skaper du plass på et lite bad

Slik får du landlig stil på badet

- Vi prøvde femti ulike løsninger på badet, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Populært