Familien ønsket seg en helårshytte som passet deres aktive livsstil

HYTTE PÅ SJUSJØEN: På uteplassen nytes utsikten i dekkstoler importert fra USA. Her samles familien også gjerne med venner og naboer etter ski- og løpeturer. Bålpannen fyres opp og lyktene tennes – slik settes stemningen.
HYTTE PÅ SJUSJØEN: På uteplassen nytes utsikten i dekkstoler importert fra USA. Her samles familien også gjerne med venner og naboer etter ski- og løpeturer. Bålpannen fyres opp og lyktene tennes – slik settes stemningen. Foto: Anne Manglerud
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fant de på Sjusjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legg spesielt merke til:

• Det fine vinduet mellom gang og kjøkken, som bryter opp det som kunne blitt en lang, litt kjedelig korridor.

• Helheten som oppstår når fargepaletten holdes i de samme nyansene både når det gjelder tekstiler, vegger og gulv.

• Det lille hjemmekontoret man har fått plass til under trappen opp til andre etasje – en fin måte å utnytte en plass som lett kunne bli tom.

• At hytta har liggende panel i de fleste rommene innvendig.

En hytte som var like enkel å bruke en helg som i lengre ferier og høytider – det var ønsket til denne aktive, lille familien som til daglig er bosatt i Oslo. At den ikke lå mer enn to timer fra Oslo, var også et pluss. Når man i tillegg hadde nær familie ikke langt unna, ble det naturlig at valget falt på Sjusjøen.

Selve hytta er en ferdighytte men for å skreddersy den til eget behov ble interiørdesigner Christine Fikseaunet tatt i prosessen fra starten av.

- Det første vi gjorde var å flytte inngangspartiet fra en side av hytta til en annen, først og fremst for at man skulle slippe å gå rett inn i en trapp som opprinnelig var tegnet inn. Vi valgte også å ofre et av soverommene, og gjøre det om til en hyggelig gang samt innvendig smørebod med dør rett ut. Praktisk å kunne stå inne i varmen og smøre ski, før man går rett ut i naturen. Hytta er såpass stor at de likevel sitter igjen med fire soverom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Da Eir og Bjørn tok over huset, var det to hull i taket

Hytte på Sjusjøen

Og nettopp det å legge godt til rette for friluftsliv var viktig for denne familien. Begge foreldrene er tidligere orienteringsløpere, i dag aktive skientusiaster og storbrukere av naturen året rundt. Det er tradisjon hvert år å delta på Sykkelbirken; fra hytta triller de lett ned til startområdet. Datteren som i dag går i femte klasse har arvet foreldrenes interesser, og er like aktiv både når det gjelder ski og løping.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Foto: Anne Manglerud

Som et resultat av å flytte inngangspartiet, fikk familien en lang og smal gang inn mot stuen. Christine foreslo derfor å sette inn et vindu i veggen mellom gang og kjøkken slik at romfølelsen ble mer åpen, og inntrykket mer innbydende. Vinduet er resultat av et samarbeid mellom eier, interiørdesigneren og en lokal leverandør, som leverer rustikke håndlagde møbler på bestilling. Også sofa- og konsollbord er fra samme leverandør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På selve kjøkkenet valgte familien vekk overskap til fordel for åpne hyller og raust med benkeskap. Hyggelige detaljer som trekasser funnet på jobbreise i New York og keramikk og lyspærer som pendellamper, blir en fin kontrast til de strammere møblene. Selve kjøkkeninnredningen er fra Ikea, men har fått nye håndtak i skinn.

Grått og beige

Hyttas fargepalett går i grått og beige, med en blanding av malte og beisede flater. Nøye utvalgte tekstiler understreker det lune og hyggelige inntrykket. Her er det godt å være.

Men også uterommet er svært innbydende. Terrassen brukes gjerne etter lange ski- og løpeturer, ofte i godt lag med venner og naboer. Da tennes både lykter og bålpanne. Skinn og puter står i en hyggelig kurv innenfor verandadøren, slik at de lett kan hentes ut nå de ankommer hytta. Slik blir veien kort til å kunne synke ned i de dype trestolene og bare nyte utsikten over de vakre fjellene.

Les også:

Den gamle gården hadde stått tom i syv år da Guri og Lage kjøpte den

Rolf og Marte pusset opp gammel jakthytte fra 80-tallet

- Det første vi ser fra sengen om morgenen er sjøen

Saken er først publisert på Klikk.no