Meny

Oppdaget ikonisk trapp ved dronningens barndomshjem

Se video i vinduet over.
Da tilbygget til dronning Sonjas barndomshjem ble revet, ble trappen Sonja og Harald gikk ned like etter at de ble forlovet, gjenoppdaget.

Dronningens barndomshjem på Vinderen skal kuttes opp i fire deler og flyttes til Maihaugen der funkisboligen skal settes sammen igjen.

Der skal den bli en del av et boligfelt som representerer norske hjem fra de forskjellige tiårene gjennom 1900-tallet.

Bakgrunn: Dronningens barndomshjem kuttes opp og flyttes

Gjenoppdaget glemt skatt

Rivningen av huset er godt i gang, og konservator Else Braut gleder seg over å ha gjenoppdaget en ikonisk trapp i rivningsprosessen.

– Her var det jo et tilbygg som nå har blitt revet vekk. Og da vi tok vekk tilbygget oppdaget vi at den opprinnelige trappen lå under tilbygget, sier konservator Else Braut til NTB.

Trappen representerer en viktig dag i kongen og dronningens liv.

– Dette er den trappa kronprinsparet kom ut på da de var nyforlovet i 1968, forteller Braut.

Les også: Kongehuset fikk hytter i jubileumsgave

Så likt som mulig 1935-boligen

Målet er at barndomshjemet skal gjenoppstå så likt som mulig sin opprinnelige form. Håndverkerne arbeider med å finne tilbake til de panelene, tapetene og gulvene som fantes i huset da det sto nybygd i 1935.

– Det skjuler seg veldig mye her. Det er få spor igjen i og med at huset er så drastisk ombygd og fornyet. Jeg er glad for å få være med på dette her, sier arbeidsformann for håndverkerne, Frank Larsen, til NTB.

Dronningen skal selv bidra med informasjon og gjenstander.

Målet er at huset skal gjenåpnes på Maihaugen innen 29. august i 2018 som vil være nøyaktig 50 år etter kongeparet giftet seg.

Les også: Kongeparet forteller om sitt hemmelige forhold

Populært