Nina og Petter fant drømmehytta 25 minutter hjemmefra

Nå pendler de til jobb fra hytta.

Etter å ha kikket på flere hytter sør i Vestfold, fant Nina og Petter Thorbeck ut at de ønsket en hytte som var nærmere Drammen, der de bor. De ville ha mye sol, spesielt kveldssol. For hytta ville de bruke ofte, også etter arbeidstid.

Den de valgte i Sande hadde de sett på nettet, og egentlig vurdert som lite aktuell. Men noen venner av dem med hytte i samme området tok dem med dit, og da falt de fullstendig for utsikten og plasseringen.

Behov for oppussing

Selve hytta var bygget i 1959 og hadde et stort oppussingsbehov.

- Vi ønsket å beholde den og kombinere den med et tilbygg. Etter en prosess med blanke ark og mange ideer, tok vi kontakt med sivilarkitekt Trond Fossen. Han brukte tid, både med oss og alene, for å hente inspirasjon og få et godt inntrykk av tomtas plassering med tanke på sol og utsikt, sier Petter.

Etter noen runder, der de også involverte byggmesteren som skulle sette opp nybygget, ble de godt fornøyd.

- Den opprinnelige og den nye hytta er sammenkoblet på en sømløs måte. Bruken av Kebony på tak, vegger og terrasser, og sink på beslag og takrenner, gjør at hytta passer godt inn i terrenget. De høye vinduene i stuen slipper sjøen inn, samtidig som det gir hytta et flott uttrykk.

Les også: Dobbelt så mange ønsker å kjøpe hytte

(Saken fortsetter under)

Nina og Petter setter stor pris på utsikten. Sofaen og bordet er kjøpt på Home & Cottage i Drammen. Foto: Sveinung Bråthen

Unngår forstyrrelser

Soverommene, som er i den gamle delen av hytta, har en svalgang i front. Dette gjør at de ikke blir varmet opp på dagtid og de har en behagelig temperatur, selv på varme dager.

- Det at soverommene ligger adskilt fra hyttas øvrige rom, gjør også at morgenfuglene kan stå opp uten å forstyrre syvsoverne, sier Petter.

I den nye delen er det to nivåer, med god takhøyde i stue og kjøkken. Inngangspartiet ligger på øvre plan og når de kommer inn er det en fantastisk utsikt gjennom stuen og ut over Drammensfjorden og Oslofjorden.

Eiernes og arkitektens visjon var at det skulle være åpent og luftig, og det har de fått til. Når de store doble dørene ut mot terrassen i vest åpnes, viskes skillet mellom ute og inne ut.

Les også: Spar tusener ved å kjøpe ting til riktig tid

(Saken fortsetter under)

Hengekøya er satt opp mellom svalgangstolpene. Et herlig avslappende sted å nyte utsikten. Foto: Sveinung Bråthen

Mye på hytta

På grunn av hyttas beliggenhet bare 25 minutter hjemmefra, bor de her store deler av sommerhalvåret og reiser til og fra jobb.

- Vi slapper veldig godt av her etter en hektisk dag, og liker å gå turer i nærområdet. Er været bra, tar vi en båttur til en av de nærmeste øyene, Holmsbu, Holmestrand, eller bare ut for å bade midtfjords. Vi har alltid noe å pusle med, noe som skaper ro i sjelen. Vi har gjerne venner og familie på besøk og da blir det lange, fine utekvelder.

Valget av Kebony på tak, vegger og terrasser gjør at hytta passer godt inn i terrenget. Vinduene er 2,8 meter høye, og åpner opp for utsikten mot Horten og Oslofjorden. Vinduene har utvendig monterte persienner. Foto: Sveinung Bråthen

Les også:

Nostalgisk interiør i sjøhytta

Åse og Ivar reiser fra Firenze til Søgne

Tor og Isabelle henter ofte middagen sin i Vestfjorden

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Personvernpolicy