– Du kan velge to ulike retninger når du skal innrede

Her får du eksperttipsene ... steg for steg.

Uunnværlig verktøy

Trond Ramsøskar mener alle som skal innrede eller pusse opp bør investere i to nyttige og ikke altfor dyre verktøy.

- En laseravstandsmåler, som er enkel å bruke og måler nøyaktig avstand mellom to vegger. Du får kjøpt en enkel modell til under 500 kroner hos en byggevarekjede.

- Det andre er en skalalinjal. Den har tre kanter, og med denne kan du enkelt skalere opp plantegningene sånn at du lettere kan se romløsningene og hvor møblene kan plasseres. En skalalinjal koster noen tiere i nettbutikken til Biltema.

Det folk flest bommer oftest på når de innreder er selverkjennelse – det å spørre seg selv «hva trenger vi, og ikke minst hvem er vi?», sier interiørarkitekt Trond Ramsøskar.

Spesielt på visninger tror han at folk lett lar seg rive med, og glemmer hva som er viktig i hverdagen.

– De siste årene har det for eksempel vært veldig populært med åpne løsninger, men hvis du ikke er et ordensmenneske er ikke det spesielt lurt, sier han til interiørmagasinet Bonytt.

Viktigste at rommet fungerer for deg

Interiørarkitekt Adele Kløve er enig i at det er lett å bli påvirket av trender og hva som passer hos andre.

– Det aller viktigste er at rommet skal fungere for deg. Ønsker du et sted hvor du kan trekke deg tilbake og slappe av, eller vil du være sosial og ha fester hjemme? Det finnes ikke én mal som passer alle, det perfekte hjemmet skal vokse frem rundt deg og behovene dine, sier Kløve til interiørmagasinet Bonytt.

Hun tror mange er for opptatt av enkeltelementer når de innreder hjemmet sitt.

– Mange finner én og én fin gjenstand, som ikke nødvendigvis gir en god helhet. Tenk at noen av tingene skal utgjøre en rolig base, mens andre skal være smykker. Ikke alle interiørdetaljer kan kreve like mye oppmerksomhet.

Kløves råd er å starte prosessen med å finne noen ord som beskriver stemningen du ønsker i rommet – og ta frem ordene når du skal gjøre ulike valg underveis.

– Dette handler om en grunnleggende følelse, og ikke om smak, sier hun.

Trond Ramsøskar mener at du vil få igjen for å gå systematisk til verks.

– Du kan velge to ulike retninger når du skal innrede: Den intuitive, kreative eller den lange, harde der du jobber etter en grundig plan. Den siste vil spare deg for mange problemer underveis, sier han til Bonytt.

Her får du fem tips til hvordan du kan bli din egen interiørarkitekt:

1. Lag en god plan

Enten du pusser opp eller kjøper ny bolig, anbefaler interiørarkitekt Trond Ramsøskar at du bruker tid på å skalere opp plantegningen på et stort papir.

Da får du god oversikt over rommet eller rommene som skal innredes. Skal du kjøpe ny bolig bør du begynne forberedelsene før visningen.

– Det er ofte mye folk på visning og du har gjerne dårlig tid. Ta mål av de største og viktigste møblene på forhånd sånn at du kan sjekke om du får plass til dem. Det er også lurt å ta bilder og notere underveis. Hvilke farger og materialer er det i tak og på gulv?

Skill mellom aktive og passive rom, enkelt sagt står vi på kjøkkenet og ligger på stua. Planlegg deretter.

– Jo mindre leiligheten er, desto viktigere blir hvert rom. Soverommet kan for eksempel innredes mer som et hotellrom, der du også kan ha muligheten til å trekke deg tilbake og slappe av på dagtid.

Når planløsning og møbleringsplan er lagt, ville interiørarkitekt Adele Kløve prioritert å lage en belysningsplan.

- Vil du ha integrert belysning må det gjøres tidlig i prosessen. Interiøret kan du lettere endre senere. Velg farger, materialer, overflater, møbler og lamper med tanke på helheten og ikke som en rekke enkeltvalg. Det første valget legger føringene for de neste.

Les også: I dette huset kan du gå på oppdagelsesferd i en evighet

(Saken fortsetter under bildet)

Interiørarkitekt MNIL Adele Kløve driver arkitektur- og interiørkontoret Plan A i Sandefjord. Hun jobber med nærings- og boligprosjekter på Østlandet. Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar driver Ramsøskar Interiør- arkitekter i Oslo. Han jobber blant annet med innredning av hoteller og kontorlokaler, i tillegg til private hjem. © FOTO: Privat
Interiørarkitekt MNIL Adele Kløve driver arkitektur- og interiørkontoret Plan A i Sandefjord. Hun jobber med nærings- og boligprosjekter på Østlandet. Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar driver Ramsøskar Interiør- arkitekter i Oslo. Han jobber blant annet med innredning av hoteller og kontorlokaler, i tillegg til private hjem. © FOTO: Privat

2. Lag et moodboard

Lunt? Mystisk? Elegant? Finn noen enkle stikkord som definerer hvilken stemning du ønsker i hjemmet ditt. Bruk dem som knagger når du jakter på farger, materialer og møbler, så sikrer du en rød tråd gjennom boligen.

De aller fleste leverandørene gir prøver på maling, tekstiler, fliser, gulvbelegg og tapeter. Hent heller inn for mye enn for lite. Har du en sofa du skal ha med videre, be om en stoffprøve fra produsenten – eller ta med deg en pute når du skal ut og sanke inspirasjon.

Samle alle materialene og prøvene på et stort brett eller i en vid eske som du enkelt kan flytte rundt på.

Ta gjerne med noen av prøvene du liker til butikken, så er det lettere for fagfolkene å hjelpe deg videre.

Se etter kontraster, både i farger, former og materialer. Noe som ikke passer inn? Kast det ut, eller bygg nytt moodboard rundt akkurat denne fargen eller materialet.

Finn fargepaletten og de ulike teksturene du vil ha før du bestemmer hva som skal være hvor. Hvis sofaen har et grovt stoff, kan det være fint å velge en lenestol i et mykt stoff, sånn som fløyel. Hvis alt matcher kan du fort få en gammeldags «salongfølelse». Husk at samme farge ser annerledes ut med ulik overflate og struktur.

Husk at farger og materialer kan se annerledes ut i virkeligheten enn på bilder. Sats på fysiske prøver og se ting samlet før du velger.

Les også: Denne boligen har fem ulike høydenivåer

3. Finn en fin fargepalett

Fargesirkelen er et godt utgangspunkt når du skal velge farger.

Dette er Ittens fargesirkel som består av tolv farger. De tre midterste fargene (blått, rødt og gult) kalles primærfarger og er rene farger. Blander du disse fargene to og to, får du sekundærfargene. Blander du en primærfarge og en sekundærfarge, får du en tertiærfarge (den ytterste delen av sirkelen). Når du skal lage din egen fargepalett er det trygt å velge farger som ligger nær hverandre i sirkelen. Legger du til en detalj i en farge på motsatt side av sirkelen (en kontrastfarge), skaper du litt mer liv.
Dette er Ittens fargesirkel som består av tolv farger. De tre midterste fargene (blått, rødt og gult) kalles primærfarger og er rene farger. Blander du disse fargene to og to, får du sekundærfargene. Blander du en primærfarge og en sekundærfarge, får du en tertiærfarge (den ytterste delen av sirkelen). Når du skal lage din egen fargepalett er det trygt å velge farger som ligger nær hverandre i sirkelen. Legger du til en detalj i en farge på motsatt side av sirkelen (en kontrastfarge), skaper du litt mer liv.

– Finn ut hvilke toner du liker, og start med dem. Du får et behagelig resultat hvis du velger farger som ligger nær hverandre, og så kan du gjøre det mer spennende med å velge kontrastfarger fra den andre delen av sirkelen, sier interiørarkitekt Trond Ramsøskar.

Han er kjent for å bruke sterke farger i sine prosjekter, men mener de bør porsjoneres ut.

– Farger gir energi, men bruker du en sterk farge i stuen kan det bli litt masete. Velger du en rolig farge på veggene i oppholdsrommene, gjør du mye ved å legge til et teppe med en sterk farge.

Den samme regelen kan du bruke når det gjelder møbler: Gå for dempede farger på de største møblene og sterkere farger på tilbehør og små møbler.

Har du lyst til å dra på skikkelig, har Ramsøskar følgende råd:

– Bruk de knæsjeste fargene eller tapetene i gjennomgangsrommene hvor du oppholder deg kort tid av gangen, for eksempel i inngangspartiet. Husk dessuten at svart forsterker fargene, mens hvitt demper dem.

Les også: Enkelte farger kan øke verdien på boligen din

Interiørarkitekt Adele Kløve minner om at det er lurt å lage en overordnet plan også når det gjelder farger. Det innebærer for eksempel at du bør ta hensyn til møblene du allerede eier og vil ha med deg videre når du skal pusse opp.

- Du får et behagelig resultat hvis du velger farger som ligger nær hverandre i fargesirkelen, og så kan du gjøre det mer spennende ved å velge kontrastfarger fra den andre delen av sirkelen, sier Ramsøskar. På dette soverommet er det innredet med blant annet rødt og grønt, som er kontrastfarger. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli
- Du får et behagelig resultat hvis du velger farger som ligger nær hverandre i fargesirkelen, og så kan du gjøre det mer spennende ved å velge kontrastfarger fra den andre delen av sirkelen, sier Ramsøskar. På dette soverommet er det innredet med blant annet rødt og grønt, som er kontrastfarger. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli

– Mange tenker at for eksempel en grå sofa er nøytral og passer inn i alle interiører, men det finnes mange gråfarger. Når veggene blir malt, vil sofaen plutselig se blå eller brun ut, avhengig av om den har en kald eller varm gråfarge, sier hun til Bonytt.

– Du bør derfor ikke velge veggfarge etter hva som er fint hos andre, men etter hva som best passer hos deg.

Trond Ramsøskar minner om at det er lurt å bruke kontraster.

– Interiør som skal «matche» er det største hinderet for fornyelse. Ikke vær redd for å mikse ulike farger og materialer.

Sist, men ikke minst: Ikke glem at hjemmet ditt skal være praktisk.

– Mange er opptatt av ikke å bruke etterligninger og at materialene skal være ekte, men husk at tregulv krever mer vedlikehold enn et vinylgulv. I yttergangen er det for eksempel lurt å tenke på funksjon like mye som estetikk når du velger overflater.

Les også: Nå skal parketten se slik ut

4. Finn ut hvor skapet skal stå

– I små rom og leiligheter kan det være lurt å planlegge innebygde oppbevaringsløsninger. Tenk lange linjer og hele, sluttede former, sier interiørarkitekt Adele Kløve.

Hvis du for eksempel trenger mange hyller, kan du samle dem på én vegg fremfor å spre dem flere steder i rommet. Mange små møbler kan virke rotete.

Hun sier at mange som flytter fra leilighet til hus, faktisk opplever at rommene blir for store. Løsningen kan være å skape soner i rommene ved hjelp av tepper og mindre grupper.

– Tenk hvordan du vil bruke de ulike sonene når du innreder dem. Liker du å lese en god bok, kan du sette av et eget hjørne til dette, med en god stol, godt leselys, plass til alle favorittbøkene i nærheten, et lite avlastningsbord og kanskje en god pall. Et teppe under og en lampe er med på å skape en innbydende sone.

På samme måte kan du planlegge en ny sone for aktiviteter dere gjør sammen. Tenk da gjennom hva som gjør at det skal bli et perfekt være-sammen-sted.

Interiørarkitekt Trond Ramsøskar oppfordrer til å ta hverdagsbrillene på når du møblerer.

– Julaften er vi alltid 12 til bords eller om tre år skal vi ha konfirmasjon med 20 gjester, kan folk si. Tenk heller på hva som fungerer i hverdagen. Når konfirmasjonen kommer kan dere kanskje leie et større sted for denne ene dagen.

Les også: Triksene som kan øke verdien på boligen din

(Artikkelen fortsetter under)

Hvis et rom føles stort, kan du enkelt dele det opp, sånn at det får flere soner. På soverommet til venstre har eierne fått en egen liten sovekrok ved hjelp av en halvvegg med oppbevaringsmuligheter. Ulike soner i et rom skaper spenning og hygge. Tenk så godt det er å trekke seg tilbake til denne spesialtilpassede dagsengen på bildet til venstre – med en god bok. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli
Hvis et rom føles stort, kan du enkelt dele det opp, sånn at det får flere soner. På soverommet til venstre har eierne fått en egen liten sovekrok ved hjelp av en halvvegg med oppbevaringsmuligheter. Ulike soner i et rom skaper spenning og hygge. Tenk så godt det er å trekke seg tilbake til denne spesialtilpassede dagsengen på bildet til venstre – med en god bok. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli

5. Lyse ideer

Følg interiørarkitekt Adele Kløves tips og få maks ut av lampene dine:

1. Velg én bryter til hver lyskilde. Sørg for at alle lys kan brukes uavhengig av hverandre. Da kan du styre lyset etter behov og enkelt få stemningen du ønsker i rommet.

2. Prioriter lys som kan dimmes. Du trenger ulik mengde lys på ulike tider av døgnet og året. Det justerer du lettest med en dimmer.

3. Plasser lyset i flere høyder. Slik unngår du at rommet oppleves flatt, og du kan enklere skape hyggelig stemning.

4. Lag god romfølelse med lyset: Er det høyt under taket kan du understreke dette ved å lyssette taket – eller dempe det ved å montere lyset lavt. Er rommet trangt eller lavt kan det være fint å montere lys langs gulvet.

5. Husk badet: Her trenger du ideelt sett tre typer lys: godt lys når badet skal rengjøres, pent sminkelys (stikkord: lamper med frostet glass i ansiktshøyde) og dempet lys når du skal skjemme deg bort med et bad eller en lang dusj (stikkord: dimmer).

Les også: Dette skal følge med boligen når du selger

(Saken fortsetter under)

Belysning i forskjellige høyder gir et spennende resultat når du innreder. På bilde til venstre er det både en takpendel, små bordlamper, og en stor stålampe. Du kan endre romfølelsen med belysning. Er det høyt under taket som på bilde til høyre, kan du understreke dette ved å lyssette taket – eller dempe det ved å montere lyset lavt. Luceplan-lampene sender her lyset oppover. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli
Belysning i forskjellige høyder gir et spennende resultat når du innreder. På bilde til venstre er det både en takpendel, små bordlamper, og en stor stålampe. Du kan endre romfølelsen med belysning. Er det høyt under taket som på bilde til høyre, kan du understreke dette ved å lyssette taket – eller dempe det ved å montere lyset lavt. Luceplan-lampene sender her lyset oppover. Foto: Yvonne Wilhelmsen og Espen Grønli

Ulike rom krever ulik belysning, og Trond Ramsøskar skiller mellom arbeidssoner og oppholdssoner når han gir sitt beste tips:

Generelt bør du ha direkte lys der du skal jobbe og indirekte lys der du skal slappe av eller spise. I tillegg kan du skape intim stemning ved å plassere en pendel over spisebordet.

Lager du en belysningsplan tidlig i prosessen, har du mulighet til å skjule ledningene i veggen. Tenk også nøye gjennom hvor du skal plassere stikkontakter og lysbrytere.

– Du kan lære mye ved å se på hotellrom. Der ligger hovedbryteren ved utgangsdøren sånn at du enkelt kan slukke lyset når du går. På badet er det gjerne ansiktslys rundt speilet, og du finner hårføner og stikkontakt i en skuff eller i et skap. Ved sengen er det gjerne en leselampe pluss mulighet til å styre lyset i hele rommet fra sengen.

Les også:

Solveig og Anders fikk «nytt» hus fra 60-tallet

Boligen hadde stått urørt siden 1984 da Trude tok grep

Derfor bør du kjøpe boligen brukt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Underhuset får ikke stemme over brexitavtalen på nytt16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Startet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo
Siste nytt
19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenUnderhuset får ikke stemme over brexitavtalen på nytt16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkStartet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus