Meny

Produsent advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Oso Hotwater advarer norske husstander om en feil på selskapets varmtvannsberedere som kan føre til overoppheting og brann. Bildet viser en Super Standard S. Det finnes flere størrelser av denne, og mange av dem har feil i komponenten som kan føre til brann. Foto: Oso Hotwater / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oso Hotwater advarer norske husstander om en feil på selskapets varmtvannsberedere som kan føre til overoppheting og brann.

I slutten av mars omkom en kvinne i 70-årene i Harstad i en boligbrann. Etterforskningen konkluderte med at brannårsaken var varmgang i tilkoblingspunktet på varmtvannsberederen, skriver NRK. Det meldes om 20 andre branntilløp i hjem med samme bereder.

Produsenten bak varmtvannstanken har bestemt seg for å sende ut en advarsel til alle norske hjem.

Les også: Har du sikret varmtvannsberederen din?

– Det har vært vanskelig for oss å finne fram til hver enkelt kjøper. Vi har derfor, etter dialog med politiet i Harstad, besluttet å sende ut en generell advarsel til alle landets husstander så fort det lar seg gjøre, slik at de kan rapportere inn til oss dersom de har en av de aktuelle berederne, sier daglig leder i Oso Hotwater i Norge, Sigurd Braathen.

Det er tanker produsert mellom 2009 og 2011 det er funnet feil på. I 2013 sendte selskapet ut en advarsel om risiko for overoppheting i den elektriske tilkoblingen på varmtvannsberederne. Da fikk de kun tilbakemelding fra 30 prosent av dem som har den aktuelle typen tank.

30.000 varmtvannsberedere av den typen det nå advares om er solgt.

Les også: Varmtvannsberederne som er billigst i drift

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus