Meny

Stua bar preg av at eieren hadde gjort ting selv

Stua til John Ivar Andresen bar preg av at han hadde gjort ting selv. Foto: Niklas Hart

Med litt hjelp ble rommet totalforandret.

Dette koster forvandlingen:

Hylleseksjon (Ikea-skrog og møbelsnekker): kr 39.500,-

Snekker og maler (v/ Mur og Puss Brabarczyk): kr 75.000,-

Belysning: kr 8.000,-

Parkett: kr 15.200,-

Elektriker: kr 25.000,-

Møbler: kr 51.000,-

Totalt: kr 213.700,-

Nordmenn er på verdenstoppen i oppussing, og det er fort gjort å la seg rive med.

Mens noen liker at håndtverkere gjør jobben, er det mange som ønsker å gjøre oppussingen selv. John Ivar Andresen var lenge en av dem.

Til slutt ønsket han imidlertid hjelp til å fullføre oppussingen i stuen, og kom med følgende utfordring til Bonytthjelpen:

«Boligen er preget av at jeg har gjort ting selv. Nå er vi klare for kvalitetsløsninger.»

Les også: Ikea tilbakekaller lampe

(Saken fortsetter under)

Total forvandling

Da interiørarkitekt Cecilie Claussen skulle gå løs på boligen, valgte hun å utvide åpningene slik at alle rommene låner areal av hverandre. Boligen har med andre ord ikke blitt større - det bare føles slik.

– Hvorfor er den nye løsningen bedre enn den forrige?

– Sirkulasjonen i førsteetasjen er mye bedre nå. Man beveger seg friere mellom rommene. Det skyldes at åpningene er større og at vi har fjernet lenestolene og satt inn en hjørnesofa i stedet. Når flyten er god, merker man det ikke, men når den er dårlig kjennes det.

– Hva er fordelen med den plassbygde hylleseksjonen?

– At den er helhetlig. Det ser finere ut enn løse oppbevaringsmøbler. I hyllene kan beboerne sette frem personlige ting som betyr noe for dem, som bøker, mens mindre fine ting kan stues vekk i de 60 cm dype skuffene langs gulvet.

Les også: Slik lykkes du med åpen kjøkkenløsning

(Artikkelen fortsetter under)

Langs den ene stueveggen står et spesial­tilpasset oppbevaringsmøbel, bygget av moduler fra Ikea. Bak den skyvbare platen skjuler det seg en tv. Hyllen er forfinet av møbelsnekker James Bagshaw fra Woobii Furniture. Lenestolen er fra Hay. Foto: Niklas Hart

Flere funksjoner

– Er det ikke skummelt at løsningen er låst, om en skulle angre seg?

– Dersom en ønsker stadige forandringer, jo. Men hvis en skal tenke funksjonalitet, så er en nødt til å ta noen valg og tørre å slå inn en spiker. For denne familien er den beste løsningen å legge oppbevaring til den ene stueveggen og plassere sittemøblene mot den andre. Da blir avstanden til tv-en kortere og riktigere.

– Hva er hensikten med den skyvbare platen?

– Den gjør at hyllen kan fylle flere funksjoner. Man kunne for eksempel skjule en tv der, eller noe annet som man ikke ønsker skal synes hele tiden. Dessuten gjør den hylla mindre statisk. Man endrer uttrykket ved å variere platens posisjon. Det er også mulig å hekte den helt av.

1. Kjøkkenets plassering er den samme, men rommet føles større nå som åpningene mot tilstøtende rom er utvidet. 2. Parketten ble erstattet med hvitoljet eikeparkett fra Parketthuset og veggene er kraftig lysnet (fargekode NCS S 0500-N). Sofabordet i eik er fra A. Huseby. Sidebordet og putene er fra Hay. Foto: Niklas Hart

Les også:

Så enkelt fornyer du kjøkkenet på budsjett

Dette badet ser ikke slik ut lenger

Så enkelt maler du gulvet selv

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus