IKEA-lamper tilbakekalles – kan miste glasskjerm

Taklampen Lock er blant de tre lampene IKEA nå tilbakekaller fordi det er fare for at glasskjermen kan ramle ut. Det er plafondlampene Hyby, Lock og Rinna som møbelkjeden oppfordrer kunder til å fjerne og levere tilbake til et av varehusene. Kundene loves pengene tilbake, selv uten kvittering.
Taklampen Lock er blant de tre lampene IKEA nå tilbakekaller fordi det er fare for at glasskjermen kan ramle ut. Det er plafondlampene Hyby, Lock og Rinna som møbelkjeden oppfordrer kunder til å fjerne og levere tilbake til et av varehusene. Kundene loves pengene tilbake, selv uten kvittering. Foto: Ikea / NTB scanpix

IKEA tilbakekaller tre taklamper fordi det er fare for at glasskjermen kan ramle ut.

Det er plafondlampene Hyby, Lock og Rinna som møbelkjeden oppfordrer kunder til å fjerne umiddelbart og levere tilbake til et av varehusene. Kundene loves pengene tilbake, selv uten kvittering.

– IKEA har mottatt rapporter fra kunder om at glasskjermen på disse plafondene har falt ut. Ved noen tilfeller måtte kundene oppsøke lege, og ifølge rapporten måtte én kunde sys, opplyser møbelkjeden i en pressemelding.

Lampen Rinna har aldri vært solgt i Norge, mens Hyby og Lock har blitt solgt på alle IKEA-markeder – Lock siden 2002 og Hyby siden 2012.

Les også: Ikea-mandler tilbakekalles

Husker du? IKEA-kampanje i USA skapte forvirring i Norge

Personvernpolicy