Meny

Kombibenken sørger for orden i gangen

Lite plass, mye folk, bager, poser og klær som flyter rundt, enten det er på soverommet eller i gangen, er et problem for mange.

Skal det snekres smarte løsninger, er det lurt å velge møbler som har flere funksjoner.

Slik som her: En bred vinduspost, som også er sittebenk med masse plass til klær og utstyr. Benken er plassbygget og i heltre. Begge deler kan skremme en skarve hobbysnekker, men trikset for å få det til å se bra ut er å lage en frontramme som du setter sammen på et plant underlag, gjerne et stort bord. Da er det lett å få alt i plan og vinkel.

Les også: På denne hytta har de sengen på kjøkkenet

Har du ikke strøm på hytta, kan du lage den hjemme med kappsagen. Blir rammen fin, blir også benken fin.

Selve benkeplaten er laget i kraftig rupanel som er limt sammen. Da kan det bli ujevnheter og små sprekker etter hvert. Om du ikke synes det er sjarmerende, kan du velge en laminert benkeplate i heltre.

Les også: De beste gjør oppussing til en lek

Dette trenger du

Ramme og spikerslag: 21 x 45 glattkant, gulv: 15 x 95 rupanel, benkeplate: 21 x 95 rupanel, trelim, treskruer/dykkspiker.

Se fremgangsmåten i bildekarusselen her (artikkelen fortsetter unde bildet):

TRINN 1: Lag fronten. Dette er egentlig bare en ramme. Hjørnene er skråkappet, resten er kappet i 90 grader. Legg den på et helt plant underlag når du setter den sammen, og pass på at det ikke blir forskyvninger når du monterer. Lim og skru alle skjøter. Før du legger gulvet i benken, må du legge ut spikerslag som du vatrer opp og skrur rett i gulvet. Spikerslagene skal være så høye at når du legger på gulvet i hyllen, skal det gå jevnt med bunnlisten i fronten. Høyden på hyllen avgjøres av høyden på vindusposten. Skal du sitte på den, bør den ikke være høyere enn 40 cm. Illustrasjon: Øivind Lie

Les også: Oppussing: Det begynte med litt maling

Skjul skruehull

Hvis du ikke skal male benken, må du skjule skruehullene. Du kan selvsagt forsenke og plugge slik som proffene, men et triks her er å skru skruen noen millimeter inn i treverket, (husk å forbore) dekke med formtre og pusse over til slutt. Formtre kan du kjøpe ferdig eller lage det selv av fint sagstøv som du blander med trelim. Gjør et par drag over alle kanter og hjørner med et fint sandpapir. Det kalles å knekke kanten. Da tåler den mer, og du unngår oppflising og strømper som rakner.

Les også: Se hvor de fleste vil ha hytte akkurat nå

Finjusteringer

Er det skjevheter i gulv og vegger, er det lurt å rette dette så alt blir i vater og i riktig vinkel. Legg kiler under spikerslagene på gulvet og under frontrammen. Gjør et par drag over alle kanter og hjørner med et fint sandpapir. Det kalles å knekke kanten. Da tåler den mer, og du unngår oppflising og strømper som rakner.

Les også:

Den smarteste plasseringen av kjøkkenet var i gangen

Smarte løsninger i hytta gir plass til alle

Aldri mer rot i gangen

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

LIME OG SKRU: Alle sammenføyninger limes og skrus. Husk å forbore. Er du nøyaktig her, slipper du unna pussing og sparkling. Foto: Øivind Lie

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus