Meny

Ingen tør kjøpe huset fra «Nattsvermeren»

Til tross for sjarmerende utseende og lav salgssum, er det ingen som har villet kjøpe det tidligere hjemmet til «Buffalo Bill».

Rundt tre timer sør for Pittsburgh, USA ligger et sjarmerende hus i klassisk Queen Anne-stil som med sine tre etasjer og kjeller, frodige hage og tilknyttet svømmebasseng har vært ute på markedet siden august i fjor. Men til tross for massiv interesse, er det ingen som til nå har villet kjøpe det oransje huset i 8 Circle Street, selv om det går for langt lavere sum enn andre boliger i samme nabolag.

Dette er nemlig ikke hvilket som helst hus. Innenfor disse dørene, nede i kjelleren, utspant det seg skremmende hendelser for 25 år siden. I hvert fall på film.

Les også: Virkelighetens Simpson-hus

Seriemorderens hjem

Alle som har sett thrilleren «Nattsvermeren», husker den stigende uroen når FBI-lærling Clarice Starling i Jodie Fosters skikkelse banker på døren hjemme hos en mann ved navn James Gumb som med et vennlig smil slipper henne innenfor. Hun ser seg rundt i huset og følger ham inn i en stue der hun ved en tilfeldighet blir oppmerksom på en dødningshodesvermer.

I samme øyeblikket innser Clarice det vi som ser på har visst hele tiden – hun er i huset til Buffalo Bill, seriemorderen som bortfører unge kvinner og flår dem for å sy en kvinnedrakt til seg selv.

(Saken fortsetter under video)

VIDEO: Se scenen fra «Nattsvermeren» der Clarice intetanende banker på hos morderen.

I motsetning til for eksempel «Psycho», er scenen i den amerikanske Oscar-vinneren fra 1991 innspilt i et ekte hus. De nåværende eierne forteller til CBS Pittsburgh at de flyttet opp til annen etasje mens innspillingen pågikk og at de aldri visste hvor mange folk som var til stede i huset når de kom hjem fra jobb.

Les også: De viktigste fordelene ved å kjøpe ny bolig

Bevisst salgsstrategi

Søndag 10. januar arrangerte eiendomsmegler Dianne Wilk i RE/MAX Select Realty åpen visning der alle som var interesserte kunne komme og se. I forkant fikk hun laget en film som omfavner det faktum at huset er åstedet for Buffalo Bills grusomme handlinger i «Nattsvermeren». Videoen kan du se øverst i saken.

– Jeg valgte bevisst å benytte meg av filminnspillingen fordi jeg visste det ville tiltrekke ekstra oppmerksomhet. Det er jo et ordtak som sier at det ikke finnes dårlig publisitet, hvis folk snakker så er det en god ting, forteller Wilk til ABC Nyheter.

– Og jeg fikk naturligvis huseiernes tillatelse til å gjøre det, understreker hun raskt.

Les også: Dette huset er stappet med smarte og bortgjemte løsninger

Potensiell magnet

Før jul senket Dianne Wilk prisen fra 300.000 dollar til 249.900 dollar (fra 2,6 millioner kroner til 2,2 millioner kroner) i et forsøk på å tiltrekke seg kjøpere i en annen prisklasse. Hun unnlater å svare utfyllende på hvorfor huset har vært vanskelig å selge, men det faktum at boligen kun har et bad kan være en medvirkende årsak.

– Det dukket opp mange interesserte sist søndag og vi fikk flere flotte kommentarer om hjemmet underveis. På et tidspunkt var det så mange at jeg ikke klarte å holde tritt med alle som var tilstede, forteller Wilk til ABC Nyheter.

Enn så lenge er boligen fremdeles annonsert som usolgt, så du har ennå mulighet til å skaffe deg en bit av moderne filmhistorie. En idé kunne være å gjøre boligen om til bed and breakfast for filmelskere og turister som vil sove i Buffalo Bills hus. Kjelleren kommer dog uten brønnen der morderen holdt ofrene fanget, den delen ble filmet et annet sted.

Les også: Familien skulle kjøpe feriehus i Frankrike – endte opp med slott fra 1700-tallet

GALLERI: Velkommen hjem til Buffalo Bill anno 2016

Med lystige farger og frodig hage virker huset i 8 Circle Street svært så innbydende. På filmlerretet skjedde det derimot grusomme ting innenfor husets fire vegger. Foto: RE/MAX Select

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus