Bohem i balanse - eklektisk julepynting:

Slik blir hjemmet balansert - selv om det bugner av julepynt

Luksusbohem. En miks av materialer og farger gir hjemmet et variert og innbydende preg. Thea Steffenrud omtaler stilen deres som luksusbohem. Noen røde detaljer sniker seg inn i familiens hjem i julen. Tinnsoldaten er fra Shishi. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Luksusbohem. En miks av materialer og farger gir hjemmet et variert og innbydende preg. Thea Steffenrud omtaler stilen deres som luksusbohem. Noen røde detaljer sniker seg inn i familiens hjem i julen. Tinnsoldaten er fra Shishi. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Likevekt i interiøret er grunnprinsippet – også i julen.

Det er ikke en bestemt stil hjemme hos interiørdesigner Thea Steffenrud og mannen Henning. I eneboligen deres på Nordstrand, som de deler med barna Mia (8) og Christoffer Lucas (7), mikses og matches det på kryss og tvers.

Men Thea sørger for å holde en nøytral base i bunnen for å sikre balanse i interiøret, slik at hjemmet oppleves som helhetlig. Når julen står for døren friskes det opp med lilla puter, granbar og levende lys i fleng.

Noe rødt, hvitt og gull sniker seg også innenfor dørene. Det er viktig at bordet er pent dekket, peisen er tent og at det er en lun stemning. I julen skal det være litt ekstra. Her skal gjestene alltid føle seg velkomne.

– Interiøret vårt gjenspeiler meg som person. Jeg gjør det samme som jeg gjør i klesveien, jeg blander nytt og gammelt, dyrt og billig. Det skal være dynamisk og levende, og jeg har samlet opp gjenstander gjennom flere år. Her står oldemors servise ved siden av stoler fra Ikea og nye designmøb­ler. Stilen kan nok beskrives som luksusbohem, sier Thea til Bonytt.

Les også: Sylteagurk på juletreet eller gaver fra en heks

I boligen på Nordstrand hersker det en lun og inviterende stemning i julen. Treet er pyntet, lysene er tent og familien samles rundt et pent, dekket bord. Spisebordet i bakgrunnen har Thea hentet fra Spania. Det er fra Moha Design og er laget av gamle togsviller. Bildet er malt av Elisabeth Werp og taklampen Arctic Pear fra Ochre er laget av håndblåste glasskuler. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
I boligen på Nordstrand hersker det en lun og inviterende stemning i julen. Treet er pyntet, lysene er tent og familien samles rundt et pent, dekket bord. Spisebordet i bakgrunnen har Thea hentet fra Spania. Det er fra Moha Design og er laget av gamle togsviller. Bildet er malt av Elisabeth Werp og taklampen Arctic Pear fra Ochre er laget av håndblåste glasskuler. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Herlig stilmiks. Sofaen Paso Doble er fra Bohus, sofabordet er fra Jonathan Adler og Milla Boutique, bildet på veggen er fra Jaime Ibarra og tapetet som imiterer grus er fra Intag. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Herlig stilmiks. Sofaen Paso Doble er fra Bohus, sofabordet er fra Jonathan Adler og Milla Boutique, bildet på veggen er fra Jaime Ibarra og tapetet som imiterer grus er fra Intag. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Jul på bordet. Thea synes et pent, dekket bord hører julen til, og hun liker å pynte med litt grønt. Duken, vasene og lyslyktene er fra Bolina, og julekulene er fra Shishi. Med et spisebord i juleskrud hilses høytiden varmt velkommen. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Jul på bordet. Thea synes et pent, dekket bord hører julen til, og hun liker å pynte med litt grønt. Duken, vasene og lyslyktene er fra Bolina, og julekulene er fra Shishi. Med et spisebord i juleskrud hilses høytiden varmt velkommen. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Til daglig er hun partner i Phenomen Interiørdesign, noe som gjenspeiler seg i familiens bolig på Nordstrand i Oslo. Thea og kollegaen hennes Julie løser ulike interiøroppdrag, med et mål om å skape hjem som fremmer kundens identitet.

Målet er å skape hjem med atmosfære.

På hjemmebane tar hun i bruke de samme grepene. Hun operer ikke med farger som går ton­i­ton. De store flatene er malt i diskrete farger, så tilfører hun heller friskere detaljer for å skape liv.

Les også: Barna fikk tidenes førjulsgave

Nøkkelen ligger i å få frem det som er unikt i et hvert miljø, ved å bruke komplementærfarger, og mye tekstur.

Personlig er Thea veldig glad i blanke materialer, men det må aldri bli overvekt av det ene eller det andre.

God på detaljer. På hyllen over komfyren troner en grønn og frisk krans som vitner om jul. Kransen er fra corneliashus.no. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
God på detaljer. På hyllen over komfyren troner en grønn og frisk krans som vitner om jul. Kransen er fra corneliashus.no. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Fin helhet. Sittebenken går rundt spisebordet, den er plassbygget av en møbelsnekker. Den er trukket med det samme tekstilet som veggen bak. Stolene og teppet er fra Phenomen, lampen er fra Eske Interiør og putene er fra Missoni og Linum Design. Legg merke til at fargene som er valgt her gir noe av den samme varmen som tradisjonelt julerødt. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Fin helhet. Sittebenken går rundt spisebordet, den er plassbygget av en møbelsnekker. Den er trukket med det samme tekstilet som veggen bak. Stolene og teppet er fra Phenomen, lampen er fra Eske Interiør og putene er fra Missoni og Linum Design. Legg merke til at fargene som er valgt her gir noe av den samme varmen som tradisjonelt julerødt. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Gyllen giv. Thea har mye arvegods og glassene i krystall er noe av det eldste hun eier. I julen får de definitivt skinne på bordet. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Gyllen giv. Thea har mye arvegods og glassene i krystall er noe av det eldste hun eier. I julen får de definitivt skinne på bordet. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Alt handler om å skape en balanse. Det må være mykt mot hardt og blankt mot matt. Er det mye treverk, er det fint å balansere det med glass, stål og andre organiske materialer. Jeg synes det er viktig at hvert rom og hvert miljø er innby­dende og harmonerer. Det skal være en stol å sette seg i, og man skal alltid føle seg velkommen, spesielt i julen, sier hun.

Thea koser seg med høytiden, men overdriver ikke pyntingen. Selv ikke i julen. Men det blir litt mer kos, litt mer lys og litt mer pynt.

Hun er svak for dekkede bord med elementer fra naturen, innslag av lilla, og sist men ikke minst: Kvalitets­tid med familien. Det er det viktigste av alt.

En god blanding. Thea og Henning mikser dyrt og billig. Ikea og noe dyrere design troner side om side. Det tsore teppet fikk Thea til en knallpris hos SH interiør. Bordet er fra Anouska, stolene fra Ikea, juletreet og pynten er fra Shishi, glitterputen er fra Milla Boutique, og i taket henger lampen Birdie's Nest av Ingo Maurer. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
En god blanding. Thea og Henning mikser dyrt og billig. Ikea og noe dyrere design troner side om side. Det tsore teppet fikk Thea til en knallpris hos SH interiør. Bordet er fra Anouska, stolene fra Ikea, juletreet og pynten er fra Shishi, glitterputen er fra Milla Boutique, og i taket henger lampen Birdie's Nest av Ingo Maurer. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Affeksjonsverdi. De arvede champagneglassene i krystall settes frem til jul. Lyslykten er fra Bolina. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Affeksjonsverdi. De arvede champagneglassene i krystall settes frem til jul. Lyslykten er fra Bolina. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sov søtt. Også på soverommet er balanse et stikkord. Lyse vegger gir rommet et luftig og lett preg, og de dype blåtonene gjør rommet til et godt sted å hvile. Nattbordet og skjelldekoren er fra Anouska, og sengeteppet og putene er fra corneliashus.no. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Sov søtt. Også på soverommet er balanse et stikkord. Lyse vegger gir rommet et luftig og lett preg, og de dype blåtonene gjør rommet til et godt sted å hvile. Nattbordet og skjelldekoren er fra Anouska, og sengeteppet og putene er fra corneliashus.no. Styling: Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Adventsstaken må dessuten være på plass, pepperkakene skal bakes og lutefisk står på menyen på julekvelden. I fjor fikk barna, Mia og Christoffer Lucas, pynte juletreet selv. De sverget til den hjemmelagde pynten.

– Vi kan si at treet var pyntet med ymse, smiler Thea.

Hele boligen er nærmest en skattkiste med gjenstander, fra fjern og nær. Thea ser potensialet i det meste og lar seg inspirere av pene ting hun kommer over på sin vei.

Men hva er egentlig pent? Det hender det hun spør seg selv om. For akku­rat det er nokså subjektivt.

– Det er jo veldig individuelt. Jeg liker spesielt godt gjenstander med sjel, sier hun.

Og plass til gjenstandene, det finner hun alltid. Det om det vil passe inn, kommer faktisk i annen rekke.

– Jeg finner jo alltids en plass. Det er vel bohemen i meg, avslutter hun.
Styling: Tone Kroken

Les også:

Da ungene hadde flyttet ut begynte Laila å lete etter drømmeleiligheten

Bonytt kårer årets bolig

Julegavetips du blir varm i trøyen av

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no