Interiør på hytta:

Spesielt én ting er vi ferdig med å ha på hytta

LUNT OG HYGGELIG: – Det er mer moderne interiør på hytta, men vi vil ikke ha det helt som hjemme. På hytta vil vi ha det lunt og hyggelig, sier interiørarkitekt i Arkitekt Fossland, Elin Fossland. Foto: Getty Images
LUNT OG HYGGELIG: – Det er mer moderne interiør på hytta, men vi vil ikke ha det helt som hjemme. På hytta vil vi ha det lunt og hyggelig, sier interiørarkitekt i Arkitekt Fossland, Elin Fossland. Foto: Getty Images

Slik vil vi at interiøret på hytta skal være.

– Det er mer moderne interiør på hytta, men vi vil ikke ha det helt som hjemme. På hytta vil vi ha det lunt og hyggelig, sier interiørarkitekt i Arkitekt Fossland, Elin Fossland.

Det er dessuten slutt på å plassere de gamle møblene på hytta når vi kjøper nytt hjemme, eller fylle den opp med oldemors nips. Vi er opptatte av interiøret på hytta så vel som hjemme, og vi investerer mer i et fint, moderne hytteinteriør.

Mange av trendene vi nå følger hjemme har funnet veien til både kysten og den norske fjellheimen, men ikke alle. Vi er fortsatt på jakt etter naturen når vi er på hyttetur, dog i en litt mer moderne og eksklusiv innpakning.

– Det vi ser er en blanding av stramme møbler, men med rustikk rundt. Vi bruker gamle materialer og det går i tømmer og beisede flater, opplyser Fossland.

Les også: På denne hytta har de sengen på kjøkkenet

Vi vil ha nøytrale naturfarger

Ifølge interiørdesigner og stylist, Marianne de Bourg, vil vi ha naturfarger og naturmaterialer på hytta. Vi innreder gjerne med heltre på vegger, gulv, tak og møbler.

– Vi søker ro og vil bort fra hverdagen. Selv om mange nå har tilgang til nett også på hytta, er fremdeles den urnorske hytta fristedet hvor vi søker stillhet og ro. Vi lar hodet hvile og bruker kroppen istedenfor, forteller de Bourg, som til daglig er redaktør i Idemagasinet.no.

– Naturfarger i interiøret er for mange naturlig å ønske seg da hyttelivet er en etterlengtet og nødvendig kontrast til hverdagen hjemme.

Les også: Se hvor de fleste vil ha hytte akkurat nå

Artikkelen fortsetter under bildet

HELTRE: Vi innreder gjerne med heltre på vegger, gulv, tak og møbler, opplyser Marianne de Bourg, interiørdesigner og redaktør i Idemagasinet.no. Foto: Getty Images
HELTRE: Vi innreder gjerne med heltre på vegger, gulv, tak og møbler, opplyser Marianne de Bourg, interiørdesigner og redaktør i Idemagasinet.no. Foto: Getty Images

Nøytrale farger er med på å forsterke følelsen av en pause fra jobb, Facebook og bylivet. Det er imidlertid mer farger på hytta nå, som vi også ser i de norske hjem. Selv om basen er i nøytrale naturtoner finnes noen avbrekk, for eksempel i mosegrønt, mørkerødt, dempet oransje eller duse blåtoner.

– Bondeblått og bonderødt får være med så lenge de befinner seg på de kjære gamle bondemøblene. De fleste har jo et emosjonelt forhold til hytta, som kanskje har vært i familien i generasjoner, påpeker de Bourg.

Les også: Når var sist du byttet batteri i røykvarsleren på hytta?

Ifølge interiørstylist Birgitta Roald, blir fargene også mørkere.

– Vi ser at fargene begynner å bli mørkere også på hytta. Furupanelet får beis, og det går stort sett i de naturlige fargene, som ligner på naturens egne, grå og bruntoner i ulike valører. Mange vil også gå for de mørke veggene, og det er flott og sofistikert, det krever jo da også ekstra mye belysning. En lun hule, men også der har både vegger, gulv og gjerne kjøkkeninnredning, likt materiale. Det er minimalistisk uten det føles nakent og kaldt, sier hun.

Les også: Glemmer du dette før vinteren kan det koste dyrt

Artikkelen fortsetter under bildet

UT: Vi har fortsatt furu på hytta, men ubehandlet furu er vi ferdige med. - Gammelt gulnet panel på vegger og tak lysnes gjerne i gråhvite nyanser, men også her ser vi at mørke farger er på vei inn, og mørkbeisede vegger vil vi garantert se mer av, sier interiørstylist Marianne de Bourg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
UT: Vi har fortsatt furu på hytta, men ubehandlet furu er vi ferdige med. - Gammelt gulnet panel på vegger og tak lysnes gjerne i gråhvite nyanser, men også her ser vi at mørke farger er på vei inn, og mørkbeisede vegger vil vi garantert se mer av, sier interiørstylist Marianne de Bourg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vi dropper nips og gamle møbler

Vi liker kontraster og som hjemme mikser vi gjerne gammelt og nytt. Men noen trender får bli igjen i byen.

– Det eksisterer mange ulike interiørtrender, men det er likevel ikke alle vi ønsker oss på hytta. Gull og glam føles ikke naturlig på hytta. Her er det skinn og pels, tre og stein, og strikk og ull som gjelder.

En trend som følger etter fra hjemmet, er hotelltrenden, som vi har sett mye av dette året. Den flytter seg også fra soverommet til resten av hytta.

Les også: Slik får du landlig stil på hytta

– Du kan tenke deg en eksklusiv hotell-lounge, og soverom med mye tekstiler; tepper og raust med gardiner.

At vi har blitt mer opptatt av hvordan vi innreder hytta er det ingen tvil om.

– Vi ser mindre av at hytta blir stemoderlig innredet med det som er til overs i heimen. Ikke bare tenker vi helhetlig innredning og investerer mer, men mange ønsker også en mer urban stil på hytta enn før. Det er færre som satser kun på den helnorske bondemøbelstilen, sier interiørdesigner og stylist, de Bourg.

Les også: Her henger hytta

Veven er tilbake

Men det er likevel plass til tradisjoner, ifølge Roald, og på hytteveggene henger naturbilder.

– Det er gjerne foto og da helst i sort og hvitt, av naturbilder. Vi ser flate kurver og fat i flett og rotting. Veven har jo fått sin renessanse og det passer så godt på en hytte, der det ofte er snakk om tradisjoner og det håndlagde og tidløse, sier Birgitta Roald.

Vinduene våre er også gjerne store til kontrast fra de små rutene vi har sett på hytter, og dermed får vi mer av naturen «inn» i hytta.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Spesielt én ting på dette bildet er viktig for hytteeiere

Du vil bli overrasket over hvordan innsiden ser ut

Se, her er de dyreste hyttene akkurat nå!

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:20 USAs energiminister går av00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag
Siste nytt
00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:20VerdenUSAs energiminister går av00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus