Slik kan du påvirke hvordan en ny leilighet utformes:

Før var dette en sjokoladefabrikk

Gode minner. Lampen er fra Foscarini. Eikeparketten er enstavs og hvitpigmentert. Stolene ble gitt bort på finn.no, til stor glede for Elin, som kunne ta dem med hjem. Stolene vekket gode barndomsminner! Foto: Per Erik Jæger
Gode minner. Lampen er fra Foscarini. Eikeparketten er enstavs og hvitpigmentert. Stolene ble gitt bort på finn.no, til stor glede for Elin, som kunne ta dem med hjem. Stolene vekket gode barndomsminner! Foto: Per Erik Jæger

Elin og Shwahh kom heldigvis tidlig på banen da Chokoladefabrikken skulle renoveres.

Egentlig trivdes Elin Backaert Mass og Shwahh Mass godt der de bodde tidligere. Likevel, fra balkongen til en treroms på Rodeløkka i Oslo tok de seg ofte i å ønske seg mer uteareal. Så var det bare det at de fortsatt ønsket å bo i sentrum av hovedstaden. Dermed fortonet ønskedrømmen seg mest som en utopi.

Les også: Det begynte med litt maling

Helt til byggeprosjektet Chokoladefabrikken dukket opp, også det i nærheten av den sjarmerende trehusbebyggelsen på Rodeløkka. Da var de raskt nok på banen til at deres egne forslag ble hørt.

– Heldigvis! Ellers hadde det blitt ganske annerledes her, sier Elin og åpner skyvedøren mot terrassen og bakgården.

– Skyvedøren var Shwahhs forslag. Og med disse dørene ble leilighetene som lå på bakkeplan, med ett en del av hagen.

Les også: Over halvparten bruker boliglånet på annet enn boligformål

Lesekroken. Av og til er det godt å kunne trekke seg tilbake med en god bok, sånn som her, i den klassiske Jetson-skinnstolen. Foto: Per Erik Jæger
Lesekroken. Av og til er det godt å kunne trekke seg tilbake med en god bok, sånn som her, i den klassiske Jetson-skinnstolen. Foto: Per Erik Jæger
Høyt på strå. Pendellampene er laget av 60-talls pendler som Elin har fra sin belgiske arkitektonkel. Ledningene er fra Molo. Vegguret er kjøpt i Tokyo. Foto: Per Erik Jæger
Høyt på strå. Pendellampene er laget av 60-talls pendler som Elin har fra sin belgiske arkitektonkel. Ledningene er fra Molo. Vegguret er kjøpt i Tokyo. Foto: Per Erik Jæger

Det måtte flere møter til med utbygger og arkitekt for Elin og Shwahh. Vegger ble flyttet og gulvet ble oppgradert med enstavs eikeparkett med vannbåren varme.

– Varmen er så behagelig, og vi slapp radiatorene. Akustikk og temperatur må være riktig. Jeg kommer jo fra Texas og liker godt varme, men det er Elin som er mest frossenpinn av oss, forteller Shwahh med et smil.

Kjøkkenet ble også tegnet om, slik at det fikk en flott kontakt med uteområdene ved hjelp av store vinduer. Kjøkkenbenken er trukket ut i rommet, slik at den fungerer som en halvøy. Her er det lett å bli værende med kaffekoppen.

Les også: Disse trendene er vi ferdige med i vinter

Godt utsyn. Vinduene mot bakgården gjør kjøkkenet til et godt sted å være. Foto: Per Erik Jæger
Godt utsyn. Vinduene mot bakgården gjør kjøkkenet til et godt sted å være. Foto: Per Erik Jæger
Fin løsning. Det viktigste grepet i stuen er de store skyvedørene. Når de åpnes blir terrassen en forlengelse av leiligheten. Sofaen har Elin og Shwahh redesignet sammen. Foto: Per Erik Jæger
Fin løsning. Det viktigste grepet i stuen er de store skyvedørene. Når de åpnes blir terrassen en forlengelse av leiligheten. Sofaen har Elin og Shwahh redesignet sammen. Foto: Per Erik Jæger
Husets hjerte. Skyvedørene slipper lyset inn og det skaper et herlig spill i eikeparketten. Spisebordet er leilighetens hjerte. Herfra har de kontakt med uteområdet og resten av boligen. Lampen er fra Foscarini. Eikeparketten er enstavs og hvitpigmentert. Foto: Per Erik Jæger
Husets hjerte. Skyvedørene slipper lyset inn og det skaper et herlig spill i eikeparketten. Spisebordet er leilighetens hjerte. Herfra har de kontakt med uteområdet og resten av boligen. Lampen er fra Foscarini. Eikeparketten er enstavs og hvitpigmentert. Foto: Per Erik Jæger
Lyst kjøkken. Ringene Gym Hook på veggen er fra Hay. Innredningen er fra Ballingsløv/ Drømmekjøkkenet. Dørene er av MDF, som er lakkert. Foto: Per Erik Jæger
Lyst kjøkken. Ringene Gym Hook på veggen er fra Hay. Innredningen er fra Ballingsløv/ Drømmekjøkkenet. Dørene er av MDF, som er lakkert. Foto: Per Erik Jæger

– Når et rom er godt å være i, handler det om følelser og atmosfære. For oss skapes et godt rom med kombinasjonen av farger og materialer. Rommet skal føles lunt, uten for mange ting, men med noen interessante objekter, forteller Ellen.

I hjemmet er det innredet med grått og blått ispedd nyanser av svart og hvitt. Det er krydret med noen få visuelle blikkfang. Kanskje var det et dristig valg å male flatene i grått? Selv om fargen er i vinden, er dette tross alt en første etasje som ikke er gjennomlyst, og leiligheten er omgitt av flere høye bygg. Ville det blir for mørkt? Nei, da! Dagslyset flommer nærmest inn gjennom vinduene – for alle veggene som vender ut mot den grønne bakgården er det jo glass i.

Ved første øyekast er det lite som avslører at paret hadde et begrenset budsjett. Innfallsvinkelen deres er redesign. For man kan så absolutt lage gull av gråstein. Shwahh er svært hendig av seg. Han tegner og bygger om møbler på verkstedet sitt.

Les også: Derfor gjør du lurt i å style boligen før visning

Forlengelse av stuen. Overgangen mellom inne- og uterom fungerer godt for dette paret. Foto: Per Erik Jæger
Forlengelse av stuen. Overgangen mellom inne- og uterom fungerer godt for dette paret. Foto: Per Erik Jæger
Byhage. Bakgården og terrassen er en fredelig plett, tett på pulserende Grünerløkka. Terrassen er trukket med 33 kvadratmeter vedlikeholdsfri Møre Royal. En hekk av Agnbøk kommer til å vokse seg tett og grønn. Den bevarer blader året gjennom. Stolene og benbukkene er fra Ikea. Bordplaten er lagd av Shwahh/Mass Made. Det er også de små bordene med marmorplate og understell av stål. Foto: Per Erik Jæger
Byhage. Bakgården og terrassen er en fredelig plett, tett på pulserende Grünerløkka. Terrassen er trukket med 33 kvadratmeter vedlikeholdsfri Møre Royal. En hekk av Agnbøk kommer til å vokse seg tett og grønn. Den bevarer blader året gjennom. Stolene og benbukkene er fra Ikea. Bordplaten er lagd av Shwahh/Mass Made. Det er også de små bordene med marmorplate og understell av stål. Foto: Per Erik Jæger
Magi på soverommet. Den svevende følelsen sengen gir, skyldes både den spesielle belysningen og at sengen bare har ett ben midt under. Understellet er montert fast i veggen, sveiset i stål av Shwahh. Bildet ble kjøpt på Vestkanttorget, det var en bryllupsgave til noen tidlig på 80-tallet. Veggfargen Lady Diskret er fra Jotun. Foto: Per Erik Jæger
Magi på soverommet. Den svevende følelsen sengen gir, skyldes både den spesielle belysningen og at sengen bare har ett ben midt under. Understellet er montert fast i veggen, sveiset i stål av Shwahh. Bildet ble kjøpt på Vestkanttorget, det var en bryllupsgave til noen tidlig på 80-tallet. Veggfargen Lady Diskret er fra Jotun. Foto: Per Erik Jæger
Ny funksjon. Nattbordet har vært en del av et sminkebord. Det er lagd av Shwahh. Foto: Per Erik Jæger
Ny funksjon. Nattbordet har vært en del av et sminkebord. Det er lagd av Shwahh. Foto: Per Erik Jæger

Paret balanserer hverandre godt, og synes det er inspirerende og moro å samarbeide om prosjekt-eget-hjem.

– Vi har ganske lik smak. Jeg er minimalisten av oss, Shwahh er litt mer eklektisk og mid-century. Bare min stil kunne blitt litt for sterilt, og bare Shwahhs stil kunne blitt litt rotete, mener Elin.

Les også: Rommene du ikke bør male hvite

For å gjøre småbarnstilværelsen litt mer behagelig har de valgt å vinke farvel til en flott designersofa. Den fikk nye eiere. Med en sofa som de ikke er så redde for, kan Ella på to år leve mye friere. Ganske så behagelig, for nå er syltetøy og middagskos i sofaen helt uproblematisk.

Shwahh har bygget om en rimelig sofa, og også den har fått et nytt og røft understell. Elin har sydd knapper til putene. Paret anbefaler å tenke litt utenfor boksen, det er mange muligheter som absolutt ikke trenger å koste skjorta.

Les også:

Hun driver en interiørbutikk

Her bor alle i samme blokk

Fant drømmeboligen, men det var bare ett problem

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:25 Gummibåt med 91 passasjerer savnet i Middelhavet04:17 Trump ler av demokratene04:05 Solskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04 Drapsmann henrettet i Tennessee03:20 Virusutbrudd fører til krisetilstand i sørkoreansk by03:14 Norsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01 Evo Morales nektes å stille til valg02:08 Datatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51 Dødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31 Fire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15 USAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08 Brann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51 Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32 Irlands statsminister går av00:25 31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10 VAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08 Mann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59 Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51 Skadd person funnet i Trondheim23:49 Thelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38 Hovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23 Høyre fortsetter fallet på ny måling22:41 Ukrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19 Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17 Brann i leilighet i Kristiansund21:01 Martial reddet uavgjort for Manchester United20:27 Eldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24 Mineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03 Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25 Her lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24 Statlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39 Roger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25 Mann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16 To menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42 «Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22 Mann knivstukket i moské i London17:11 Martin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56 FN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55 Roger Stone får sin straff16:43 Vitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39 130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23 Salmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51 Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24 Bekreftet: Barcelona henter danske15:23 Federer operert, mister Roland-Garros15:11 To personer omkom i skred på Svalbard15:09 Økonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09 Morgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00 Bolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44 Israel planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41 Trussel sendt til moské i Bremen13:45 Øker kapasiteten på passkontorene13:41 Tre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30 Redaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27 PSG-president siktet i korrupsjonssak13:20 Merkel: – Rasisme er en gift13:19 Nortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00 – Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36 Sanders favoritt før Nevada-valget12:32 Sjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31 Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04 Trine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04 Hassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43 Kvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37 Søket etter savnet 92-åring fortsetter11:06 Virus-utspill: London kan overta OL11:02 Passasjertog sporet av i Australia10:56 Personlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29 Norge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28 To menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03 Aktiv konge fyller 8310:00 EUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45 Ski Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42 Full klimakrig på Facebook09:35 Jeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06 Guardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05 SSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03 Skytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37 Tallet på positive influensaprøver har steget08:08 Regjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02 Treneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52 Kina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26 Familien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15 – Hvilken side er Bloomberg på?07:06 Person slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52 Nekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50 Kineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31 Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24 Ni drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15 Store skader etter brannen i Dombås kirke06:15 «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09 Dette skjer i dag06:00 Ap: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00 Tøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43 Dette skjedde i natt05:35 Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34 Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30 Reformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01 Senator i Brasil skutt i brystet under streik04:49 Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land
Siste nytt
04:25VerdenGummibåt med 91 passasjerer savnet i Middelhavet04:17VerdenTrump ler av demokratene04:05SportSolskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04VerdenDrapsmann henrettet i Tennessee03:20VerdenVirusutbrudd fører til krisetilstand i sørkoreansk by03:14NorgeNorsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01VerdenEvo Morales nektes å stille til valg02:08NorgeDatatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51VerdenDødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31NorgeFire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15VerdenUSAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08NorgeBrann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51NorgeHele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32VerdenIrlands statsminister går av00:25Norge31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10SportVAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08NorgeMann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59SportLacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51NorgeSkadd person funnet i Trondheim23:49SportThelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38SportHovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23NorgeHøyre fortsetter fallet på ny måling22:41VerdenUkrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19PolitikkRotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17NorgeBrann i leilighet i Kristiansund21:01SportMartial reddet uavgjort for Manchester United20:27VerdenEldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24NorgeMineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03PolitikkGiske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25NorgeHer lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24NorgeStatlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39VerdenRoger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25NorgeMann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16NorgeTo menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42Helse og livsstil«Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22VerdenMann knivstukket i moské i London17:11SportMartin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56VerdenFN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55VerdenRoger Stone får sin straff16:43NorgeVitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39Verden130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23NorgeSalmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51SportMarte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24SportBekreftet: Barcelona henter danske15:23SportFederer operert, mister Roland-Garros15:11NorgeTo personer omkom i skred på Svalbard15:09PengerØkonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09PengerMorgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00SportBolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44VerdenIsrael planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41VerdenTrussel sendt til moské i Bremen13:45ReiseØker kapasiteten på passkontorene13:41VerdenTre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30PolitikkRedaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27SportPSG-president siktet i korrupsjonssak13:20PolitikkMerkel: – Rasisme er en gift13:19NorgeNortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00Verden– Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36PolitikkSanders favoritt før Nevada-valget12:32SportSjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31PengerArbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04PolitikkTrine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04KulturHassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43NorgeKvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37NorgeSøket etter savnet 92-åring fortsetter11:06SportVirus-utspill: London kan overta OL11:02VerdenPassasjertog sporet av i Australia10:56ReisePersonlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29SportNorge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28NorgeTo menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03KulturAktiv konge fyller 8310:00VerdenEUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45SportSki Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42NorgeFull klimakrig på Facebook09:35PolitikkJeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06SportGuardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05PengerSSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03VerdenSkytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37Helse og livsstilTallet på positive influensaprøver har steget08:08NorgeRegjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02SportTreneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52Helse og livsstilKina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26Helse og livsstilFamilien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15Politikk– Hvilken side er Bloomberg på?07:06NorgePerson slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52PolitikkNekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50SportKineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31PolitikkTrump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24VerdenNi drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15NorgeStore skader etter brannen i Dombås kirke06:15Sport«Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09NorgeDette skjer i dag06:00NorgeAp: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00VerdenTøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43NorgeDette skjedde i natt05:35PengerOljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34NorgeBergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30PolitikkReformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01PolitikkSenator i Brasil skutt i brystet under streik04:49Helse og livsstilCovid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus