Meny

Hyttemarkedet på fjellet:

Se hvor de fleste vil ha hytte akkurat nå

POPULÆR ANNONSE: Denne populære hytta på Sjusjøen ligger ute til en prisantydning på 530 000 NOK. Foto: Finn.no (skjermdump)

Her er de mest populære annonsene på fjellhytter.

I juni ble det kjent at hyttemarkedet ved sjøen var på full fart oppover, blant annet takket være godt vær og lav rente. Hyttemarkedet hadde ligget nede i en bølgedal en stund, men en ny rapport utført av Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn Eiendom viste prisvekst og stor aktivitet i markedet for sjøhytter. Ifølge Eiendom Norge hadde vi også lagt bak oss den beste sesongen på flere år for fjellhyttemarkedet, og alt tyder på at den gode trenden fortsetter.

– Så langt har 2015 vært et bra år for hytter på fjellet. Høsten og siste delen av 2014 var meget bra, og det har det også vært i 2015. Så langt i år har vi opplevd en økning på cirka 17-18 prosent når det gjelder antall salg, sier Gjermund Svendsen Rosendal fra Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren.

Les også: «Her har vi solen helt til den går ned»

– I de områdene vi opererer i (Hallingdal og Valdres) har det vært en positiv utvikling.

– Det vi ser er at kjente og tradisjonelle fjelldestinasjoner står sterkt, og at kjøpere er svært opptatt av tilgang til aktiviteter, opplevelser og service.

HYTTEDRØM: Illustrasjonsfoto. Mange ønsker seg hytte på fjellet, og de fleste ønsker seg hytte der de kan bruke naturen og dyrke de interessene og aktivitetene de har. Foto: Sveinung Bråthen

Trafikk på hytteannonser

Også på finn.no er det tydelig at hytter på fjellet holder seg populære.

– Merk at dette er hvilke områder som er mest sett, sier Kristine Eia Kirkholm fra finn.no. Akkurat nå ligger det for eksempel flere fritidsboliger til salgs på fjellet i både Trysil og Geilo, med Sjusjøen på en god nummer tre.

Les også: Store for­skjel­ler på strøm­pri­ser i hytte­om­rå­der

Her er de ti mest besøkte annonsene for fritidsbolig til salgs på fjellet på finn.no i august og september.

De mest populære områdene for fjellhytter rangert etter antall sidevisninger er:

 1. Sjusjøen
 2. Geilo
 3. Trysil
 4. Gautefall
 5. Beitostølen
 6. Blefjell
 7. Hafjell
 8. Kvitfjell
 9. Norefjell
 10. Nesbyen
 11. Oppdal
 12. Gaustablikk

Les også: Slik får du landlig stil på hytta

Jevn trafikk

– Rundt uke 38 og 39 i fjor (ukene før høstferien), kom det svært mange fritidsboliger til salgs i fjor, toppet av fredag 26. september med 91 fritidsboliger til salgs, sier Kirkholm. Det kan derfor være interessant å se om vi får samme boom rett før høstferien i år.

– Situasjonen er ganske lik som i fjor på denne tiden. Vi ser av våre statistikker at søkene tar seg opp når høsten nærmer seg, og at det varer gjennom vinteren. Akkurat nå ligger det ute flotte fjellhytter i alle prisklasser. De dyreste fjellhyttene blir gjerne solgt på vinterstid, rundt vinterferieuken.

Les også: Slik får du landlig stil på hytta

Sjusjøen på topp

Ifølge sidevisninger på finn.no er Sjusjøen det mest populære området for fjellhytter akkurat nå.

Bente Holen Bergseng fra Eiendomsmegler 1 Lillehammer påpeker at høsten er en god tid for kjøp og salg på Sjusjøen.

– Sjusjøen er inne i den perioden av året der det selges mest hytter, nemlig sensommer og høst, sier hun. Det er mye på gang nå og vi kommer til å presentere nyheter i markedet hver uke utover. I tillegg er byggeaktiviteten stor og det skjer mye. Det er ingen tvil om at det er populært å investere i fritidseiendom.

– Hyttene i normal prisklasse går stort sett raskt unna, og vi har hatt budrunder på flere hytter i år, sammenliknet med samme tid i fjor.

Les også:

Store forskjeller på strømpriser i hytteområder

Slik får du landlig stil på hytta

Thea (24) og Amanda (22) digger at hytta ikke har innlagt vann

Saken er opprinnelig skrevet for Hytteliv og publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus